Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Thursday, October 28, 2010

Sabah Tea Contest

 

Unlike most brands of tea, SABAH TEA consists of only tea leaves picked from its own 2,480 hectare plantation and this allows us to protect our tea’s quality of origin and ensure that the leaves are 100% pesticide free!

have u ever experienced the tea? wah it's really tasteful may dear...
so what are u waiting for guys...
jadilah pemenang dan nikmatilah susana di sabah Tea, locaed in my daerah... nikmati lah sepenuhnya keaslian yang terdapat di Sabah Tea... GOOD LUCk
Made by wenwindawink

Wednesday, October 27, 2010

Perlukah sampai macam ni?

apa perasaan bila anda di pihak kami?

 

Pendidikan awal kanak-kanak MSU

Oleh Ruhaiza Rusmin
E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel
MENGETAHUI pendekatan yang betul dalam memberi pendidikan awal kepada kanak-kanak membantu menjana kecemerlangan, sekali gus membentuk personaliti seimbang, yakin dan bijak di masa depan.
Permintaan tinggi kerjaya dalam bidang pendidikan sedemikian mendorong Management & Science University (MSU) menawarkan program ini di peringkat ijazah sarjana muda dan diploma.

Pelajar dalam program ini akan diberikan pendedahan pelbagai aspek berkaitan pendidikan awal kanak-kanak seperti pengurusan kurikulum, penilaian, permainan peringkat awal kanak-kanak, kesihatan, keselamatan dan pemakanan, kemahiran mengajar serta mengurus dan memimpin.

Program ini mampu melahirkan graduan yang dapat berinteraksi secara efektif dengan kanak-kanak dalam situasi pembelajaran moden.

Mereka turut didedahkan peranan kognitif, perkembangan fizikal, perkembangan emosi, kreativiti, bahasa dan estetika kanak-kanak.

Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Awal Kanak-Kanak adalah program tiga tahun yang ditawarkan MSU yang ditawarkan kepada lepasan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) atau diploma diiktiraf.
Click Here
Program diploma mengambil masa dua setengah tahun dengan kelayakan asas Sijil Pelajaran Malaysia (SPM/SPMV).

Pelajar akan didedahkan dengan suasana pembelajaran amali dan teori bagi membantu mereka mengaplikasi ilmu dengan lebih berkesan selain belajar dalam prasarana lengkap, kondusif serta merasai suasana sebenar dunia kerjaya.

Maklumat lanjut mengenai program ditawarkan MSU, hubungi Unit Kaunseling & Komunikasi di talian 03-55216868, SMS dengan menaip MSUINFOnama dan e-mel kepada 019-3419152/016-3568251/012-2496551 atau layari www.msu.edu.my

Made by wenwindawink

Apa harus Di Buat?


Hampir dua tahun sudah segalanya saya tinggalkan... namun insan2 tersayang di sekeliling ku masih juga meminta ku untuk berbalik kepada hal yang sama. Hal yang mereka kira membahagiakan ku dan paling menguntungkan mereka saya rasa. Dan saya telah menjadi diri saya yang sebenar selama dua tahun ini dan lihat hasilnya, saya punya kegembiraan sendiri, kalau bukan megira mereka adalah keluarga ku, mungkin bukan ini yang akan ku lakukan...
Aku bukan bertujuan untuk menyakitkan sesiap. Jauh sekali memprotes. Bukan niat di hatiku, Cuma kehidupan ini rasanya banyak tekanan akhir2 ini. Smeakin dewasa semakin aku melihat pelbagai kecelaan dalam kehidupan ku.
Ingin saja ku berkata S.U.D.A.H. Namun suara yang ada hanya cukup setakat di kerongkong sahaja. Bagaimana harus saya berkata tidak dan bagaimana harus saya katakan tidak. Seolah saya tak layak untuk sesiapa… seolah segalanya perlu diakhiri dengan kepahitan kenapa?

Made by wenwindawink

Sunday, October 24, 2010

Kawan2 sebilik yang sot2

CaRol Christmas

Carol  & xiang Ying

pembulian yang ku tak ingini sama sekali.... 

CaRol Christmas ketika c aleng sdang tidur...kesiukan bermimpi2, terhidu keharuman bunga yang mengasyikkan..dengan muka yg sangat polos seakan keanak-anakan....terasa mcm sa mau p ganti sja keharuman bunga tu dengan taik ayam yg busuk...sapat ko bangun..kita pigi joging..hahaha

