Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Wednesday, November 30, 2011

Cepat Sangat Dia Ni.

kadang2 kita selalu cepat menilai orang lain. 

Nampak dia kasar sikit terus kita label bukan2. 

Nampak orang tergedik sikit, mula la canang hal dia dengan orang lain. 

Nampak orang muka sombong, terus buat statement 'muka dia kelat sangat' nak tengok pun takut. 

Dengar orang tercakap sinis sikit, terus label orang tu sebagai "The Sinis Person" (adaka the sinis person aaa? haha). 

TAPI KAN,
PERNAH KITA SEDAR? MUNGKIN DIA LEBIH MENGERTI, LEBIH MEMAHAMI, LEBIH MENGASIHI JIKA DI BANDING DENGAN DIRI KITA SENDIRI?

 FIKIRKAN sekejap yeee..... 

maksudnya, berpada-padalah. jangan nanti kena PADAH sudah. Yang tu kau jawab sendiri la.

p/s: sabar wen....

Yang Penting HATI Bah.

Tuesday, November 29, 2011

Pening. Damn.


Okey aku pening,
Aku pening sal thesis aku.
Tak tau tajuk agi.
Aku nak tuka tajuk..
Nak buat aesthetics Nampak payah sangat.
Belum ada journal.
Nak mampuih aku buat with no guidance.
So itu je la...
Aku chaw dulu.
Doakan aku bleh carik tajuk baru dalm minggu ni...

Wen,  it will be damn if u can’t find  the title by tis week.!



Yang Penting HATI Bah.

Saturday, November 26, 2011

Perkataan Cuak.


CUAK???  Apa maksud perkataan ni? Aku tak faham.

Tapi ni rasanya yang aku rasa ni. Ha ha ha

Pernah rasa macam aku rasa ni tak.

Korang gaduh dengan seseorang. Or mungkin misunderstood je pon... kunun2 mau merajuk leee... 

Then silentkan handphone. Kononnye xmau dengar sms bunyik. Malas mau layan dan malas nak baca sms mereka yang berkaitan. Tapi kan... tapi kan....

Setiap 3 saat ko p tekan tekan, unlock, lock, unlock handphone tu.

Wahahaha.... mengharapkan sms. Jadik? Kenapa silentkan? Stupidoh? haha

Yang Penting HATI Bah.

Thursday, November 24, 2011

Hidup Indah.


Your story has written before you done it... so never regret for the past but it’s a must to realize bout it... there a cloud over a rainbow of bliss. Some time, it has to be happened to us and "POP" a new schema needs to assimilate. But this is not the ticket to done wrong things and chooses wrong decision. God Bless

(ayat tu bajet dan milik penuh wen wink k. jangan nak kopi kopi. Milo boleh. Haha)
Hari busy aku mula lagi… hehe so memang la akan bermula lagi minggu ni dengan penuh kesibukan. (Erk maksud aku minggu depan)

Minggu tu akan penuh dengan kelas, presentation, test dan kelas ganti. Wawawawa malam pula kelas gantinyeee wa wawawaw dan paling best, aku kena siapkan keja kawan aku yang dia tak dapat siapkan. Wa wa wa…

Panda panda panda... habis cas la aku macam ni. Takkan ada lagi la pandamontel. Mungkinkah akan bertukar kepada panda slim? Weaa.. tak nak… hehe…

Ape ape pon kite layan dulu hari ni. Sok ada ceta tersendiri…  kan…

P/s: jangan risau wen… ko kan kuat. Lagi satu, Isnin kan cuti. he he he...

Yang Penting HATI Bah.

Tuesday, November 22, 2011

Friendship Is More than A relationship.

To be loyal o no in your friendship is your choice. 

If u is loyal enough and you are sincere enough. Good.

But think twice if you found urself are being ‘use’ for a ‘thing’ in your friendship.

Leave it coz Lot of people out there is sincere enough to be your friend.

Find a friend or may be friends who u can share everything whether it is happiness or it is tears.

True friend shall do everything to you without expecting rewards.

But u must do the same to her/him too without expecting anything from them.

So... have you found yours? I think I’ve found mine. Thanks to them... friend 4ever.

Miss u “Pren”.  I will never forget you. Even though we haven’t see for a long time in face to face.

Untuk kawan2 aku yg setia kat PANDAMONTEL, tak ada had tertentu yang ‘dicakapkan’ untuk persahabatan. so sahabat alam maya ku, korang tetap hot and spicy dear...

P/s: kekadang aku rasa, korang dekat dengan aku la.TQ.


 Yang Penting HATI Bah.

Saturday, November 19, 2011

Cinta: Persamaan Vs Perbezaan


Selamat malam dunia.! Apa kabar kawan2 alam maya pandamontel ni? Sihatka? Baikka? Sudah makan ka? 

Okaylah,  straight to the point. Berapa umur korang sekarang? Keja? Ke Study? Dah ada simpanan blum? Dah ada keta belum? RUMAH? ANAK???!!!
Hmm... best kan tengok org lovey dovey? Nampak sweet je Kan? Yang si lelaki cute dan  yang pompuan pula cumil... masa bercinta tu kalau boleh kan nak je sama, serupa semua benda...nak kuar dating kena sama baju, gaya dan stail. Pendek kata nak sedondon la. Semua nak serupa...

