Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Thursday, April 28, 2016

Sekali Tengok Macam Anak Ko La Wenwink.

Situation:

GAMBAR SEORANG BUDAK DENGAN SKRU DRIVER TERTANAM DI BAHAGIAN DAHI.

Aku di tag dengan caption:

" sekali tengok macam anak ko la wenwink"

Aku terus terkedu. I really can't brained and accpeted why did i was mention to a things like that. Even if the baby look like Leona...

Aku cuba bertenang tapi tidak berjaya... aku betul2 ... i can't describe what i felt. The one who tagged me is a mother too... ya mungkin aku terlalu paranoid tapi itu bukan hal yang baik utk di tag dan di samakan. It was like you cursed my Leona.

When you are a mom... u will fully understand what i mean. I just cant brained why this friends of mind did this and she is a mother too.😠😠😠

Nak tag orang tu boleh tapi jangan lah tag benda2 yg negative dan seriau macam tu.

Thursday, April 21, 2016

Cara nak buat Pisang Tahan Lebih Lama.

P I S A N G

Aku... suami dan anak sangat suka makan pisang. Pisang emas dan pisang berangan la yang selalu kami beli.

Tapi masalahnya pisang ni...cepat rosak. Tak sampai seminggu dah rosak. Nak beli banyak2 susah. 

So aku tergoogle tanpa sengaja kaedah untul bantu pisang ni bertahan lebih lama. Agak leceh tapi sesuai dengan aku. Hehe. Lebih baik leceh daripada membazir.




Aku bungkus bahagian atas pisang tu macam kat dalam gambat atas ni. Bahagian yang berbungkus tu mengandungi bahan yang apabila terbebas ke udara maka pisang anda akan cepat rosak. So kita kasi bungkus dia.. tengok berapa lama pisang ni bertahan. 

Aku dapat tips ni dari google. Sila google dalam bahasa Inggeris ya. Okay. Cukup. Babai

Tuesday, April 12, 2016

Idea tak tercurah

Teringat masa mula-mula aku berblog dulu. Excited nak tulis setiap entry. Sanggup berjaga untuk buat entry. Mungkinkah aku akan ada lagi semangat seperti itu?

Bukan susah sebenarnya nak menaip untuk blog ni. Ada banyak hal yang aku nak cerita tapi aku mengaku,aku sangat lemah nak atur masa aku. Lebih-lebih lagi bila dah ada anak. Semua jadi serba tak kena. Hobi menjahit pun kena kubur sendiri sebab ada pembantu kecil yang asyik mengajak bermain.

Blog? Aku masih suka menulis cuma pengaturan masa yang aku failed.... Aku azam nak menulis banyak2 tahun ni. Haha azam tinggal azam.

Terlalu banyak idea dalam kepala. Tak terluah ke dalam penulisan.

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91