Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Friday, November 30, 2012

I'm the one damn bitch lady.




I hate this silly think inside my brain: Some people will keep and see me as I'm the one damn bitch lady. I won’t comment anymore. I have explained everything. To believe or not, I won’t dare to say any word. Enough to be perfect for others satisfactions... I want to be myself. I had apologized for what I've done. Yes I'm wrong man and how can I controlled myself when I’m half dead (sleep).   

Okay, I take it, all that was my fault. I have a human heart (I’m pulling myself to type this and posted it on the Blog). But you will never able to see it coz you see me in the negative way all the time. And don’t be bother to change, I don’t need that anymore. Cukup sudah perasa yang saya dapat!

Kasarkan bahasa aku? Ya aku mengaku aku kasar. Aku bukan lemah lembut. Tapi sabar aku ada juga batas bah. Saya faham, sukar bagimu untuk percaya pada aku dan begitu juga mereka pun sukar untuk percaya pada aku. Apa lagi aku nak buat. Aku memang jahat pada mata kalian. Aku tak akan berusaha lagi untuk mengubah itu. Aku sudah penat. Aku nda canang juga sama semua orang. Hanya aku yang tahu. 

Yang Penting HATI Bah.

I Miss you...


Tersenyum dengan riang hari ini.  Sebab finally, selesai pembentangan yang aku nanti-nantikan.

Dalam pada tu. masih terasa sedikit terkilan. Sebagai manusia, kita ni mempunyai banyak personaliti.

Bagi aku, apa yang berlaku hari ini ada pengajarannya yang tersendiri. Aku rasa ingin mempertahankan diri aku. Tapi teringat dengan pesanan orang-orang yang menyayangi diri ini bahawa

"Wen, be humble"

Dan aku sedang mencuba untuk mengelakkan daripada mempertahankan diri / melawan semula segala cakap dan perlakuan dengan hal yang sebaliknya.

Jadi aku memilih untuk menerima saja apa pun hal itu. Mungkin kerana aku terlalu takut, memang aku takut jika perbuatan aku itu melukakan ahti orang yang aku selalu ingin jaga hatinya. Aku ingin sekali talk heart to heart  tapi aku cukup sedar untuk sampai tahap itu, adalah sangat sukar.

Tak apa la. mungkin akan ada individu lain yg boleh.

p/s: aku suka berbual secara dari hati ke hati dengan ikhlas. aku ingin dipercayai seperti aku percaya... 

Yang Penting HATI Bah.

Thursday, November 29, 2012

COMMENT dan KEYWORD


Lucu pla comment orang tu.. hahahhahaha.... Sesekali mengupload kan comment para sahabat dalam blogger kan? hehehhee

 Yang ni paling tak tahan... adakah patut masuk blog aku guna keyword tu? hahahhahahahaha Aku tak pernah Buat entry macam tu k.. Lagi satu tu aku tak guna produk OLAY dah ehhe

Yang Penting HATI Bah.

Wednesday, November 28, 2012

Johor @ KL?

Tak lama lagi akan abis study.
Aku sibuk cari kerja dan rumah sekarang ni.
Ada offer tapi nak aku mula dalam bulan Disember!
Mana dapat!.

Ada lagi?
Tapi aku kurang layak kata mereka.

Abang sepupu pula offer tolong aku cari kerja
tapi Kat JB.

Jauh dengan Encik Koupusan. (buah hati haha)
Kalau boleh nak juga KL senang aku nak ke Tanjung Malim kalau ada apa-apa hal yang mustahak.



Yang Penting HATI Bah.

Wordless Wednesday

Pagi tadi, aku diserang sindrom "rajin" kerana kromosom "lapar" 
Sejak semalam lagi teringin nak masak tapi memandangkan dah malam pekat, aku tahan diri je la...

Pagi ni misi merealisasikan selera bermula. maka terhasillah sebuah hidangan lebih kurang kat bawah ni. bezanya wen letak sayur sebab tak suka dengan kacang panjang. hihi. dan Lobak. kali ni tak letak telur. beza dengan  Nasi Goreng Nis'ku.

Bah, jom makan!



Yang Penting HATI Bah.

Tuesday, November 27, 2012

"Who Am I"


Who am I, that the Lord of all the earth
Would care to know my name
Would care to feel my hurt
Who am I, that the Bright and Morning Star
Would choose to light the way
For my ever wandering heart

Not because of who I am
But because of what You've done
Not because of what I've done
But because of who You're

I am a flower quickly fading
Here today and gone tomorrow
A wave tossed in the ocean
A vapor in the wind
Still You hear me when I'm calling
Lord, You catch me when I'm falling
And You've told me who I am
I am Yours, I am Yours

Who Am I, that the eyes that see my sin
Would look on me with love and watch me rise again
Who Am I, that the voice that calmed the sea
Would call out through the rain
And calm the storm in me

I am Yours
Whom shall I fear
Whom shall I fear
'Cause I am Yours
I am Yours 
Yang Penting HATI Bah.

Monday, November 26, 2012

Ramainye orang nak kawen.



Sepupu aku akan kawin pada 12.12.12 ni. Lagi beberapa hari dan aku tak dapat balik.  25.12.12 ni pula kawan baik aku since childhood akan kawin. Sedih sangat tak dapat attend wedding mereka.  

Takut mereka tak datang je bila tiba giliran aku dan Mr. F. Tapi bukannya aku sengaja tak nak hadiri perkahwinan mereka tapi kerana aku berada di UPSI sedang belajar. 

I am so sorry cuzzy and my dearest friend… 

Abang ku yang akan berkahwin. Hehehe. Miss him so very much.

Yang Penting HATI Bah.

Sunday, November 25, 2012

Padan Muka Aku!



I REALLY DON’T WANT TO WRITE THIS BUT I CAN’T HELP MYSELF FROM TYPING. 

AKU SANGAT HAIRAN SEBAB PERMINTAAN AKU UNTUK MENUKAR SEDIKIT HASIL KERJA TIDAK DITERIMA. 

PADAHAL UNTUK KEBAIKAN SEMUA DAN I THINK WHAT I AM SAYING IS ACCEPTABLE AND IT IS GOOD FOR EVERYBODY!!!

PADAN MUKA AKU JUMPA ORANG MACAM NI DI SEMESTER AKHIR NI.
SABAR SAJA LA. 



Yang Penting HATI Bah.

Saturday, November 24, 2012

Kegunaan Madu Asli



Petang tadi macam besa… 

Kalau haris sabtu ni pergi pasar malam le. Hihi…

Masa nak tunggu bas tadi wen berbual dengan sorang perempuan. 

Usually I don’t talk a lot to the stranger. 

But, I don’t know what kind of ‘aura’ that she had and make me really me… LOL.

When you know me really, I mean really really really know me, you might see I can’t stop talking! LOL

Naik dalam bas, dan kami bersembang lagi sehinggalah ke pekan. Semasa nak turun tu, I noticed that she speak lil bit different and as I asked her, she told me that she is from Acheh. Ok… kinda weird…
 (dalam ati, tak tau napa aku rasa pelik)

Kemudian turun tu aku gi amik duet aku gi beli Sayur dan Buah…

Ingat nak beli durian sekali tapi… Tamak haloba la sangat kan? Hehe

So aku beli mangga, Limau, Apple, rambutan, Pomergrant,  jagung, ciku, rambai, manggis, pala, saga, salak…(meraban )

Last sekali aku beli MADU ASLI botol kecik = RM15.
Sebiji dengan yang aku beli tapi aku beli botol kecik je... :0

Apa nak buat dengan Madu Asli ni? LOL


Yang Penting HATI Bah.

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91