Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Sunday, October 30, 2011

OKAY! KAU MENANG Siri 1



OKAY!!! OKAY!!! Fine! Aku kalah… grrr
Geram aku, apa tak geram nye…
Dah berapa lama wei…
Hampir sikit hari genap seminggu…
Dah la malas nak pergi mana2.
Nak jenguk pun malas.
Memang dasar budak pemalas…
Sekali tak pe,
Ni berkali2 wei…
Hah dah kena kan padan muka sendiri ko la WEN…
Aishhhh apaa  pula aku….
Aku tak de kene mengene…
Kau deam ( diam) aku tak bicare ( bicara) dengan kau
Dah tu kau nak ape…
Tak de
So?
Tak de laaa stupidoh (err yg cikgu2 jgn ckp kat budak2 tau benda ni)
Ape ko nak sebenarnye ni?
Errr…. Tak tau… dah la… bye…
Eh???
Hey...
Aku saje buat sakit jiwa…. Blog tak de apdet…

~Peringatan~ perkataan stupidoh ni hanya untuk homosapien pada peringkat operasi formal Jean Piaget.
Pesanan: jangan aku pun sakit…



Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

ThanKs A Lot To Blogger ryzalyusoff ] blog

Haloo  all..

Dah lama dah aku bingung a.k.a pening pala nak buang benda ni...
Pening tau tak


Aku korban linkwithin aku ( padahal memang nak buang pun)

Dan lagi Padahal bukan linkwithin problem die.

Dan aku ni daripada tak pandai tengok kode jadi makin stupidoh tengok code blog hahhaa

 Dan finally i found someone, who is dropping by my Shoutbox and i did really aske him bout the problem...

Terasa hudu bah blog aku dengan space antara entry tu.. huhu memang aku tak suka blog aku jadi macam tu...

So bloggers ni pun tolong aku siap bagi email dan layan karenah aku... thanks tau.. 

SAPEEE WEN???? ( Sound kat blakang) 

Ni haaa tuan blog nyeee.... 



Aku tak delah nak bagi apa pun kat dia (sempat chatting guna gmail dengan dia tadi.. )

hahaha Cuma aku nak bagi entry KHAS untuk dia. Sebab dia da Tolong aku banyak sangat dan hilangkan salah ketensenanan aku...   

Siap beremail segala bagai aku susah kan dia. :P Tq YOU...

  

and      TADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA... dah okay kan... hehhehe Thanks tau...






Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

Wednesday, October 26, 2011

Journey To Tapah


Selamat malam all... 

Memandangkan rambut aku belum kering ni, aku pun merajinkan diri yang penat untuk mengapdatekan blog ni. Kali ni nak share pasal perjalanan siang tadi.  Well sebenarnya pagi tadi kan aku bangun dah pukul 6.53am. memang da lewat sangat dah. Okay aku buat update seringka2nya.. k...



6.58am - take Bath
7.18am - Get ready + iron baju
7.45am – Go to KTM.  Tq for sending me my dear best friend,
                             Hendry.
7.58 am – At KTM
8.05am - being told that the only train to Tapah is on 10.30am... 
T___________T sedih tau
8.15am – Take a ‘Prebet’ to town. (Bus Station) grrr.. and cost me 
                            RM3. (no duit kecik)
           
    (tunggu kawan)

8.30am – Got a bus, Seri Maju to Bidor and cost us RM5.50
perperson. (Cheap * wink)
9.40am – At Bidor. Go grab some gardenia bun and
  a chrysanthemum- takut gastrik bah.
10.00am – take Bus to Tapah. Didn’t know how we can manage it.
10.30am – at Tapah and I can see that my town to be for 
                                    4 months later ha ha

We asked a taxi to SMK Buyong Adil, it’s took us less than 2 minutes  Hahaha...crazy right,  coz the school is only 3 or 4 minutes from town by walking. Haha dekat kan and still the uncle cost us RM5. *sigh.  
Kami ambil sikit masa untuk mengetawakan a.k.a menggelakkan diri kami berdua. Then kami terus masuk ke Sekolah tu and you guess what....”we went to the wrong place ba,”  orang office bagi tahu yang untuk pengurusan rumah tu kami kena berurusan dengan pihak Pejabat Pelajaran Daerah. The places is located somewhere” on the way to Bidor (gulp) and ha ha ha is the back sound of the scene,  :p * not again
Alahai... then we manage to pegi makan la dulu... choose KFC dan satu Combo Zinger Burger dan Combo Toasted jadi pilihan. :P. Makan makan makan.... siap makan we bought tickets to BIDOR. And we passed the PPD which is only 2km from tapah instead of 8km from BIDOR.... GRrrrr... nak salah kan sapa ni? Hahaha...

