Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Monday, January 17, 2011

Hari aku Gaduh dengan MAK GUARD

tajuk macam menakutkan jeeee.. hehe xdelah.. baca la cerita dia dulu... hehee

After class aku merajinkan diriku untuk melawat Perpustakaan Tunku Bainun atau Khutub Khana ( kata letc Minor aku) dan Library kata kawan2 ku yang tak faham apa itu Khutub Khana…hehe.. apa yang aku nak story… ku ni dah lah bawa laptop dlm beg buku dan fail la kat tangan.. ngat nak bawa air ( botol mineral 500ml ) dalam libry, mak guard tu ckp xleh bawa… saya tau takleh minum dalm library… lepas tu sa masukkan dalam beg… dia ckap

“ Eh, awak bawa masuk dalam beg pun saya xkasi” 

??????????????????
“ Saya dah xpercaya ngan korang lagi dah. Tadi saya round, semua kuarkan minuman../botol air..”

“ habis tu….”

“ minum kat water Coller”

“ terlalu sejuklaa…”

“ aaahhh…xkire”

Sampai tahap tu aku malas nak bertekak dah.. mak cik tu datang bulan kot.. hahaa.. saya bagi dia botol air saya tu dan turn in to lib. On my way tu.. saya dengar mak cik tu ckp… 

“ pasal baru la tu….”  Kawan guard dia Tanya kut….

Dalam ati nak je patah balik dan bagitau.. x-cuse me.. saya dah sem 5 dah.. tp mcm mengada2 la pula.. haha biarlah dia fikir saya ni sem 1… lagi baik. Hahha nanti dia ceramah pula panjang berjela… bukan apa… water cooler dalm library ni terlalu sejuk… nak mix dengan yang panas? Gelas nya selalu takde daripada ada kat water cooler tu… nak tadah pakai mulut? Amboi.. sopan kau nak minum macam tu.. ko tu pompuan… hahaha… mak cik gurad… please la… kalau ko jadik student ko mesti marah juga.. orang nak minum air bermasak bukan air yang di sejukkan…



Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

2 comments:

Suara Tersekat !!! said...

hahaha.. same la.. kne jugak ngn mak guard.. tapi tyme tu dia bhaik.. dia kate.. knp bawak masuk air.. cakap la.. sy tak tahu.. oo.ok lain kali jgn bawa lagi k...

Wen said...

hahhaha mak guard sorang tu baik. dia kenal dengan saya....
tapi yg sorang ni macm anti dengan muka ni.. sebab saya librarian yang pemalas kut.. hehehehhehe LOLX

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91