Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Monday, February 28, 2011

Menangis Andai Itu Ubatnya


Kadang2 kita harus membiarkan diri kita menangis dan meratapi semua yang berlaku. Andai memang kita perlukan diri kita untuk menangis, menangis la semahunya.. xperlu malu dan tak perlu menyesal... Cuma menangis la... dan datang pada TUHAN, bersujud kepadanya memohon kekuatan daripadaNYA untuk membantu kita teruskan kehidupan.
Andai memang benar kita mengalami kekecewaan yang memeritkan yang menyakitkan. Pernah anda sakit dan kecewa sehingga terasa seperti  it’s better if u end ur life? Hmm jika ya.. then thats mean u all menanggung beban yang sangat besar sehingga sakit itu lebih besar daripada apa pun. Orang beragama harusnya datang kepada TUHAN dan menyerahkan smeuanya kedalam tangan TUHAN. Berhentilah pada suatu tahap dan biarkan kesakitan anda di legakan oleh DIA.
Sehingga saat ini, kesakitan itu mungkin tak pernah sembuh total namun sekurang-kurangnya ia semakin berkurangan.
Aku bermonolog pagi hari ini. Dan semoga yang membaca dapat sesuatu daripada ni...




Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

Sunday, February 27, 2011

That's When I love You


Readers!!!! Lama xjumpa.. hehe...( gatai wen kan)  hahha. Hampir satu petang dihabiskan untuk mencari lagu untuk Belog Wen yang makin sunyi ni hahha... so ni lagu nyeee hehehe best tak? Lagu kat LEFT SIDEBAR tu...  ( yang di merah kan tu words that describe my heart ... perghhh  hehe )
When u have to look away
When u don't have much to say
That's when I love u
I love u just that way
To here u stumble when u speak
Or see u walk with two left feet
That's when I love you
I love u endlessly
And when you’re mad cause u lost the game
Forget I'm waiting in the rain
Baby I love u
I love u anyway
Cause here's my promise made tonight
U can count on me for life
Cause that's when I love u
When nothing u do can change my mind
The more I learn the more I love
The more my heart can't get enough
That's when I love u
When I love u
No matter what
So when u turn to hide your eyes
Cause the movie it made u cry
That's when I love u
I love u

A little more each time
And when u can't quite match your clothes
Or when u laugh at your own jokes
that's when I love u I love u
More than u know
And when u forgot that we had a date
Or that look that u give when u show up late
Baby I love u, I love u anyway
So here's my promise made tonight
U can count on me 4 life
Cause that's when I love u
When nothing u do can change my mind
The more I learn the more I love
The more my heart can't get enough
That's when I love u

When I love u
No matter what
Ohhhh that's when I love u when nothing baby
nothing u do could change my mind
The more I learn, the more I love, the more my heart can't get enough
That's when I love u , when I love u no matter what
Ohhhh no matter what




Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

Saturday, February 26, 2011

Apa Gunanya MEMBEBEL?


Hello kids...how are u today?  ...... ?????
What did u take for your breakfast today? .......????
Asya: Bread teacher
Pravin: Milo teacher
Aisy: Mi goring teacher
Afrina: x-makan ape2 pon lagik ( aik, in englih dear...)
Kyle: nasi ayam rending teacher... (gulp... ada orang bersarapan dengan tu kew?)
Okay, itu lupakan, itu mencarut dan membebel dan mengorek dan menangis  sebagai sorang cikgu.. ( aku sedang berlatih membebel depan kids lak... wahahha... i prefer speak in English ba sebab my Malay Pronunciation probably can’t understand by em. Ngee... it’s hard to a preschooler teacher you know. People around me keep said it’s simple.. ooo no! The people said that was those were haven’t any knowledge’s about how to a TASKA o TADIKA teacher. Hehe but for us that graduated in it, actually it will be hard in the early carrier for sure. Experience will come later and that will make us perfect right? ( ahaha xsedar aku sedang masuk bakul angkat sendiri yow) hahhah
Apa aku meraban  merepek ni adoiks......
I am waiting for my friend ba td mau buat asgnment now she is oredy here... and for that I would like to say, byee all
she Is the friend.. ehhehhe






Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

Friday, February 25, 2011

Contest Jikalau Aku Doremon...


Hallo all morning ( mata kau berpinar la) 

Hehehe semalam aku tidor kol 4 pagi. Bangun kul 9 am.. sebelum tu pakai GREEN DETOX mcm di sana BLOG SIHAT tu.. untuk Relaxing the tired body.. then pagi ni aku nak buat n3 about GA  IKA yang LENMOMMACHUBBY tag aku... ngehngeh.. kan da cakap akan buat.. hehe
Well syarat dia senang.. u all p la blog empunya contest... (IKA) dan baca yaaa hehe... aku nak kalau aku la jadi  DOREMON kan? Kalau aku jadi Doremon kompom Boyfriend aku lari la dek ika ( sama nama dengan adik aku la) sebab aku dah tak slim macam skang ni haha... okies itu mencarut sila kepuk aku...

Kalau aku la jadi DOREMON kan...

1.        Aku akan sediakan satu PINTU SUKA HATI kat mana2 tempat yang aku berada.. supaya aku dan orang2 memerlukan bleh balik ke tempat2 yang jauh dalam sekelip mata.. hehe. Pintu suka hati tu bleh bawa aku tolong SON GOKU CARI 7 BIJI DRAGON BALL dia kan? Mana tau jadi bini no 2 dia ganti CICI.. hehe

2.       Aku nak sediakan perkhidmatan MESIN MASSA untuk kembali ke zaman silam untuk betulkan apa yang tak patut... hehe. Selain tu supaya aku bleh masuk dalam alam BARBIE yang aku suka sangat tu.... hehe

3.       Aku akan SEDIAKAN SPARE POCKET banyak2 supaya aku bleh jual kepada org2 yang menempah dengan harga terbaik bleh bersenang lenang dengan aku... hahaha ( aku xnak mesin duit macam lenmommachubby) hehhe. 