Tapi kan, sebenarnya perbezaan tu lebih sweet daripada persamaan tau... nak tau kenapa? Sebab kalau semuanya sama, apa yang akan mewarnai kehidupan korang nanti? Ececeh... Entry wen aku kali ni nampak macam trip2 cumil kan?  Hmm buktikan apa yang aku cakap? Okay.

Yes WHEN à Part makan: makan benda laen2, dua2 boleh rasa makanan berbeza, best kan? Ni bagi org kuat makan macam aku yee... Part hobi pula: sorang suka karaoke, sorang suka baca novel atau buat blog (he he bajet macam aku kan?) boleh berkongsi kan? Part sikap: sorang pendiam, sorang becok. Bila jumpa @ dating,  yang pendiam rasa sweet je sebab ada orang berbual dengan dia. Dah cinta, mestilah suka layan kan? Yang sorang pun mesti happy, sebab orang tersayang layan die bercakap. Lagi Part Sikap: sorang sabar, sorang kurang sabar, so bila sorang jadi api, sorang akan jadi air. Neutral kan? 

Tapi ada juga benda yang mungkn serupa, mungkin produk yang digunakan? Warna kesukaan sama, citarasa wayang sama. Kaki jalan pun sama. Agak nakal pun yee... sependapat tentang masa depan. Jenis kereta di sukai sama? Aku suka jenis2 kereta macam Honda CRV dengan Toyota Rush.  

But its NO When à Guna sim berbeza rangkaian, sorang celcom, sorang maxis tak boleh la. Nak mampus ke. Nak top up bukan murah. Takkan kau nak sms sekali seminggu beb. Sekurangnya sehari harus ada sms kan? Kalau yang sedang hangat lagilah. Nak bersms je kerjanye... memang rutin org bercinta kan?

Entry aku jadik lain sikit ni sebab petang tadi kawan aku jemput ke majlis perkahwinannya dengan kawan sekelas aku juga. Aku sedih sangat sebab aku ada kat U time tu nanti. Wedding diorang tu 21 Dec, Cousin aku tunang bulan 12 ni, sorang lagi cousin akan kahwin pada 17 Dec dan kawan aku pun akan kawin pada 3 Dec. Tak ke sedih semua tu. Kalau la takwim IPTA tidak berubah. Sure i will be there, attending your wedding friends... huhu sedih. Apa pun TAHNIAH la pada yang akan berkahwin tu. Maaf ye sebab tak dapat datang...............


O ye, korang pernah terfikir tak nak tunang (dill ni mata semut TOL) simple? Hmm... ni gambar tunang kawan aku yang akan kahwin pada 21 Dec ni. Simple kan? So sweet. Dulu masa kecik2 aku tak suke pakai gown. Memang aku tomboy sikit. Nak pakai pompuan punye stail pon aku tak nak. Sebab aku banyak sepupu lelaki. Tapi lepas form 6 tu aku change. Tiba2 semuanya tukar 360®. Sampaikan masa nak ambil slip STPM pun cikgu2 sibuk tegur aku. (masa tu aku tak perasan pun aku dah berubah jdi “ladies” dengan beg bahu. Not a rugged sling bag. and lil mascara opkos.. dan bedak kompak powder silky gurl~ Haha) so aku pun terfikir nak kahwin nanti ( kecik2 gatal kan?) aku nak pakai jeans dengan t-shirt je la.... semua kawan aku gelakkan aku. Padahal masa tu aku memang serius tak nak gown2. "Orang Kristian kawin dalam gereja. Takkan ko nak pecah tradisi pakai jeans kot?" Haha (skang aku gelak bila teringat kembali). tapi dulu kan, aku memang tak nak. skang ni aku pantang tengok dress glamer tapi simple, mcm nak je aku beli. haha...


Okay la.. Panjang pula entry ni. Korang baca la yeee...  and Finally ni haaa gambar kawan aku tu tunang.... sweet dan simple. KAN? Thaniah LOREA. Everlasting Love.



Yang Penting HATI Bah.

Friday, November 18, 2011

MIss Easy And Miss Difficult.

Easy is to get a place in someone's contact list.
Difficult is to get a place in someone's heart.

Easy is to judge the mistakes of others
Difficult is to recognize our own mistakes.

Easy is to talk without thinking
Difficult is to refrain the tongue.

Easy is to hurt someone who loves us.
Difficult is to heal the wound.

Easy is to forgive others
Difficult is to ask for forgiveness.

Easy is to set rules
Difficult is to follow them.

Easy is to dream every night
Difficult is to fight for a dream.

Easy is to show victory
Difficult is to assume defeat with dignity.

Easy is to admire a full moon
Difficult to see the other side.

Easy is to stumble with a stone
Difficult is to get up.

Easy is to enjoy life every day
Difficult to give its real value.

Easy is to promise something to someone
Difficult is to fulfill that promise.

Easy is to say we love
Difficult is to show it every day.

Easy is to criticize others
Difficult is to improve oneself.

Easy is to make mistakes
Difficult is to learn from them.

Easy is to weep for a lost love
Difficult is to take care of it so not to lose it.

Easy is to think about improving
Difficult is to stop thinking it and put it into action.

Easy is to think bad of others
Difficult is to give them the benefit of the doubt.

Easy is to receive
Difficult is to give.

Easy is keep the friendship with words
Difficult is to keep it with meanings.

Easy to read this
Difficult to follow.

Source ; Best Quotes

Yang Penting HATI Bah.

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91