Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Saturday, April 30, 2011

Luahan Hati Kekasih Ku...


Hai everybody... nunu habar? ( apa khabar ~ Spanish = Dusun )

Well, as Sis FA said, I am Merdeka Merdeka Merdeka for sem 5 haha..
Ko okey ke wen kata c Trex may be.. hahhaha...ade aku KESAH? Kataku...

Sebelum apa2 aku shout dengan suma orang, waaaahhhhhh jum ramai2 kita waaaaahhhhhh Header C FA sudah bertukar baru... ekekkekeke.. santik o  kak...


Bermula detik ini aku nak umumkan pada semua aku da abis sem 5... ( eh tak habis lagi?) hehe.. Skarang ni masa untuk bersukaria sebentar je... sebab lepas ni kena buat banyak kerja untuk bantu mami.. tapi bulan depan la baru saya start... kekeke sebab bulan depan baru balik sabah...
Tak sabar dah nak balik sabah sebenarnya sebab da setahun da tak balik. Dan akan bercuti lama pula tu. MAMI told me, untuk cuti kali ni saya kena tolong jaga dan selia kedai kat kampung. Kasi develop sikit dia bilang... and deal.. u got it mami.. and I have my own plan in my Head.. harap2 c MAMI tersayang bagi la aku buat macm tu hehehe...hehehe.. bah apa lagi... mai nopo asi kata orang ranau la mean ( yeah, go on bebeh = my own translation ya) 


Sehubungan dengan itu aku dengan ini nak bagitau, sesuai dengan apa yang aku cakap di Sini, aku skang ni sedang dalam proses mengubah suai blog... Nanti ko komen ye Trex...


Hmm aku tak tau dah  nak merepek apo lagi Cuma sedih sobab terpaksa tinggalkan Spongy, Abiabi dan Kicikici di Tg Malim... and with that... aku akan terjah bloggg... let’s start it bebeh... BABAI.............

p/s; hati Kekasihku tak de kat blog ada kat dalam  badan dia, so tak leh luah kat sini hehehhehe... 




Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

Wednesday, April 27, 2011

Tajuk Entry Aku Malam Ni: Ini Entry Aku Malam Ni.


Hari ni aku nak tulis... satu lagi PAPER siap aku duduki... dan yg terakhir pada 29 ni dan berakhirlah perjalanan aku untuk semester 5 ini... Terima Kasih TUHAN...

Ok... apa kabar semua murid2 hari ni? Kat rumah makan apa? Baiklahhh, hari ni cikgu nak baca buku cerita yang...... (Introduction masa aku ngajar nanti dan tak de kaitan dengan entry)

Aku baru je buat pesbuk baru.. akaun pesbuk baru... nama Pesbuk baru aku Wen New... sapa2 mau ADD silakan la yeee... tak nak tak paksa...
Aku tukar akaun pesbuk ni sebab kat pesbuk lama aku ni banyak sangat spy... selain tu aku tak suka setting fb lama aku... Chat je automatic jadi message.. tak tau nak recover.. so better aku buat akaun baru Wen New... so silakan add k... Well aku akan mulakan segalanya kembali dengan Wen New. Tapi yang sakitnya aku d block oleh Fb Wen New selama 4 hari daripada add orang lain grrrr... tapi kalau orang len nak aku, boleh pla.. hehehe...

Cuti aku akan bermula sekejap je lagi... dan aku memang akan sangat2 jarang online selepas tu... boleh cakap langsung tak akan online selama 4 bulan.. wei lama kan aku cuti? Huhuhu...bulan 9 nanti baru aku balik mula...

Kat kampong takde tenet g. Nak pakai broadband... aku bukanlah yg jenis suka membazir duit untuk broadband. So lebih baik tak payah ehehhe.... jadi kawan2.. jangan putus asa.. sila lawat blog aku ye....

Errr  itu je la untuk malam ni sebab aku sakit ni... ngantuk pon ye jugak...bye all. Sok i update g.




Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

To Understand Your Man Part 1


This lately, it’s so hard to understand him. So i google for this one and I hope I can understand him more after this.... Gurl, you have read this.
“CAN I HELP WITH DINNER?”
Translated: “Why isn’t it already on the table?”

“UH HUH,” “SURE, HONEY,” OR “YES, DEAR”
Translated: Absolutely nothing. It’s a conditioned response.

“IT WOULD TAKE TOO LONG TO EXPLAIN”
Translated: “I have no idea how it works.”

“I WAS LISTENING TO YOU. IT’S JUST THAT I HAVE THINGS ON MY MIND.”
Translated: “That girl standing on the corner is a real babe.”

