Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Monday, December 10, 2012

Tips Hilangkan Bau Tengik Peluh Pada Pakaian.



Sape pernah basuh baju dan bau masih lekat pada baju tu?
Mesti korang tak basuh elok2 kan….
Miahahaha…. Dah lama tak buat Entry Tips entah ape-ape ni.

Okay, benda ni berlaku kat wen bila wen berjinak-jinak dengan baju jersi (ada 1 je jersi) dan bila kesibukan melanda, basuh kain main basuh je. Untuk peringatan, kes ni berlaku masa semester enam dulu okay. Sebab masa tu wen ambil futsal. Baru la merasa pakai jersi ni. Ha ha ha. Kenapa Futsal? Sebab ni adalah antara permainan yang wen tak tahu langsung cara nak main. Magic je tengok orang lelaki tendang bola boleh masuk tepat ke pintu gol. Wen?  Akaiiii (aduh)…. Aim ke pintu gol.. sekali kena kawan kat sebelah kiri, apa macam????? Hehe… sekarang teknik tu dah tahu k. hihi… kalau nak ajak main futsal pun boleh doh ni. Hehe
Eh, lari tajuk pula… okay… tips ni senang je… kalau nak basuh baju yang berbau busuk dengan peluh terutamanya… susah kan nak ilang bau baju tu. Lagi-lagi kalau jenis yang berpeluh *&%$^$#^&^$^#$**^$% kan? 

Tapi kalau dah bersukan seharian… memang la peluh tu lekat kat baju. Sekali dengan baju-baju lain pun di jangkiti kan?  Well, cuba rendam kain-kain tu dalam 30 minit sebelum basuh. Jangan nak komplen baju korang kena jangkit dengan kaler lain, pandai-pandai la kasi asing kan. Kemudian basuh macam biasa. Bagi yang tak suka bilas baju dua kali sebab nak sangat berjimat cermat tahap kalajengking. Sila rajinkan diri membilas dua kali untuk memastikan sabun betul-betul tanggal dari kain kita. Hehehe. Pastu jemur la k. 

Tips yang tak de maksud pun kan. Mungkin semua orang dah tahu. Ketara sangat tuan punya blog tak de idea nak menulis. Hahaha.

Yang Penting HATI Bah.

17 comments:

Tukang Karut said...

lhoooo... kalau gitu baik bagi tips hantar je ke dobi...huhuhu...

Wenwink Kidu.Duki said...

@Tukang Karut alaaa tk ni.. x sporting hahahah

Tukang Karut said...

xsporting = xbersukan?

Wenwink Kidu.Duki said...

@Tukang Karut a'ah same kot hahaha

Wyne Mouren said...

Sa mmg suka rendam kain so teda masalah psal berbau ni. Nice tips kepada yang sememangnya malas cuci kain.

Fariz Reza [FR] said...

Ahahahahha baju fariz jarang bau tengkik...ahahaha baju lelaki men le tu...kuat tul bau badan wakakakakakaka


"hp tu juga hp pertama wen pakai Fariz... huhu rindu. mami beli hp sekitar 2002 rasanya. hhihi"

reply:

awal tuh...thun 2002 tahun2 terawal phone tuh keluar

from:

Fariz Reza Dot Com

Just said...

kalau sia, mmg bilas 2x. pastu rendam dlm softlan 1 mlm. confirm wangi. :D

krole said...

hahaha ok apa...btul jgk tu wen...yg pnting hati bah~

StellaClaire-Richard said...

Haha..rendam jak bah kan sama bilas. Biasa suda tu..funny oh hehe. By the way, 1st time dtg sini. Nice blog. Would be ok if we exchanges links? :)

Wenwink Kidu.Duki said...

@Wyne Mouren hahha yang teda teda ba ni sis..

Wenwink Kidu.Duki said...

@Fariz Reza [FR] haha bagus la fariz. tu maksudnye rajin basuh kain. hahahha

Wenwink Kidu.Duki said...

@Just hehe sama la kita sis... tapi sa suka downy. hihi

Wenwink Kidu.Duki said...

@krole hehehehe ok ka krole. makasi la hehehe

Wenwink Kidu.Duki said...

@StellaClaire-Richard nda.. rndam. basuh. bilas. bilas. hehehe thanks for the compliment and visited. eam exchange link? that wud be okay. but im not so into it. :P

yudhika permana said...

ape la yang awak cakap tu,tak paham i

yudhika permana said...

apelah yang awak awak pada cakap di blog ni,tak paham la.

yudhika permana said...

jom

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91