Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Wednesday, May 23, 2012

Pertunangan Kami

Hmmm siapa yang tidak bahagia bila percintaan akhirnya membuahkan hasil kan? Ramai yang tidak menyangka perhubungan penuh kisah yang agak memeritkan… akhirnya berakhir dalam kebahagiaan…


Pasal pengumuman bertunang ni… actually mula2 ingat nak buat dalam message fb je untuk kawan2. Sebab mesti ramai yang ckp.. ala tunang je pun…. Nak kecoh…. Tapi Mr Gab cakap… saya bukan nak TUNAng dua tiga kali… Saya nak tunang sekali saja. That’s made its special…. Hmmm cute kan? 
Ya saya tak nafikan… ada juga mulut2 dengki dan tidak kurang yang akan mengutuk kami… but I think this is our moment. Yang tidak suka…. Nda pa la…. Yg suka… terima kasih….

P/s: syukur untuk semuanya.
Yang Penting HATI Bah.

Sunday, May 20, 2012

SAKIT!!!


Aku tidak pernah menjangka perkara ni akan berlaku pada aku. Seingat aku, aku tidak juga pernah meminta untuk mendapat sakit ini. Selama ni aku dikenali semua orang sebagai individu yang berantibodi kuat, sihat dan stabil dalam aspek kesihatan. Aku juga tidak pernah meminta dan mengharapkan sakit sampai macam ni.

Jarang sakit menyebabkan aku sedikit jakun dengan kesihatan aku. Kalau setakat demam selesma 3 atau 4 hari dah sembuh dah. Tapi kali ini antibodi aku kalah… sakitnya Tuhan saja yang tahu. Mula2 tahu bahawa aku mungkin menghidap ______ buat aku hilang arah. Rasa hendak meraung pun ada juga. Why on earth? Entah dimana silapnya aku sehingga sakit aku berlanjutan seperti ini. 

Praktikal ni terpaksa aku habiskan lebih awal. Aku diberi cuti selama 7 hari oleh doktor. Nampak macam aku sihat je kan? Aku sendiri tak percaya bahawa aku sakit sampai macam ni. Sebelum ni aku bukannnya tak pernah jumpa doktor pun…  Dan Doktor tetap cakap aku biasa biasa saja. Then tiba2 pula jadi macam ni. 

Namun jauh di sudut hati aku, aku masih berharap dan berdoa… agar aku dijauhkan daripada sakit itu… mohon agar keputusan makmal mendiagnosis benda lain asalkan bukan penyakit itu. Semoga ianya benda lain. Aku lebih rela ianya benda lain daripada itu.  

Yang Penting HATI Bah.

Sunday, May 13, 2012

Sikap Tidak Sabar.

 
Honestly….
Sungguh tidak sabar menunggu hari terkahir untuk semester ini.
Rasa nak akhiri segalanya hari ini juga…
Tinggal dua minggu tapi ni la yg paling lama aku rasa.
Mungkin sebab mood menunggu kot.
Menunggu segalanya berakhir. Hmmm
Aku percaya semua orang macam aku… haha (yeke) well I guess.
Bagi yang mengajar sekolah menengah best la sebab memang mereka dah tak siapkan RPH da. Tapi bagi kami yang mengajar di Pra-sekolah.. wohooo… got a lot job to do ma…
I really…
Nope…
Ermm
 Nothing….
I….
K
BYE….  Ciao… GTG.




Yang Penting HATI Bah.

Sunday, May 6, 2012

The Undomestic Goddes

NOVEL!
It’s been long time I didn’t read one. I used addicted reading novel once. Novel’s after a novel. But then the Uni. Life really.. You know, sucked me up… yeah.. I admit it… I can’t manage my time well. 

Bila baca novel ni… once I started… i'll stick till the end pages.. itu yang tak best. I will definitely ignored everything else and completely100% ‘in the novel’ haha…
Hari ni aku ulangi tabiat ni and aku tak buat kerja aku… Arghssssssssssssssssss Tension…. but as I exhale… I realize… it's not a big deall.. I am just… okay i am wated my time....

But, it's depend on the novel,  "The Undomestic Goddes by Sophie Kinsella" is a thumbs up book... I bought the book for almost 4 months ago. I am really has no time to read.... errr am I?

Jalan ceritanya memang best…  aku beli buku tu kat kinokuniya bulan Januari yang lepas. Hasil daripada BR1M Voucher. Dan sorang tourist from Europe suggested the book for me. She told me the book is good and she just finished it.In fact I'm looking for Sophie Kinsella Novels as I watched the ‘Shopaholic’. And I’m satisfied. I enjoyed the story very much… I can’t stop myself reading it till the end. Next, I will buy the next book ‘Remember Me’. 

I'll get the book before I my flights. I can’t wait for another a month to be in my hometown after my almost a year leaving. Beside’s there’s a lot of things need to fix. My Practical will be end on 25th of May. Another 3 weeks. I’ve lot in my minds to be done before leaving for my holiday.What a wonderful time… 

Everytime i got a Chance to called my mom she'll said that she was also excited waiting for me… I know exactly what she means... as i am there, i will manage the Bussiness and Mommy will take care of the rest.  And also, I know she is excited for her ‘freedom’ once again. She can go pecan whenever she want.  Coz, i am there look for the Bussiness. I just love the job. Manage the 'Our Kedai'  Hihi… 

Beside's, for sure,  I will gain another kilo’s of my weight like last year during this coming holiday. Who knows... perhaps, 56 kg once again. Bloody Hell. 
Unbelievable I have 56kg once. And now, I am getting thin. I am 48kg now… 8kilo’s gone.

Yang Penting HATI Bah.

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91