“TAKE A BREAK HONEY, YOU’RE WORKING TOO HARD.”
Translated: “I can’t hear the game over the vacuum cleaner.”

“THAT’S INTERESTING, DEAR.”
Translated: “Are you still talking?”

“I WAS JUST THINKING ABOUT YOU, AND GOT YOU THESE ROSES.”
Translated: “The girl selling them on the corner was a real babe.”

“OH, DON’T FUSS - I JUST CUT MYSELF, IT’S NO BIG DEAL.”
Translated: “I have actually severed a limb, but will bleed to death before I admit that I’m hurt.”

“I CAN’T FIND IT.”
Translated: It didn’t fall into my outstretched hands, so I’m completely clueless.”

“WHAT DID I DO THIS TIME?”
Translated: “What did you catch me at?”

“I HEARD YOU.”
Translated: “I haven’t the foggiest clue what you just said, and am hoping desperately that I can fake it well enough so that you don’t spend the next three days yelling at me.”

“YOU KNOW I COULD NEVER LOVE ANYONE ELSE.”
Translated: “I am used to the way you yell at me, and realize it could be worse.”

“YOU LOOK TERRIFIC.”
Translated: “Oh, please don’t try on one more outfit, I’m starving.”

“I’M NOT LOST. I KNOW EXACTLY WHERE WE ARE.”
Translated: “No one will ever see us alive again.”




Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

Tuesday, April 26, 2011

Sketsa Kedua : Garu dan Kukut


Kukut:            Yg dah berlalu tu dah lah...
Garu:              tapi... susah bah.. macam mana pula...
Kukut:            apa lagi ko harap?
Garu:              teda juga....
Kukut:            jadi kenapa ko masi pikir sal dia?
Garu:              entah ( sambil garu kepala)
Kukut:            garu, sudah lama kita bersahabat... kenapa masi tidak  mau share dengan sy?
Garu:              bukan begitu... tapi sia tidak tau mau mula dari mana...
Kukut:            apa bah ko rasa.. masi mau sama dia?
Garu:              Entah... tidak juga... Cuma saya mau dia bahagia...
Kukut:            Ko rindu dia o GARU. Nampak sangat ko rindu dia...
Garu:              Yaka? Macam mana ko tau? Eehh tapi ati sa memang kasi iya sa rindu dia la...
Kukut:            Ko kasi doa ja la dia bahagia sama orang lain bah...
Garu:              Iya lah... lama bah kami sama2... kenal sudah betul... tadi tidur termimpi lagi pasal dia...
Kukut:            Oooo pasal itulah ko rindu dia Garu...
Garu;              Iya... ko rasa bleh ka sa jumpa dia? Sa rndu betul dia...
Kukut:            Ada bah juga pengganti dia nanti... ko sabar saja.. rindu ko simpan dalam hati  ja...nda payah ko p jumpa dia... nanti ati ko berbelah bagi...
Garu:              Bah ya lah kasi lalu saja rindu ni.... nanti ada lah balik kuku panjang tu kan? Meh buat kerja, kita p sana bahu...
P/s: Garu dan “kukut” tu maksud sama tapi “kukut” dalam bahasa Dusun.




Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

FA Tag WEN :



Wen kena tag oleh kak FA.. kenal dia dalam blog tapi for sure aku dah susahkan dia banyak kali. Huhuhu map kak FA.. ada gaji nnt sa blanja kak FA makan angin  (depan kipas hahah)

1. Adakah anda rasa HOT?
Yes Hot sebab WEN tengah EXAM ni hahaha baru bis ulang kaji utk paper sok...

2. Upload wallpaper lappy/pc?
 Suka gambo macm ni hihi

3. Cerita pasal gambar kat wall tu.
Aku suka word tu...
Do not run through life so fast
That you forget not only where you have been
But also where you are going
Life is not a race,
But a journey to be savoured
Each step of the way.

4.  Bila kali terakhir anda makan ayam?
Hahha tadi makan ayam...

5. Apa yang anda wat selain menyelesaikan tag ini?
Buka mata luas2 depan laptop, tapi otak sedang fikir dan hafal untuk exam sok.
6. Selain nama sendiri anda dipanggil apa?
Wen, win ( erkk dulu la), mama suka panggil unga (sabahan=panggilan manja untuk anak), Auntie, Kakak, Sis, dan cikgu ( eeee...)