54 minutes ago · · · See Wall-to-Wall
  • CaRol Christmas likes this.
    • Wen Winda Wink sot2 betul ni anak ooo tandang busl ko yang kanan tauu biar bengkak sebalah haha
      19 minutes ago ·
    • CaRol Christmas hahaha..sapa jg suruh ko..kasi jeles sia..sa tidur d lantai n d katil xnyenyak..ko tidur kejap jak mengampai..hahah
      16 minutes ago ·
    • Wen Winda Wink hahaha sa nyenyak sbb pa? sa baca sket je trus sa nda jadi baca pemalas.. hahaha
      15 minutes ago ·
    • CaRol Christmas hahah ubat tidur yg paling mujaranb tu aleng...kalah2 pil kuda tu tau..:P
      13 minutes ago ·
    • Wen Winda Wink ‎:) jadi ko jeles? ko tulung sa baca la kalau macm tu hahahha sok ko sms jak jwpn ma sa
      12 minutes ago ·
    • CaRol Christmas cis.....mana blh....copy sja p pendrive pastu cucuk d hidung pastu transfer p otak..hahahah cara paling mudah...
      9 minutes ago ·

 ***********************
pembulian kedua.... jahat....


CaRol Christmas Dear My Lovely Rumate Wen Winda Wink and Xiang Ying ....Jam Berapa kita Mau P Joging Ni...Sa Semangat Berabis Ni...Berapi-Api sda kaki Sa Mau Berlari...Awas Ar kalo Nda Jadi..Sa Terajang Kamu Pakai kaki Sa Yg Sdg berapi2 Ni..ekekeke
about an hour ago · · · Remove tag
  • CaRol Christmas likes this.
    • Xiang Ying ahahaha, tunggu mak wen bangun dulu...XD
      about an hour ago ·
    • CaRol Christmas itu la tu...Ni la Orang Tua Ni....suka tidur petang2...hihihihi
      about an hour ago ·
    • Xiang Ying ahahaha...
      about an hour ago ·
    • CaRol Christmas mak ying..cuba mak ying p terajang dlu mak wen 2...biar dia bangun cpt...tak apa kalo kena cop derhaka..bukan slalu..skali sekala saja...
      about an hour ago ·
    • Xiang Ying xnak lah... kamulah yg terajang dia.... saya tengok je cukup... XD
      about an hour ago ·
    • CaRol Christmas mati kita madu ying..kalo mak winda nampak ni..kena sula kita then kena buat sate......hahahaha
      about an hour ago ·
    • Xiang Ying aah lah... so kena bunuh mak wen dulu sblm dia bangun dan nampak ni...ahahahahaha
      59 minutes ago · · 1 personLoading...
    • CaRol Christmas wahahahah..kejamnya madu sia ni...lebih kejam dr sa...bah tugas tu sa serahkan kepada mak ying tuk selesaikannya...sa tukang tengok saja...:P
      56 minutes ago ·
    • Xiang Ying xnak lah, saya cadang je.... XD
      54 minutes ago ·
    • CaRol Christmas hehehe..tp bersiap sedia la kita ying..nda lama lagi mak winda nak bangun....cpt cari alatan tuk melindungi diri masing2..hihihih
      53 minutes ago ·
    • Xiang Ying nak cari alatan ape ye? xpelah, nnt sembunyi kat toilet je lah.... XD
      51 minutes ago ·
    • CaRol Christmas paling sesuai kasut n stokin yg busuk d luar rumah kita..hahahah jangan ko ying biar lubang cacing dia cari kita..eheheheheh bila la mak ni nak bangun..cam nak gigit saja dia...
      49 minutes ago ·
    • Xiang Ying hahahaha, pegi lah gigit....sy sokong kamu... XD
      47 minutes ago ·
    • CaRol Christmas hahhaha..sa tau..cub akita kasi mati kipas kejap..konform dia terbangun tu..hahahahha ying penjahat..
      45 minutes ago ·
    • Xiang Ying ok.... jom tutup dan keluar....XD
      41 minutes ago ·
    • CaRol Christmas hahahha..ok2...btul2 ni tau...:D
      40 minutes ago ·
    • Wen Winda Wink oooo panadai kamu ar.. ba p la kamu dua skang
      38 minutes ago ·
    • Wen Winda Wink mcm baru hari ni saya tidur petang lama tau..
      37 minutes ago ·
    • CaRol Christmas aleng:heheheh ni plan c ying mau sabotaj ko..ehehehhe bah jum p joging....
      35 minutes ago ·
    • Xiang Ying xyah tutup pun dia dah bangun....XD
      ala, fitnah sy pula.... tengoklah siapa yg start dulu... ahahahaha...
      34 minutes ago · · 1 personLoading...
    • CaRol Christmas hahahaha...aik tengok la komen d atas....:D siap mau bunuh sblum tebangun..hahahaha lucu2..:D
      32 minutes ago ·
    • Wen Winda Wink hahhaha panas g tu d luar.... jam 6 la..... sukup la kulit sa ni terbakar.. kalau kamu mau p la kamu dulu...
      30 minutes ago ·
    • Xiang Ying ahahaha... ade org kakinya dah berapi...XD
      30 minutes ago ·
    • CaRol Christmas aleng:orait jam 6 kio....sia btul2 smangat ni...
      ying:hahahah btul2 ada apa2 sda ni tp mcm mau hangus jd abu sda ni tau...
      28 minutes ago ·
    • Xiang Ying oyeke? mak pegi la dulu sblm jadi abu....XD
      27 minutes ago ·
    • CaRol Christmas hahahaha..nda mau p sorang2...nanti sa kena kejar oleh babi hutan..nanti babi hutan jadi char siew sbab sa tendang dia pkai kaki berapi sia kan...sa melahap nti sorang2 smpai abis...kesimpulannya nti sa gemuk..hahahha
      25 minutes ago ·
    • Wen Winda Wink adeiiii gelojoh la sngt ni urg... cuci la ba dulu. babi ba tu hahaha
      24 minutes ago ·
    • Xiang Ying hahahaha, lawaknye mak ni..... XD
      23 minutes ago ·
    • CaRol Christmas
      aleng:babi kalo terbakar..mati kehangusan sda kuman2 dia tu..hahah makin kotor, makin sadap..hahahah
      ying:tu la pasal..sa tungu kita sama2 p joging...nanti ko ambil bahagian kepala...sa ambil bahagian badan...c aleng ambil bahagian bontot n ...kaki tangan babi..hahahahhaSee more
      21 minutes ago ·
    • Xiang Ying ahahahaha, xnak lah saya ambil kepala dia tu...
      15 minutes ago ·
    • Wen Winda Wink hahahaahahahahahha sa nda mau la aleng....
      14 minutes ago ·
    • CaRol Christmas ahhh untuk kamu berdua teda pengecualian..harus ambil juga..kalo mau pengecualian sila ambil surat di pusat Kokurikulum ar(apa kaitan)...hahaha
      12 minutes ago ·
Made by wenwindawink