4.       Aku nak pakai BENDA YANG BLEH AMBIL BARANG DARI TV tu  bla aku tengok cerita2 pasal  favret artist, makanan sedap, produk mahal haha.. artist tu bleh bawa dia kuar jap sebab nak minta ambil pic sesame... ahaha dan aku juga nak pakai benda ni ambil WHITE HOUSE dalam iklan tv tu ganti rumah aku d SABAH sana.

5.       Paling penting kalau aku jadi doremon aku TAK NAK TOLONG ORANG.. aku pakai sendir2 saja. Sebab kalau heboh, Negara kecoh, aku jadi tahanan ISA... kena buang bukan setakat Negara... silap aribulan aku di buang ke lembah tak berpenghuni di luar planet sana macam Ratu Nihilinia dalam ceta SAILORMOON tu.

Aku nak tag sapa yeee... kawan sekelas aku lu la... ALONG, AUDREY, dan kawan2 len dalam blog Aeka_Violet ( dia baru follow aku tadi), Syazwani dan Sumandak Kinabalu

 




Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

When a Girl Hurt


A story about a girl always hid her heart...

She is about to hope that she will be recover, then she will laugh every seconds... but sometimes she told me, that she was the craziest girl... Why because she still cries when she remembers the things... and still asking, why should it happen? Why? She said she can feel the hurt in every inch of her blood nerve... 

She always asking me, what should she do? And i always told her... Keep smile and against your tears... but u can caries on my shoulder as long as you need me, I will be here. One day I come to her, I see her tears... even though she is smile and look happy... but I can see deep on her dark brown eyes that she is suffered in missing somebody... I never dare to ask her to forget him because it will be impossible.  

My dear girl, be tough enough, soon you will smile again. But i know it’s takes years to forget, it’s risk the future and she is dare to choose it... what to do... hurting by person u LOVED one the most is the killers in silent for you if you try to forget it either to remember it. You will be loved but you can love anymore. She told me that, every time... and I passes the day without her and I know how much she cried on that day... its hurt even u can’t see the tears... it’s kill you when you still love but can belong to it anymore... friend be brave and be what you want ~Win~
 


Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

Wednesday, February 23, 2011

Bila Mata Bertaut Dengan Hati...

Alo Semua.. ( peringatan, tajuk xada kaitan dengan pembacaaan seterusnya) 
Semalam aku langsung tak sempat nak buka blog laaa  kenapa sebab aku semalm buat asgment yang kena hantar petang tadi huaaaaaa... geramnya aku.. salah aku juga.. ni pun curi masa kejap nak buat N3 sebab aku da rindu nak berblogging walaupun baru je sehari tak masuk blog hahahahhaha
Aku nak mintaa maaf kepada LennMommaChubby, noor, ika, along, ellen, ~jieda~ maaf korang sebab aku lambat reply kunjungan. Aku sibuk sangat sekarang. Asiggnment yang banyak bertimbun2 mnta di siapkan. Kalau aku korang andaikan aku bertangguh, aku  minta  mahap la.. aku dah start tinggal suma amalan berperisa strawberi bercampur madu tu x-sihat tu... aku dah start nak berubah semester ni tapi kejadian dia lain pula semester ni... korang nak aku senaraikan satu persatu ke assignment yang aku kena buat? Hmm... xyah la kan nyibuk and nyemak and nyesakkan mata dan nyusahkan korang nak baca.. haha....
Any way sis Len actually tag aku ni nak join GA.. xtau bila aku sempat nak buat. Yang ni boleh tangguh ye MOMMA.. hehehe




Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

Monday, February 21, 2011

SmileY BaggY GiveawaY


Hai suma... sepa da mandi angkat tangan... yang ada bulu ketiak ( lucah ke? Sila kepuk aku) sangat rajin c Len MOMMA Chubby (LMC) mentag aku dalam GA. Pagi tadi dia ada tag juga.. tapi da tutup GA tu x sempat aku nak join.... Yang nip la kan... uwau... hehe aku baru je d tag da diberitahu oleh LMC yang dia tag aku untuk GA. Wah.. aku rajin ni menengok ( sila paham slanga SABAH aku ye), terkezut yow... hadiah dia BEG???!!!!! Wahhhhhh makasi ke[ada sang  cheqppjoy.com sebab sudi sangat buat. Dah tu boleh pilih lak... wahhhh ni yang suka ni... ( AKU a.k.a WEN = Gila Beg)

syarat-syarat penyertaan:
1.        jadi follower cheqppjoy.com
2.       add smiley baggy II sebagai friends korang dekat facebook. untuk join GA ni, peserta wajib ada blog and facebook.
3.       buat 1 entry tentang giveaway ni dengan tajuk "SmileY BaggY GiveawaY"
4.       tag kepada 4 orang kawan2 korang..kalau nk tag lagi ramai pon xpe..kurang xboleh ye.paling penting make sure diaorg tau pasal giveaway ni..
5.       letak banner GA dekat sidebar blog korang dan linkkan ke entry ni.
6.       bila da selesai, sila tinggalkan link entry korang di komen entry ni beserta dengan id facebook anda untuk fy check.
7.       penyertaan bermula 17 Feb 11 sampai 17 Mac 11.
Ni adalah beberapa orang yang aku nak TAG...  (semasa nak tag, terfikir, bleh aku tag blogger laki? Hehehe)




Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91