7. Tag 8 orang rakan blogger
8. Siapakah no satu yang anda tag?
MiZ Novexx die baru je  abeh exam so bleh la die buat ehhehe
9. Katakan sesuatu tentang no 5 yang anda tag?
Aku kenal dia dalam blog... dia ada tag aku untuk join segmen tapi tak sempat nak buat sebab aku kena study la. Kami ni seUniversity and nak bgi tau dia ni, aku PON bakal CIKGU Tadika juga. Hee
10. Orang ketiga yang ditag sedang berhubungan dengan siapa?
Erkkk tak tau pula hehehe
11. Bagaimana dengan no 4?
Dia ni sangat peramah.. suka bila balas2 kunjungan dengan dia.
12. Pesanan buat no 6.
Hah ngam sangat bah sa tag ko ni. Nda pernah ko join kan ni sa tag2 ko ni BOTERpron.. hekekeke ( kami sama2 org sabah, satu Uni dan sama2 MT persatuan)
13. Kata-kata cinta buat no 2....
I Lap u dear... ehhehhe
14. Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang orang yg ditag di no 1.
Suka Kaler pink.
Seorang pelajar.
Otak geliga sebab panadi lam bio
Suka boboiboy? Aku pun tak tau apa katun tu...
Muda dari aku hehe ( abes idea)

15. Persamaan antara lembu dan kambing
Kedua-duanya mempunyai huruf “mb” dalam ejaan.. hahaha Ada yg terfikir tak  mcm cara aku jawab?

16. Perasaan ketika jawab tag ini
Ngekkkkkk akak FA tag aku.. ekna buat.. ni keja cikgu bagi ni tapi tunda kejap je ehhehe sowie kak


17. Adakah anda tahu Rizman tu sengal..
Rizman tu sapa? Tapi apa pon ye kot.. hahahaha


18. Gay or Les
Soalan apa ni? Aku normal... buat pa nak jadi les o Gay?

Haaaa da jawab da soalan suma kepada yang kena tag padan muka hahahha....


Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

Sunday, April 24, 2011

Cara Mengetahui Karakter Anda



1. Orang YANG TIDAK JUJUR : orang yang kalau kentut lalu menyalahkan
orang lain.

2. Orang BENGONG : orang yang menahan kentutnya sampai berjam-jam.

3. Orang BERWAWASAN 2020 : orang yang tahu masa yang terbaik untuk
kentut.

4. Orang SENGSARA : orang yang ingin kentut tapi tidak boleh kentut.

5. Orang MISTERIUS : orang yang kalau kentut, orang lain tidak ada yang
tahu.

6. Orang GUGUP : orang yang tiba-tiba terkentut bila disergah

7. Orang YANG PERCAYA DIRI SENDIRI : orang yang melepaskan kentutnya
dengan bunyi yang amat lantang

8. Orang SADIS : orang yang kentut dalam di dalam selimut ketika di
ranjang terus dikibaskan baunya.

9. Orang PEMALU : orang yang kentut tidak berbunyi tapi gusar orang lain
terbau kentutnya.

10.Orang STRATEGIK : orang yang menyembunyikan bunyi kentutnya dengan
ketawa terbahak-bahak biar orang lain tidak dapat mendengar bunyi kentutnya.

11.Orang BODOH : orang yang kalau habis kentutnya menghirup nafas untuk
mencium angin kentutnya.

12.Orang PELIK : orang yang boleh mengeluarkan kentut apabila disuruh.

13.Orang SOMBONG : orang yang sering mencium kentutnya sendiri dan
bercerita akan keharuman kentutnya.

14.Orang RAMAH : orang yang tidak kisah mencium kentut orang lain

15.Orang YANG TIDAK SENANG BERGAUL : orang yang suka kentut bila
berkumpul dengan teman-teman.

16.Orang AKUATIK : orang kalau gemar kentut di dalam air

17.Orang ATLETIK : orang kentut sambil mengeluarkan tenaga dalam.

18.Orang JUJUR : orang yang mengaku kalau habis kentut

19.Orang PINTAR : orang yang boleh menghurai kandungan bau kentut orang
lain.

20.Orang KELAKAR : orang yang bila ketawa sambil terkentut

21.Orang YANG ROMANTIK : orang yang kentut bunyinya mendayu dan
berirama merdu ketika sedang berdating.

22.Orang YANG TIDAK SIHAT : orang yang bila batuk dia akan terkentut.

23.Orang YANG PANAS BARAN : orang yang mudah marah bila terbau kentut
walaupun kentutnya sendiri.

24.Orang YANG PELUPA : orang yang tertanya- tanya bila terbau kentut
padahal dia sendiri yang kentut.






Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91