Nuffnung ; Rectangle Unit dan Leaderboard

Hmm hi guys, satu post lagi pagi ni...
hohhoho saya sangat2 berterimakasih dengan nuffnung today... apa taknya...
baru la saya perasan yg nuffnung dah jadikan acc saya in MALAY.... maunye tak happy.. hehehe
sebab semua ni memudahkan saya pasang Rectangle Unit dan Leaderboard punya iklan. tq Nuffnung
terasa terlalu happy sebab da lama saya nak study benda ni... guys, soon sy akan masukkan banyak entry2 baru untuk u all. tq all.. hehe... Sabar untuk dapat income daripada nuffnung....
untuk u all yang sama macam saya, yang teraba2 nak psang 2 benda tu d blog anda, sila jangan malu klik disini untuk memudahkan u all.
pesanan penaja, ikut setiap satu persatu arahan yang diberi, go through the guideline there. dan pasti anda akan berjaya.... Good Luck guys...

Made by wenwindawink

Kenapa Kulit Nampak Tua?


Well all...
Nampaknya gian saya berblogging da semakin menjadi2.. Hehe
Eam semenjak dua menjak ni kawan2 selalu kata " ko ni nampak da semester 6 dah" padahal saya baru semester 4. :( so sad kan? Mula2 tu saya ignored je... Tak kisah kata orang, tapi bila da selalu sangat di mention, saya agak berkecil hati la juga... But... Sama macm pepatah kan, pokok tak goyang tanpa anginnya kan? Jadi takkan kawan2 tu.. Junior tu ckp sesuka hati kan kalau tak de benarnya? 
So saya puan buat la juga, tengok2 kenapa wajah saya ni nampak makin tua? Dan saya juga berusaha menyedari dimana silapnya saya semenjak dua menjak ni... Then guys... Cek list ni.... And dont do k... Nanti korang nampak tua macam saya juga. Hehehe
1.      Selalu tidur lewat (siapkan asg)
2.      Menghadap laptop terlalu lama
3.      Kurang senyum
4.      Tension dengan kerja dan grup member ( padahal aku yg tak bek kut)
5.      Tidur tiarap…
6.      Selalu berjemur.. ( aku kawad banyak sem ni)
7.      Xpernah pakai sunblock ( cream sja)
8.      Picit jerawat yang timbul ( tangan gatal kan.. hahahha
9.      Kurang makan epal hijau
10.  Kurang minum sup
11.  Takde pencuci muka scrubber
12.  Jarang rawat muka.Cleanser, facial, urut dsb
So da cek semua list tu.. korang ada buat tak? Mana2 yang korang boleh kurangkan tu kasi kurang la ye. Nanti tak pasal2 kamu pun Nampak tu macam saya. Hehehe :D tapi betul kawan2 elakkan buat hal2 ni semua…
            And walaubagaiana pun saya suka nak share dengan korang pasal link ni dari sini
Saya baru saja buat dan saya bercadang nak amalkan terus petua ni, kenapa? sebab tomato tu senang nak dapat. rumah saya di mana2 pun senang dan sangat gemarkan tomato sebagai salah satu barg dapur yang wajib di beli... ( senang nak dapat). dan lagi satu.. air suam je... tak de yg susah2... sonak try petua ni... jum la kita try ramai2... nanti kita show result pun sama2.

Made by wenwindawink

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91