Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Sunday, January 23, 2011

Tutorial Mengubah Kedudukan Widget Anda...

Slmt pagi every One.. Pagi ni bagun je aku ngadap laptop ketara sangat da addict denga blog.... huhuhu.. lappy pun da panas da ni... hehe... aku buat apa? aku buatmakeover untuk blog aku.. semua aku ubah. setelah tertanya kesana kemari... dan tidak ada yang menjawab akhir nya aku sendiri menjawab beberapa persoalan.. seperti nak asingkan Post Tutorial dan Post Biasa. hehe akhirnya dapat. Mudah semudah makan megi... CUma aku je lembab... hehe any way aku da coleteh panjang sal ni.. tajuk lain tulis lain.. apa daaa cikgu macam ni hehehe

tu Pemula kata la...
Ok aku hari ni suka nak kongsi dengan korang cara nak ubah kedudukan Widget korang dalam  blog senang sangat.. aku belajar sendiri buat benda ni.... xtau la kalau korang da tau dulu.

yee.....Yang da TAU tu Diam Ajeleeee... Cikgu nak ngajar yang Xtau g ni hehehe....

Mudah je sebenarnye.. sebelum tu xmustahil ada yang tanya pasal widget kan?  Widget tu macam dalam pic ni...
Tu la widget... hmm macam mana nak ubah ok korang g
1. DashBoard
2. Design


3. Pegi kat bar yang korang keep Widget tu  cth mcm kat bawah ni



ubah suai ikut cara korang dan ikut keseuaian template... hehe...
 Good luck

Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

2 comments:

Tam said...

tuto yang bagus tu..kalau nak tips ubah logo 'B' kat address bar tu leh lihat kat sini ye.
CARA MENUKAR IKON DI ADDRESS BAR BLOG

Wen said...

thanks mr tam hehhe sya cuba2 je buat

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91