Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Tuesday, February 15, 2011

Chicken MAN : Pernah dengar TAk?


Rupanya aku tak sekuat mana daripada tidak mengupdate n3 ini...
Terasa bersalah pada diri sendiri di samping ketagihan dengan penulisan n3. Pernah tak anda kering otak bila belajar bahasa? Huu kisahnya begini... bermula dengan hakikat asgment COURSE aku sem ni ( yg orang lain Nampak besa dan mudah.. namun hanya kami yang tahu betapa susahnya.. hehe). Asgment kebanyakkan nya berdasarkan buku rujukan Bahasa Inggeris. Even nak belajar BAHASA MALAYSIA pun kena rujuk buku rujukan English... ( di pendekkan cerita) terjadi perbualan d dalam bilik aku:

Aku: sedang garu kepala tak ingat what is ayam jantan in English language... lalu aku bertanya kepada kedua roommate aku tercinta... “apa ayam jantan dalam BI?” aku bertanya...
~ Silent~ no body answer...
Aku: Wei.... A n B apa ayam jantan dalam BI? ( aku terus Tanya)
~Silent again....~
Aku: Weiii.... sambil congak2 nak rujuk kamus ke tak... padahal ada dua kamus sebelah aku... HAHA Pemalas kan...
A: aku tengok dia macam sedang berfikir dan nak ckap sesuatu.... tiba2...
B: ... eam.... CHICKEN MAN!!!...
Aku: tak terkata dan terdiam sebentar... lalu tergelak macam nak guling2 kat lantai dengan jawapan kawan aku ni.. haha
Adakah patut diberinya jawapan macam tu... O My... hhuhuhu... aku dengan A tak abis2 gelak... tak tau B tengah nak kenakan aku atau memang otak dia tengah jammed juga kot haha...
Lastly A bagi jawapan... it’s Roaster.... ahahah... LOLx




Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

9 comments:

LennMommaChubby said...

Chicken Man???.. Hahahahaha

Wen said...

LennMommaChubby : iyaaaa punya sa meradang sama itu kawan.. sikit sa mau kasi tumpah tu sampah d katil dia hahaha

Just said...

pandai kwn ko buat lawak wen! hahahaha..

Wen said...

Sis Just: dia memang sis.. ada2 sajs lawak dia.. ilang ni stress sa hehe

mrs.sabri said...

best je ek kalau kita ada kawan yg pandai buat lawak..memang tak kering gusi la jawabnya asyik gelak je.. :)

Wen said...

hahahha emmang nak gelakkk je kalau da kuar ngan dia.. pulak tu roomate.. hahaha lgi laa.. hehhe... happy la.. stress pon ilang.. tapi dia pandai nak cari situasi yg sesuai...

Playgirl Vs playboy said...

hihihihihihi.....nama baru ayam jantan ar...ni la ni susah kalo broken english..ekekekke

Playgirl Vs playboy said...

hahahaha..chicken man nama baru utk ayam jantan...wakakakaka punya broken tu english..hahahah

Wen said...

Playgirl Vs playboy: haha ntah kawan sa tu kin panas sa saja nasib bek one of my lovable gurlprend hehe

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91