Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Monday, February 28, 2011

Menangis Andai Itu Ubatnya


Kadang2 kita harus membiarkan diri kita menangis dan meratapi semua yang berlaku. Andai memang kita perlukan diri kita untuk menangis, menangis la semahunya.. xperlu malu dan tak perlu menyesal... Cuma menangis la... dan datang pada TUHAN, bersujud kepadanya memohon kekuatan daripadaNYA untuk membantu kita teruskan kehidupan.
Andai memang benar kita mengalami kekecewaan yang memeritkan yang menyakitkan. Pernah anda sakit dan kecewa sehingga terasa seperti  it’s better if u end ur life? Hmm jika ya.. then thats mean u all menanggung beban yang sangat besar sehingga sakit itu lebih besar daripada apa pun. Orang beragama harusnya datang kepada TUHAN dan menyerahkan smeuanya kedalam tangan TUHAN. Berhentilah pada suatu tahap dan biarkan kesakitan anda di legakan oleh DIA.
Sehingga saat ini, kesakitan itu mungkin tak pernah sembuh total namun sekurang-kurangnya ia semakin berkurangan.
Aku bermonolog pagi hari ini. Dan semoga yang membaca dapat sesuatu daripada ni...




Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

5 comments:

Ellen said...

best entry dik..menangis lah kalo itu boleh menenangkanmu...

Wen said...

wah dapat pujian daripada kak ellen laa hehehhe

deem said...

menangis itu buleh tapi jan sampai bangkak mata arr...hehehehe

Wen said...

hehhe lucky i am SIS deem sebab my mata jarang bengkak oowh kalau angis,.. mata sepet kan haha

Gen2Merah said...

wahhh... tersentuh membacanya.. saya nak titis air mata jap kat sini ya.. (",)...

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91