Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Wednesday, April 24, 2013

What A Sigh



Sekadar meluah rasa… semakin dekat hari yang di tunggu. Semakin terasa kepayahan mengatur segala2nya. Rasa macam masa sentiasa tidak ada untuk mengatur segala2nya.

How come? How can I manage all the things in this very short time?
Rasa macam nak balik je untuk settelkan semua yang diperlukan. Risau sangat.

Stress memikirkan pelbagai barang belum di sediakan. Memang semua barang ada kat KL ni. Tapi jujur lah kan… semuanya bergantung pada bajet.

Sekarang ni nak focus untuk cari studio and yang murah2 sebab kat  for actual wedding dah cost much..

God will prepare it. AMEN

Yang Penting HATI Bah.

Sunday, April 21, 2013

Election Mood



I am coming to 25th this year... haha proudly ‘barking’ bout my age yah… LOL. It doesn’t matter for me. Age is age and the number of my age is a fact! Why bother not to write it down. Sometimes I feel awkward for some people of being so secretively about many things! Things are not change if we become a bit open minded. Umur pun mau kasi tapuk-tapuk apa juga faedah tu.  
Speaking of age, at this age I actually can vote for Election and I had registered as a voter. But, I am stuck here. Not coming back for election though some people said there were ‘free’ airplane tickets. And I am quit disappointed. Really want to vote. Haha… Not that I am a politics ‘Die Hard Fan’ but because I am a part of this country.  And most of all I am aware of my ‘Land below the Wind’ to have the right back.





Yang Penting HATI Bah.

Tuesday, April 9, 2013

POMPUAN zaman sekarang : Mrs X




Keterlaluan ke ye bila aku update apa yang bakal you all baca nanti. Tapi aku bukan nak menjatuhkan airmuka sesiapa. Jauh sekali nak memalukan individu berkenaan. Tapi jujur aku cakap, jauh disudut ati aku, aku tertanya dan hairan.

Perempuan yang dah bersuami masih mengganggu lelaki bujang. Jujur la wahai perempuan.

Aku tak bimbang sikit pun kalau ko nak  usha sangat Tunang aku tu wahay PUAN X. Sebab aku tau… siapa dia dan siapa aku dan lebih-lebih lagi siapa kau.

Cuma yang aku bimbang, ko tu. Kang kemaruk sangat dengan Tunang orang, suami ko terabai kot.  

Dulu yela pompuan… ko memang… tapi sekarang ni ko dah kawen. Jangan fakir sangat dah… tunang aku. Fikir pasal suami ko je yea… Lagipun ingat lelaki lain ni dalam agama you as ISLAM pun sama juga tak baik plus Dosa kan? So Pandai2 ko la Pompuan!
  

  
Yang Penting HATI Bah.

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91