But 'clever' we are, coz we had called the PPD (number got from SMKBAs Staff) and the person in charge for the home isn’t in office and will be right back by 3pm. So we need to wait. And we are on the way to Bidor. (‘,’) but didn't manage is well.
'Petai' sangat banyak di BIDOR. Aku tak makan so aku tak hairan pun. :p. Nothing there. Kami sempat masuk Cosway dan mengintai2. Tapi tak beli apa pun. Haha... then masuk ½ jam ke Cyber Cafe. :p Sebenarnya kami mencari MALL haha.. at least mall seperti Grand Union d Tg Malim tu. K. tapi tak jumpe, ke kami tak habis tour pekan tu.

Then on 2.00pm we go Tapah and betul2 mau make sure kami berhenti PPD Batang Padang. Haha... . And finally we are there.... sekolah yang boleh tahan. Dan agak menarik. :P. Kami di sambut oleh Encik Guard dengan senyuman dan layanan terbaek.... membenarkan kami shortcut dan bla bla bla.

3.00pm... we are inside the office of PPD Batang Padang. Lepas tu hanya dapat BORANG sahaja. (wink) and dapat penerangan. *sigh. Kena ulang alik lagi at least 2 times lagi ke TAPAH. Apa nak buatkan dah prosedur dia macam tu huhu. Aku dengan si kawan aku ni happy juga la... kenapa?

                        * rumah memang ada. dan akan ada untuk kami.
                        * sewa sebulan hanya RM70 sahaja  (70 x 4 =RM280 )
                        * so thats mean RM140 (divide for 2 of us) seorang. Hehe.. Lucky we are. :P

Sangat murah rumah tu akay... tapi ada sumber mengatakan rumah tu takde ape2... cuma rumah, tilam pun tak de... er... nak beli la ni maksudnye? erm... (Macam mana aku nak manage ni, *nyanyi* duit duit... it's all about money, money, its all about money money...)

Then cerita semasa balik adalah.... banyak lg.. nanti la esok2 la aku buat entry untuk Suasana HOT MEHOT dalam Bas  Sri Maju ke Tg Malim. Tak sangka aku akan nampak semula scene tu setelah lama tak Nampak. Haha.

Ok see ya.. mengantuk yang teramat sudah mata c wen actually.... 
~ Tq pada yang beri pendapat. Hehe... aku memang penat sangat. Tapi excited juga nak update. tengok sendiri k.. huhu*grin.

The tickets for Us. and the right one is BIDOR's Bus Station



  Look, it was my friend's smile, cute, isn't she. haha :P


O.k, langit yang cerah ni tandanya apa? Yeah.. pandai.. Very HOT day yo Know.

Coke jadi pilihan sebagai usaha untuk hilangkan boring haha
 


 Did you got the reason? coz its AVON ma hehe (aku suka barang AVON)
Maxis untuk aku beli KREDIT haha
Makan d KFC TAPAH. hehe.. and aku sempat Texting with somebody...



Snapping the scene la keja aku. hehe
 
Gerai ni betul2 tepi jalan "Besar" d Bidor. errr.. No Comment.



tuan punya diri sedang otw ke SMKBA.

    
Tengok la jalan lengang dan pondok bus yang scary mary ni... er... kalau ada snake?

Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

Tuesday, October 25, 2011

Rasa RINDU.


“They Say When You Are Missing Someone That They Are Probably Feeling the Same, But I Don't Think It's Possible for You to Miss Me As Much As I’m Missing You Right Now.”
 Pernah terasa rindukan seseorang dengan teramat sangat? Tipu... mesti ada kan? Yg kata tak tu memanglah sengal dan tak de perasaan...

Aku memang pernah terlalui rindu seseorang dulu... haha. (jiwang? biarlah)
Walaupun aku tak sepatutnya merindui dia lagi... tapi aku tetap rindu dia. Haha bahagia kot walaupun hanya merindu sorang2. 

Biarlah rindu bertepuk sebelah tangan pun tak pe. Janji aku rindu dia sangat-sangat.
Dan memang betullah apa yang statement kat atastu bagi tau... memang aku sangat2 rindukan dia... dan aku dapat rasa dia juga rindukan aku.

Yeee kalau da memang sama2 rindu, tetap kuat chemistrynye tu....

Aku memang sangat sukakan tempat seperti ini. Terlalu mendamaikan bagi aku, Terasa sangat ingin berada di tepi tasik.  huhu.

And finally thanks pada orang yang di rindui sebab kini da faham apa yang aku rindu.




Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

To TAPAH, Perak





Perghh.. aku ingat nak buat entry BI tapi takut pula ada kengkawan yang pengsan sebab tak faham bahasa aku. 

Tak kesah, it’s not my mother tongue instead. Haha... actually nak update sekadar nak update je ni...

Esok nak kena pegi TAPAH. Mane? Tapah?

Yee Tapah, aku buat apa? Aku d undang bagi ceramah haha tak la...

Aku nak skodeng sekolah yang aku nak praktikal nanti.

Selain tu cadang nak cari tempat tinggal untuk praktikal nanti....

Doakan keselamatan aku ye..

I will go with my best friend, Audrey. And we planned to go by KTM, since there’s no airplane provided ha-ha... I mean BUS, friend told us that the bus is going to Ipoh 1st then gotta change bus to Tapah. So we’d decided to go by KTM. 

Tak pernah sampai lagi kat sana. So really hope we can manage and done it well (supaya tidak perlu balik2 sana sudah *wink)
Okay you all... Night... see you all tomorrow..

~ memang malas mengupdate this lately... tak tahu kenapa.~

# to fiezah91... ko jangan mengada2 ar mau minta tolong sy balas jejak. Memasing buat haha...

 
Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

Monday, October 24, 2011

Kepentingan Syair dalam Sains

Pagi ni tiba-tiba jari ni terasa nak menaip. Update blog la tu. Setelah semangat semakin pudar untuk mengupdate blog. Hee... well orang macam aku ni.. susah sket nak berdisplin walopun pernah jadi pengawas sekolah. Hahaha.... 

Cakap pasal displin... aku teringat sorang cikgu masa aku form three dulu.. :P nak kata cekgu disiplin, bukan. Tapi cikgu ni memang ‘ganas’ gile. Nampak misai dia pun dah cukup buat aku rasa nak lari tak cukup tanah. Tapi aku paling suka bodek dia. Ha ha ha, kerja yang dia bagi, aku selalu buat baik2 dan aku hantar awal-awal. So, tak da lah aku nak kena bantai dengan dia. Hahha.
Sambung cerita, cikgu ni mengajar subjek Sains. Memang best la dia mengajar sebab pelbagai pendekatan dia gunakan. :P (yg part ni tau setelah diri sendiri belajar jadi cekgu.) Okay, sampai lah kami belajar part biji benih dalam bab entah brapa dalam Sains tu. Masa ni cikgu ni nak kami buat simulasi bagi mempelajari biji benih tu... so kami di minta untuk form a group of 4. Setiap kumpulan akan diberi satu topik berdasarkan buku dan diminta untuk membentangkan sama ada melalui lakonan, sajak, syair dan macam-macam lagi. 
Semasa pembentangan bermula tu, mygroup kut yang first, then cikgu tu cakap apa tau... oleh kerana kami ni semua gurls, dapat pula cara pembentangan dalam bentuk lakonan... dia kata kami bukan berlakon tapi kami “bersilat” hahaha
Then  sampai lah giliran kumpulan Syair. Semua anggota kumpulannye adalah Jejaka yang sedang kembang mekar. (:P) semuanya kelihatan kecut. Dan makin kecut bila nampak muka garang cikgu tu. Cikgu tu duk kat belakang kelas. (terasa nak lukis orang lidi macam Apik buat). Agak lama mereka memulakan, sebab malu dan takut rasanya. Tapi bila cikgu tu marah2, sorang member keluar dan berdiri, lalu bersyair....
            “Ter..sebut..la Ki..sah, satu... ceri..taa..., percambah...an biji... be.....niihhh...” 
Dengan suara agak terketar...(atau memang tone dia kut)  kerana takut. Aku menahan gelak sebab  memang lawak tahap dot dot masa tu...aku perasan kawan-kawan sekelas juga berusaha tahan gelak. Sebab takut dengan cikgu tu.  Kelas pun sunyi seketika. Aku lihat wajah member depan kelas tu pun senyum macam tak senyum je.... dan.. aku tak ingat mcm mana tapi bila kami semua tengok belakang...(arah cikgu tu la)

HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA!!!!!

Ketawa kami pecah berderai dengan loudnye cukup membingitkan :P sebab u all tau tak the moment we toleh belakang tu, kami nampak cikgu garang tu kan, bahu dia terhenjut2 dan dia menekup mulutnya sambil tunduk menahan tawa. Apa lagi.. pecah la semua. 
Agaknye macam ni kut. Haha

Haha... tapi at last benda ni juga yang menguatkan daya ingatan aku masa nak menjawab PMR dulu. :P

Yang baca mungkin tak terasa sangat lawaknye... tapi bagi kami serami 31 org yang melalui, that was one of the moment yang best untuk dikenang.

