Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Wednesday, April 28, 2010

Birthday Surprise..

Have u ever given any surprise such like birthday surprise by others? May be ur friends do that or ur family or ur loving one? Ehehe.. it’s quite interesting and fun.
Well, actually i and my friends were juz make a surprise for one of our friend. She got her befday a few weeks b4… she is really surprised and glad to have such surprise. It’s simple. But when u do it all by ur heart, then it’s will be the great and really precious to the one have it. I m glad u happy for it my friend. And all those present u have from us, keep it as our friendships mean a lot. Love u guys…
Buat kawan2 yang di sayangi selalu, hope the friendships will be lasting forever. Jan c lupa or c luka ati sapa2.. always forgive and love each other. Dun forget, oso to always help the other in trouble. I love u a lot guys…

Sunday, April 25, 2010

His Girlfriend...

hmm.. wat a new story here guys? haha... wajar ka tajuk atas tu? teda niat mau c malu org yg berkenaan tapi alamak... she makes my life ruins la u know...

memula dulu sa anggap dia ni nda matang g n bagi can ma dia.. walaupun dia ganggu idup sa yg da tenang lebih kurang sebulan lalu kali tu...then saya silentkan diri. walaupun dia ni selalu ckp sa ni yg bukan2 dengan his bf.. tp i m silent sahaja.. but kesabaran sa ada batasnya.tadi balik lagi mengganggu hidup sa... thats y i post this here. rasa geram sgt ni smpai nak menangis... uwaaa..( aku kalu da terlalu marah akan nangis)

dia cakp dia dan his bf putus sebab sa. sebab sa dey al putus hubungan... saya ke panikan beb... apa yg da saya buat sampai sa buat dorang like that. kejam namanya tu... sy sedang berbahagia ngan kehidupan saya.. dengan nota2 yang perlu di baca, but dia mengasak dalam fikiran saya... huh Damn...

if i am at sabah rite now, i feel like go drive n see her alone..ask wat i've done. x puas ati ni...macam da chemistry mengatakan sa ngan ni pompuan memang xda ngam. org cina ckp musuh karma... tapi sa nda mau macm tu.. i juz wish he happy... i juz pray for his happiness..

but ntah pa yg berlaku.. Tuhan saja yang tau. and i dun wanna know wat the things happen between them...
banyak lagi perkara lain yang saya mau buat. mau fikir, mau capai dalam idup sa selain cinta dan that guys..
memang sa meradang habis dengan ni pompuan... kalau masi berterusan macam ni after sa balik sabah.. siap ni pompuan.. sa kasi kenal ko sa sapa dengan ayat2 power. ahaaha. nda la... but my mum will do it tau...jan ko men2 ma sa ahh.. i warn u .... hehe...

huh.....
tapi yg kin geram tu... the moment dia putus ma her bf, dia trus in a relationship with other guy! sa benci ni pompuan mcm ni oo.. nampak sngt dia pentingkan diri. tamak. why she marah2 saya sal hubungan diporang putus sedangkan dia sendiri memang da lelaki lain. huh!! geram sa ooooo... 

Exam week

hmm... look like i have been facing exams so many times in ma life. since in standard one until now.
but guess huh, exam skang ni x macam exam dulu2. xrasa pun macam exam exactly. tak study, x da mood exam pon. every where u can see that everyone's doesen't study at all. haha masi ingat lagi exam time d sekolah dulu.. its so exhausted. belajar  bersungguh- sungguh dan kemudian menghadapi satu peperiksaan pada penghujung tahun, entah la bagaimana kita semua mendudukinya dan sekarang ni pula totally different dengan dahulu.

Friday, April 23, 2010

Semester Terakhir D Kolej Za'ba


Semester ni last sem saya tinggal d kolej kediaman UPSI. Ada sikit rasa menyesal juga sebab saya x merayu tapi bila di fikir2kan semula.. berbaloi sebab dengan harga mahal sy tinggal di luar tapi sy berharap dapat cover duit drpd makan... bajet sgt2 drpada aspek pemakanan nex sem. kena memasak la d rumah.. huhuhuu..sy da plan ngan kawan akan berjimat sehabis baik nex sem... huhuhu... hope sooo

lagi satu ujung sem ni nampaknya terpaksa sy merelakan diri g tolong my mummy toreh getah ke apa2 la. kasian juga sa ni.... uwaaaa mumy.... my money.. teda sudah abis da untuk ni sem...duii.. risau tul juga sa bile tengok ni bajet nex sem. mampukah sy hidup semester hadapan? Ya Tuhan... saya kena bajet gila gila ni sem depan... huuuu....

Thursday, April 22, 2010

the bad aniversary

thanks to GOD coz i can survive and lived my life until now after da worst thing i ever have in ma life. menyakitkan but its perhaps the best one we should have in da past to guide us in the present.
u may happy with your own live. semoga kebahagiaan akan menyusur di belakang semua kesakitan yang di alami. hidup ni indah dan bermakna...sa akan cari makna senyuman dan kebahagiaan di dalam hati yang sa perlu kembalikan serinya.
Tuhan, sertai saya.



mungkin dia yg terbaik, mungkin dia yg di berikan BAPA, mungkin dia yg akan menemani hari tua mu, mungkin engkau adalah tulang rusuknya, mungkin ini yang terindah daripada BApA, jadi jgn pertikaikan siapa dia, apa kelebihannya, kekayaannya, pekerjaannya, pelajarannya apatah lagi rupanya. kerana hatinya yang... terutama..... TUHAN mengatur segala sesuatu seindah bahagia. AMEN!!!

Wednesday, April 21, 2010

Pagi Yang berkabus ( 1.07 am)

masih berjaga dan aku sedang menelaah pelajaran di samping on9 sekali sekala. sempat juga mengambil pic pagi2 yg berkabus d Tanjung Malim. cantik sangat view dia. check it out urself...






Monday, April 19, 2010

senja yang menjingga




Sunday, April 18, 2010

hidupku

baru tadi sa g tau uncle sa yg idup ni ceria d Fb. but, the realiti is... wah.. susahnya ya...
terasa sgt hidup semakin susah bila dah dapat semua ni....

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91