Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Saturday, February 19, 2011

My Adventure While CNY

Hi all...
Ngee another post this morning...ingat tak janji aku nak bagi korang tau travel / adventure aku ngan my dear last CNY... well baru je CNY habis kan 2 hari lepas so... it’s not too late  for me to do an entry hehe... 

TERLEBIH PULA...

For first places kitorang p mestilah TESCO haha... buat apa? Tolong my dear beli barang keperluan dia kat rumah.. ngehngehngeh... peti sejuk dia da kosong wei... so kalau aku ada masa teman dia beli baru la berisi sikit poti sejuk dia.. haha... lawakz tak? ( gelak pls)
Aku dah bajet sebenarnya benda2 yang nak dibeli tu dalam buku khas kira2 aku tapi tak tahu kenapa... bila bayar... aku ternganga sebab it’s become RM105.30 haha... aku siap tutp mulut kat kaunter... hahaha... ( nasib bek cashier tu xnampak) haha.. then terpaksa tambah lagi RM6.00 haha.. Syssshhh.... nanti sumbody dengar... ( kalau b Baca, buat2 xtahu yeee hheheh)

KAKI WAYANG

Then hari seterusnya kitorang enjoy g ke TESCO.. but kali ni bukan nak shopping... my DEAR kata nak tengok wayang... (kaki wayang betol La). Pergi la... aku ngatkan dia nak turut kata aku nak tengok wayang animasi..  *Barbie ke*Rapunzel ke*Bambi ke*Doremon ke*Sailormoon ke ( erk.. ada lagi ke) tup2 tau tak dia bawa aku tengok apa... huuu dia cakap dia yg made decision... then i should be watch with him.. huuu baru nak berangan tunjuk gigi puas2, sebab dapat tengok citer2 pabret aku yang katun2 ni.. apa2 siri  mesti nak tengok.. Barbie tu aku da tengok 10 movie dia... Tanya aku Citer nya yang the ten latest... suma aku tau.. hahaha.. hantu BARBIE...( jangan salah Sebut Okay) Eh.. x bagi tahu g nama FILEMnye.. dia pilih wayang apa korang tau tak.... Wayang FASTER lakonan The Rock... huhuh aku geram sangat sebab aku bukan tak suka tapi bukan mood nak tengok pilem aksi... hahaha.. but at last we enjoy it.. tak pe,,, my dear da janji for the next time i will choose the Movie.. yayyyyy hehe

MAKAN NASI

Hehe... aku da upload da beberapa pics yang siap di komen oleh sis JUST lgi.. hehe tapi baru ari ni aku buat entry perjalanan... hehe... lepas tengok wayang tu... aku lapar dan suggest nak makan KFC tapi ntah mud apa my  DEAR today.. Always make decision... (4 ur information My DEAR ni  xpernah sekali pun made a decision kalau nak kuar. Katanya," I follow U” = aku jadi QUEEN Controll lee) tapi it’s His day I thought... tak pe.. best juga dia ni bila buat decision. And he order us a NASI  (tak ingat nama da ada pick at bawah okay).. ngeee sedap juga... hehe..





 





BATU CAVES

Ngeee after makan tu aku ajak dia gi Metro Lake... satu lagi tebiat aku... suka dengan TASIK... haha... kat Metro Lake ni ramai pengunjung selalunya main Layang2.. bukan sikit kadang2 boleh cecah 200 layang2 kat langit metro ni... tu yang best tu... kadang ada wedding kat sana.. hehe tapi tengah aku berkira2 nak ambil shot ( layan KAMERA aku lee) kat mana... My Dear cakp..
let’s Go to BATU CAVES... haha... dia decide atas HIGHWAY and i have no ARGUE... hehehe (suka lagi ada) ngeeee so ke Batu Caves La kami... ini pic yang aku upload.. nak upload bnyak2 jenuh nak tunggu.


CNY CHIT CHAT & KARAOKE
Aku memang tak perasan yang aku ni berbakat men”sumbang”kan lagu... so kami layan 1 jam di karaoke lepas ke rumah kawan2 yang buat open house (Ada yang pegi tu,  tak open pun tapi dtg jugak hahah). Satu jam di Family Karaoke.. hehe best apa.. ngeee.

KOTA RAYAàPUDU àCHERASàBREMALLàSETAPAK

Satu pagi tu, dear ckp minta teman nak beli baju kat kota raya... shopping lagi la kiranya.. hehe my DEAR kalau shopping sampai aku bleh tido sekejap kat kedai tu.. segalanya di tengok... poket, jahitan, zip, jenis kain, cara pengendalian kain, and Bla bla bla. Hehehe.... my dear punya sibling call him... cakap nak jenjalan dan melawat kawan2 sempena cuti CNY.. HE asked my DEAR to come and Bring me along coz he bring her sumandaks too.. hehe.. then My Dear pick me UP and we go. Chit Chat at Pudu 1st then we go to Cheras at their Friends HOME. Wahh semua sabahan YOU.... hehe nice day I thought .Then pegi makan kat Kepong ( Bremall) and Karaoke lagi... hahha.. memang enjoy sangat la.. sebabnya kalau duit bukan kuar dari tangan kita memang best la... hehehe... ( hhaha BIG bro hope the NEXT CNY is like this again ahahaha) The Ke Setapak la.. buat apa kat sana... jenjalan leee ( haha... kitorang pegi buat chicken dance) ngehehhehe...
Then the CNY is over.... tapi masa yang berkualiti dan berisi saya spend dengan MY DEAR thanks...



Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

4 comments:

♔ alice charlotte ♔ said...

worth adventure.. ^__^

Wen said...

@ ♔ alice charlotte ♔ syearp.. hehe

Wen said...

@ ♔ alice charlotte ♔ syearp.. hehe

Wen said...
This comment has been removed by the author.

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91