Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Thursday, September 29, 2011

Ada Boyfriend


Hola halo hilo... aku dah lama dah tak buat entry la... idea banyak bertimbun kat kepala... tapi nak cari masa utnuk menulisnye je aku susah sket. Sem ni jam kredit agak banyak. Ada 27 jam semuanya. Maximum hanya 21 jam. Tapi apa nak buat da terpaksa ambil 27.  So itu la sebabnya susah nak bagi masa untuk update.. ( padahal facebook ko aktif je kan?) hahaha...
Semalam kan aku pegi pekan, nak urus kad atm BSN yang aku lupa pincode die... buat aku sedih sangat. Lepas urusan tu siap, aku pun jenjalan la kejap... kebetulan kelas dah di batalkan,. Takkan nak lepas peluang kan.. har har.... jenjalan punye kaki aku ni...

Alkisah aku terdengar perbualan dua mak cik: ( agaknya mak cik dua orang ni bukan orang tempatan, slang Indonesia. )
Mak Cik 1: Nak tengok tudung... jum ar.... ( masa tu dey all tengah jenjalan macm aku jugak.)
Mak Cik 2: mana ko nak tengok?
Mak Cik 1: Haaa tu... sambil tunjuk satu tudung coklat dengan renda2 bulat mcm bunga sbgai hiasan. ( aku pun tak tau apa nama tudung tu)
Mak Cik 2: ooo ko minat?
Mak Cik 1: tak, ko?
Mak Cik 2: pun tak minat juga. Lalu mereka pun berlalu dan aku pun berlalu...
Kemudian aku tiba di suatu tempat... lebih kurang 30 minit lepas tu, aku Nampak dua mak cik tadi sedang mengemop koridor2 kedai? Aku heran juga sebab sebelum ni tak pernah Nampak orang buat keja tu. Then bila lalu kat belakang diorang aku dengar perbualan mereka lagi...
Mak Cik 2: Ngko okay laaaa.... ko ade.. aku tak dde...
Mak Cik 1: ada apa ni kak?
Mak Cik 2: Yelah ko ada boyfriend, aku tak de... ko best la...
Mak Cik 1: ooo ko nak aku carikan ke?
...............
Sampai tahap tu aku dah x tahan mau ketawa dah.. dan aku pun berlalu, pergi sejauh mungkin then aku lepaskan senyuman aku lebar2 kat kawasn yang takde orang... HAr har har... itu la cerita hari ini hehhe




Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

Monday, September 26, 2011

Beberapa Soalan yang agak StupidDoh ( Stupid + Bodoh)


Peringatan: isi kandungan mungkin mengandungi ayat2 dan penggunaan perkataann yang kurang difahami dan agak kasar bagi sesetengah orang. 

 Soalan budu orang selalu tanya (tpi klo ingat sya pun mcm tertanya jg soalan beginie ooo..ehehehe)

1. Bila org nampak ko baring tutup mata:
S: Ko tidur kah?
J: Tdk la, sy training mcm mana mau mati bah..
...
2. Imagine ko bawa bawa tv ko yg rusak pi technician bikin n dia masi juga tanya:
S: Mau kasi bagus kah ni tv?
J: Tdk la,sia buring ba,jadi sia bawa la tv sia pi jln2 sini.

3. Bila time hujan kwn ko nampak ko kluar,dia tanya:
S: Ko kluar time hujan ni?
J: Eh ndak la,hujan yg nanti baru sia kluar.=-?

4. Time ko baru bangun tidur, trus si budu tanya ko:
S: Ko bangun sdh?
J: Ish, sia tidur sambil jalan bah ni!(=|

5. Kawan ko call fon ruma ko:
S: Mana ko?
J: Sini bus stop!:/

6. Diorang nampak ko kluar dari bilik mandi basah2:
S: Ko baru mandi kah?
J: Manada, sia jatuh dlm lubang jamban bah! :&

7. Ko bediri di dlm lift di tingkat paling bawah sdh diorang tanya:
S: Going up kah?
J: Eh ndak la,sia tangah tunggu apartment sia turun bah ni. (y)

8. Boyfren ko pi ruma ko bawa 1jambak bunga. And ko masi juga mau tanya dia:
S: Eeeh,bunga ka tu?
J: Tdk la Ling! Paku-pakis sama kubis bah ni.X_X

9. Ko di dlm toilet, pintu bekunci, trus ada org katuk pintu n dia tanya:
S: Ada urang kah?
J: (Suara Kiut)Teda urang! Taik bah yang becakap ni!!! >:/:x

10. Time baris d counter tiket wayang
S: Eh, ko mo tingu wayang ka?
J: Tidak la, saya sedang senaman ni

11. Suda lepas ofis hour, berancang mo stay di ofis skijap.
S: Eh, bulum balik lagi?
J: Suuda sa balik ni, pa ko buat di rumah sa ni?

