Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Friday, April 15, 2011

Akibat Aku Hilang Sabar.


Nak kata aku ni keterlaluan tak juga kot... dah memang aku dah tak tahan dengan perangai somebody. Rasa dia semakin menjadi2. Dan kemeluatan aku dengan dia pun semakin menjadi-jadi, (erk kemeluatan??) sejak aku kenal dia ni masa sem satu dulu memang la perangai dia laser. Men cakpa je (2x5 dengan aku kut) tapi bezanya aku ni tak gemar nak ngumpat orang. Lebih2 lagi kalau nak mengejek fizikal orang lain. Memang tak gemar sangat la. Sebab aku bukannya cantik pon. Biasa saja.

Nak cerita sal budak ni, dia ni nak kata sangat sempurna, eam kalau aku jahat aku ckp aku lagi ok kot.. tapi aduhai mulut dia, sikap dia bikin ati sakittttttttttt....... huhu dulu pernah rapat sekali dengan dia. Tapi rapat macm tu jelah. Aku tak harapkan dia jadi bestfriend aku pon. Sebab aku ada kawan aku yg satu dan sangat baik dengan aku even dia Chinese dan agak susah berinteraksi dengan dia. But aku selesa dengan kawan aku ni.

Rupanya da rapat dengan dia tu, dia ngumpat kawan dia  B, C, D dan E dengan aku. Cari aku nak luah “umpatan” tak bertauliah dia dengan aku. Aku layan je lah, kawan kan. (tapi aku tak masuk kiri, tak masuk kanan. Kebal) hahaa... dan selepas beberapa lama dia renggang dengan aku. Aku tak peduli lah sebab aku tak kisah pon dia ok tak ok dengan aku sebab perangai dia boleh bawa kau buat dosa tau tak. So abaikan.

Then sem ni.. what happen guys?  Aku baru tahu dia had done something dengan aku. Aku pon bukannya ambik kisah kan. So untuk elak daripada sakit hati berlebihan. Aku ambil keputusan untuk tidak tahu perkara tersebut. Nanti aku makin meluat tengo dia. Huuuuu tapi yang tak tahan tu, tak dapat sakitkan hati aku, dia sakitkan ati kawan2 baik aku. Nak je aku jerit kat dia, luah semua rasa dalam ati, tapi kan aku sedar tak de gunanya... cukup la aku simpan sendiri buat peringatan diri snediri. Nak tegur dia tak kuasa la... dulu pernah juga, tapi dia xleh terima. So baik tak payah, buat penatt mulut je....

Sikap dia yang paling aku tak selesa adalah pilih kawan. Dia tetapkan syarta untuk jadi kawan dia. Skang ni yang aku Nampak, kawan2 dia semua yang menurut perintah. Tak nak komen. Korang tafsir sendiri.





Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

8 comments:

Fantastic Ajane said...

btl2 juga ooo x blh but kwn cam tu... bukan cri kwn tu.cri lawan..sabar ko sis...

Wen said...

@Fantastic Ajaneheheh itu la ba kak... sabar saja la.. lagi 3 sem d sini nanti ilang sudah tu kalau da kja. cabaran lain lg kan?

SiS NaD said...

SaLaM ZiaRaH DaRi SiS.... DaTanG ZiaRaH DaRi BLoG aBG BeN... NaK KoTaKaN JaNJi TuK ZiaRaH RaKaN2 BLoGGeRS!~ (^_____^)V

JoM MeRiaHKaN DooNia BLoG MaLaYSia!~ (^_____^)V

P/S : KDaNG2 MLuaT NGan oRaNG YanG PraNGaI CMTu...

tricksrex said...

lebih kurang ngan apa jadi kat aku je

Wen said...

@SiS NaDwah rajinnya sis nad kita ni hehehhehe

ya memang meluat la sis.... kalau bleh nak je maki hamun tapi mulut je tak sampai ati nak buat kat dia. biar la dia buat kat kita...

Wen said...

@tricksrexko ni trex semua lebih kurang hahhahahahha sama la maksud dia tu kan?

tricksrex said...

haha dah nak lebih kurang nak wat camne
hahahahahaha

Wen said...

@tricksrex

macm ni bek kita wat kelab sendiri nak tak trex.. ko manager die.. aku pengikut je hahhaa

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91