Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Thursday, November 27, 2014

Isu Tong Gas Petronas

Hari ini tong gas memasak aku habis... genap 2 bulan kami gunakan tong gs petronas 14kg itu.
 Sebetulnya habis semalam lagi.

Pagi ini aku buat panggilan ke Petronas Customer Service untuk Order. Ni ha numbernye...1300888427
Aku cukup cuka dengan gas memasak petronas sebenarnya. Sebab tongnya sentiasa bersih dan selamat. Harga untuk 14kg ialah RM29.60. Oklah tu... Nak murah berapa lagi kan.... 

Ini kali ketiga aku order dengan petronas. Tapi situasi pagi tadi betul- betul kecewakan aku... aku share benda ni dekat facebook. 
Tiba-tiba aje dapat panggilan dari petronas  dalam pukul 4.00pm,  Bertanya mengenai delivery services...

Hello Puan, saya A**** dari petronas, sudah dapat ke tong gas yang puan pesan? 
Yeap dah dapat dah. 
Orang  kami ada tolong pasang tak?
Tak de.
Ini kali pertama membuat pemesanan ke?
Nope. Third time.
Puas hati tak dengan service?
Yang second time saya sangat berpuashati sebab dia tolong pasang dan siap service dapur gas saya untuk tengok ada leaking ke tak.
Oh... sebenarnye setiap penghantaran yang dibuat,kami kena tolong customer pasang. Minta maaf ye puan..
X pe... cuma kalau saya order next time,saya nak delivery yang second time tu hantar.. dia baik.
Yang ni dia letak dekat pintu saja ke?
Yeap.
Mereka pakai baju petronas tak?
Tak. Dia pakai baju biru gelap. Baju petronas warna ape?
Warna hijau puan. Oh maksudnye dia tak pakai uniform la ni... apa pun terimakasih atas kesudian puan menjawab soalan survey saya... minta maaf pasal kejadian orang kami tak tolong pasangkan tong gas itu.
Sama2.
So, minta maaf kepada delivery tadi. Aku cuma nak anda bekerja dengan jujur sahaja.  Dan aku tak tahu la pula kalau orang petronas stalk facebook aku. Hahaha..

2 comments:

Mad Parihh said...

singgah sini :)

http://www.blogparihh.com/

Tentang Kita said...

saya x pernah buat order ngan petronas...selalunya beli kat kedai n pasang sendiri tapi sebelum pasang tu check dulu la wayar gas tu dengan air sabun......

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91