Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Saturday, June 18, 2011

Ramai Yang Mencari

hi all...
ni baru wen muncul lagi dalam area blog memblogging ni. ramai juga eh mecari wen walaupun bukan blogger yang pames macam mereke mereke dan mereke yang len len tu.. ahaks ( perasan jew lebih ni) hihihi..

ok la for ur information ( once again) i am now in holiday mood..

apa? tak paham ke? aku dalam cuti ni.. kat kampung jadik manager kedai runit my mumi.. ukhuk jenuh deh nak menahan  gian nak online especially nak bloging ni coz now i m not so interesting in facebooking anymore. heheheh


so for those yang setia pada blog wen ni thank a lot ya. wen minta maaf sebab harang nak update and visit korang. nanti da balik kampus i janji akan terjah korang sampai lembik blog tu hahaha.

ok sampai jumpa, my lil sis calling me liao. chao sing chi... babai.....



Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

Saturday, June 11, 2011

Bila Kita Menyayangi


“Menyayangi seseorang  suatu perkara yang sangat menggembirakan ditambah lagi bila orang yang kita sayangi itu juga menyayangi kita. Dan sebab tu ia bermaksud bahawa setelah kita jatuh sayang dengannya, itu bererti sukar untuk kita menerima sesebuah perpisahan. Tak semua orang mampu melakukannya dengan sempurna. Dan bayaran untuk perbuatan tersebut adalah masa. Kita tidak dapat menentukan berapa lamakah masa yang kita perlukan untuk melupakan seseorang yang pernah dekat dengan kita selama ini.
But, once u did it, you are totally free from it.  Kita dah Berjaya melupakan, memaafkan, bahkan meneutralkan kembali diri kita dengan apa sahaja yang  pernah menyebabkan kita menderita yang teramat suatu ketika dahulu. Memang sakit untuk kita  mengenang kembali semua perkara lalu. Maka billa dah sayang jangan di biarkan ia terabai atau tidak berbaja dengan kasih. Semai benih baru dalam perhubungan dan lalui perhubungan dengan sabar....”
2 perenggan ayat di atas adalah luahan isihati SI Fikir yang pening kebelakangan ni. Korang faham tak apa yang cuba disampaikan oleh beliau dalam coretan isihatinya tu? Tak faham Tanya. Jangan buat-buat tak faham pula. Aku malas betul la dengan Si Fikir ni selalu ja ada masalah cintan cintun. Xleh ke kalau sehari tak citer sal problem engkau je... macam nak aje aku masak sambal belacan cicah kari kau ni.
Jiwang terus lah tu..  huh menyampah i tau.... entah apakah benda yang aku repekkan... sebab apa? Aku pun xpasti sangat... semoga segalanya baik sahaja untuk esok dan seterusnya untuk ko Fikir...




Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91