12. Ko jalan2 sama kawan ko, trus kamu nampak dua orang bagaduh.
S: Kenapa diorang bagaduh tu?
J: Ala, lelaki tu pi cubit lolok dia time dia tidur, tapi dia baru kasitau tadi, tula dia marah.





Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

Welcome My Dear LUCKY


Syukurlah sebab laptop aku yang dihantar ke warranty akhirnya dah siap sepenuhnya dan aku da ambik balik jumaat lepas... aku pergi dengan sang “Uby”. Dia ckp xada parking kat Low Yat... hmmm nak aku pun diam je la... tak faham sangat apa dia nak sampaikan sebenarnya... (hehehe)
So aku sangat2 la hepi sebab skang ni aku punya lappy da tak terlompat sana sini dah. Dah tak payah menaip dengan jari manis kiri stand kat fn key. Huhu and also dah ada semua yang diperlukan.. taklah sangat terasa sunyi tanpa LUCKY aku tercinta...





Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

Wednesday, September 14, 2011

Duit dan Laptop...


Pagi tadi (13.9.2011) aku bangun ewat. Padahal ada kelas kul 800am. Tu padahnya bila tido kul dua dengan kepala sarat dengan bajet kewangan. Pernah tak korang tidur dalam keadaan macm tu? Hehehhe…. Aku bukan nye tak de set jam, tapiselamba binti badak je aku snoozekan jamtu dan sambung tido, tau2 dah bangun jam 7.28am. hahahha   lewat.. segalanya lewat dan aku puya kelas pula batal kul 8 pagi tu.huh wasting time btol la kan?

Dah tu aku g pekan, nak g Bank Islam untuk ambi statement bank PTPTN aku kena potong rm600 you… sapa yang tak curious kan. Bukan 60 sen tau. Huhuhu.. rupanya dah tengok statement bank tu aku baru sedar, Agribima Sdn. Bhd. Dah auto debit duit aku tu. Huhuhu sedih you…. Nak hidup jugak aku ni… kalau tak hidup mcm mana nak kuliah terus… Then the AgriBima Sdn. Bhd pun minta aku faxkan penyata bank lengkap dengan maklumat diri. So dah settle smeua tu, aku tau aku akan dapa balik refund tu dalam masa 2 minggu – 1 bulan… omg… aku pun terkedu tapi nak buat apa, dah system dia makan masa macam tu untuk procedure. Huhuhu..

Dah lah laptop pun buat masa ni pergi tinggalkan aku… duit pun tak dak.. huhuhu…. Ada tak yang menderma untuk aku ni..

Hehehe…. Kalau ada cepat2 bagitau, aku nak tido lu la… bye semua.



Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

Monday, September 12, 2011

"You Look So Green"


“U looks so green”
So aku nak jawab apa bila da kuar ayat macam ni? Hahaha mentang2 la aku pakai baju kurung hijau today.  Hehe saje je nak tunjuk ayu. Dah la main masuk  tak bagi kenal nama.. tak bagi tau anything terus je membebel kat depan. Orang start dari A dia start dari D.....
Aku ngumpat sendirian terhadap lecturer tadi. Sapa suruh dia sengal sangat dengan slang UK dia tu... bukan aku jeles tapi aku meluat dengar. Telinga geli nak terima suara  Bahasa Malaysia di cemari dengan slang UK. Hahhaha...

Tapi lawaknya, tak sampai sejam slang dia da tukaq g bahasa Kelate.... hahhahaahhaha... aku gelak sakan dalam ati...
Dalam dia sibuk bebel ontah apo apo ontah kat depan, aku sibuk dok perhati dia atas bawah, bawah atas... especially his hair.. maunye tak... the ‘m’ punya bentuk kat dahi die dah luas.. Mean he has his very high qualification and achievement in education... tak macam aku, baru duk kat kerusi Ijazah, dah ngumpat macam2 kat lecturer. Apo pun dia ngajo nanti, aku boleh tangkap mesti sporting giler... ( eh aku tersemenanjung jap, kawan2 sabah, jan pula kutuk aku k, nak sumpah aku jadik kaya tu aku tak kisah 10x pun tak pe)





Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91