Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Friday, December 20, 2013

My 13weeks Of Pregnancy.



Hi all, 

Kandungan sekarang sudah pun melepasi trimester pertama. Thanks GOD, cepat  morning sickness aku hilang. Esok Baby ni officially 13 minggu. Hehe… lagi 27 weeks.  Husband cakap dah tak sabar nak tengok muka anak sendiri. Haha dalam ati aku pun sama. At the age of 26 (me) and 28 (husband), we will have our first precious one. Quite young couple for some peoples around us as our office mate said. But for us, this is better plan by GOD. 

Pengalaman aku pasal alahan ni, xde la banyak mana pun, for this time, aku xde la rasa teruk mana. Mual dan pening hanya 2 minggu je (week 4 to week 6). After that aku rasa mabuk sampai week 9. 

Sekarang rasa pening, mual  dan mabuk dah ilang. Sesekali aku akan rasa bila perut kosong. Maksudnya aku kena pastikan perut aku sentiasa ada makanan untuk baby serap. ~how lovely kan~ Bagi aku paling penting ialah makan. Kalau tak, aku akan muntah. 

Cuma, aku sangat cepat letih terutamanya bila menghadap Komputer. Nak nak lagi kerja ni berhadapan dengan computer every day. Lenguh badan dan sakit mata (mungkin rabun). 

Not Me, but mine is quite like hers...

~26.12.2013 – next check-up with doc. Hope baby health….~

Yang Penting HATI Bah.

Wednesday, December 18, 2013

Aku Bukan Withdawal Machine (ATM)



This lately, aku rasa macam bank. Selang dua hari aku dapat call untuk minta duit.
Am I too loaded dan di lihat berduit?
Aku rasa aku pakai biasa saja, tinggal bukan di banglo mewah.
Makan pun everyday makan homemade dish except lunch.
Tapi aku hairan kenapa aku di sasarkan untuk tempat withdraw duit.
Bila di kata tidak ada, tetap memaksa. Ibarat kad kredit. Cash kering, disuruh berhutang tapi untuk kegunaan orang lain…
Aku bukan bank. Aku pun masih berhutang ni kan pla nak hutang untuk orang lain guna.
Aku ni penakut, card credit offer pun aku tolak walaupun sebenarnya baik untuk kecemasan.
Sebab aku takut berhutang. Aku tak berani dengan konsep guna dulu bayar kemudian melainkan dengan institusi bukan kewangan yang terlalu mencari untung.
Pening aku dengan situasi ni. Serba salah tidak dapat membantu. Tapi nak bantu macam mana jika cash yang ada cukup2 sehingga gaji?
Nasihat aku, memang semua orang suka duit. Tapi duit skang ni payah nak cari, senang nak abis. So jangan la seberani-berani sangat mengambil risiko bermain dengan sejumlah duit yang banyak sampai puluhan ribu. Ratusan pun aku da x sanggup.

~Sekadar luahan ~

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91