Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Monday, April 18, 2011

Aku Nak Balik



Today aku nak sharekan video kat bawah ni dengan readers...


Hayati lirik2nya. Bagi yang faham, lagu ni memang membuatkan hati terasa makin rindu nak balik kampung. Bagi yang dah lama tak balik macam aku ni... perasaan tu bleh buat sampai nangis weh... dahlah da seminggu mumy tak sms aku.. huuu memang sedih sebab rindu keluarga ni...

Rasa nak balik skang juga.... tapi apa nak buat dah tiket da beli lama... Sabar je la...Bak kata adik aku, "wen, kalau hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri kita, baik ko makan batu dengan kami ja" 


P?S: adik ku memang perosak peribahasa.. :P




Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

10 comments:

Miz Novexx said...

walaupon tak paham apa yang dalam lirik lagu tuh, tapi Miz paham perasaan wen.... hikhik Miz pon tak sabor nak balik ni wen!!! ;)

Wen said...

@Miz Novexx

hehhe tu la, memang la macm tu Mis Novexx.. nak nages ni... tambah2 dengan karenah upsi yg berubah2

Miss Dill said...

alamak..kite pun nak balik kg gak. windu famili.

Miss Dill^^

Wen said...

@Miss Dill

hang bley la balik Miss Dill, hang duk sini, bukn nek flight... huhu suh pa ambil pun leh.. nak suh mami drive ke sini samapi tahun gajah pun tak blik wen ni hehe

Fantastic Ajane said...

hi wen sian ko kan... sa paham tul tu perasaan t tau..sabar k..nti blik juga tu nti..:)

Arisa said...

suka lagu ni. alah,cian c wen. mmg kn kalo study jauh. rindu btul mo blk kg. rumah pn d seberang laut china selatan bh. kalo dkt lmbt suda blk umah 2 kn.

Wen said...

@Fantastic Ajane
iya sabar ni kak apa bleh buat.. huhuhu

.::: Princess MOMOY :::. said...

sabar dear sabar
tunggu cuti panjang2 dan bercuti la sepuas2 nya yer wen =)
100 Kerja Kosong Sepanjang Tahun 2011"
Korang pernah main game ni?"

HAZWAN17 said...

tak sabar nak habis exam dan balik rumah...best la duduk sabah balik je naik flight..tak rasa lame sangat kalau naik bas hehe

Wen said...

@HAZWAN17

yeke? p la naik flight blik kg u... hihihi... tapi tak betul tu. sebab kami selalu jadi mangsa tiket lebih2 kalau univeristi suka ubah takwim macam upsi ni huhu

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91