~ Cikgu garang pun manusia juga. Ye tak? Hehehe... tiap kali ingat memory ni aku jadi senyum dan kadang tergelak sendiri. Org yang berkaitan kalau terbaca... jangan la pula terase yee... aku tak mention nama sesapa pun dan yang tau ( kalau la ada) please be sporting ya. :P




Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

The Way Back Into Love - Hugh Grant and Drew Barrymore


I have been searching for this song for quite long time. So, once i get it, i downloaded it in mp3 and wmv. then i posted to facebook and also now are currently post in blog. what a wonderful sing...


Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

Sunday, October 23, 2011

25 Things Random Giveaway by Penmerah.com



Okay Memula aku tak nak buat Giveaway ni,

 dah mention pun dengan FIEZAH yg rajin tag aku dan tak bagitahu hahaha.... 

(naseb bek aku setia masuk blog die) tapi bila da kebosanan 

dan aku merajin kan diri melawat tuan empunya giveaway... 

wahhh i loike you know.. :P....

 PenMerah  ni tuan punye giveaway... 

so aku pun nak juga la cuba nasib maan tau dapat semua barag tu hahaha nope.. thats nonsense okay....

miahahha.. okay aku nak tag sapa ni? Tak tau sapa la.. soooni dia orang2 nye Dill, Nureen teyhasahaje dan ... laa tu jee.. sowie hehehe 


Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

Wednesday, October 19, 2011

Bila Dah Silap, Betulkan Saja.

“Mum, Terima kasih sebab mum bersabar dengan semua karenah ku selama ni. Aku dah buat mum sakit hati banyak kali hanya dalam soal yang remeh seperti ini. Mum mencuba sedaya upaya menyedarkan anakmu yang satu ini. Memberikan aku fikiran. Berusaha memberikan aku jalan berfikir yang betul.
Mum, kalau mum perasa, sebenarnya aku selalu mengelak dengan semua perbincangan yang menjurus kepada persoalan pokok kita. Dan mum dengan rela akan melupakannya dan mum kembali melayan karenah anakmu yang sudah berumur 22 tahun ketika itu. Dan kadang2 kalau mum insist untuk bercakap soal itu, anak mu yang satu ini akan memberontak. Melawan habis-habisan segala cakap mum.
Maafkan anakmu ini mum, bukan niat mahu menyakitimu tapi hati ini terlalu menderita sekian lama dan anakmu ini hampir hilang kerana masalah yang satu ini. Mum I’m sorry If only I know how to fix it soon; you will never hurt like this.
Mum kepulangan aku yang lepas membuat aku mula berfikir. Tu pun setelah dua tahun mum. Aku mula terfikir sebab mum masih memperkatakan hal yang sama tiap kali anak mu ini kembali ke kampung. Dan aku masih kurang jelas hingga kita masih bertekak beberapa kali untuk hal yang sama. Mum, mungkin kedewasaan memberikan aku kematangan berfikir dan perlahan aku mulai menerima kata-katamu. Mungkin mum tak akan percaya tapi cukuplah andai mum gembira dengan keputusan yang aku buat. Cukup jika hanya mum bahagia melihat anakmu ini menurut katamu. Aku juga sudah bahagia mum.
Bersyukur aku pada TUHAN kerana DIA memberikan ruang untuk aku menyenangkan hati mum. Terima Kasih TUHAN. Ramai orang mungkin menentang dan tidak setuju dengan apa yang aku lakukan, tapi terima kasih pada teman2 dan keluarga yang mengerti dan sebab aku melakukan semua ni. Bukan kata orang yang aku nak tapi aku Cuma mahu gembirakan orang yang penting bagiku.
Terima kasih mum kerana nasihat mu kini aku lebih bahagia dengan kehidupan ni. Lebih menikmati apa yang TUHAN sudah sediakan bagi aku sejak awal dahulu.”

Ketika aku sedar akan kesilapan aku, aku mula mempertimbangakn untuk membetulkan apa yang silap dan walupun rasa agak perit dan pedih namun aku tetap dengan keputusanku, Semakin hari aku semakin bersedia dengan pelbagai kemungkinan yang akan berlaku dan aku cukup Bersyukur akan hal itu. Dan untuk melaksanakan juga bukan mudah bagi aku. Berbulan juga masa yang aku ambil dan akhirnya aku kini benar2 bebas dari masalah yang terhasil daripada cubaan itu. Lebih baik daripada tidak sedar langsungkan? Dan TUHAN terima kasih kerana berikan aku Seorang ibu yang penyayang dan tahu yang terbaik untuk kami anak2nya.




Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91