Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Thursday, February 10, 2011

Orang Buta Berjalan... Wen Pun Tertipu...


Selamat Petang You alll
Waahh rajin winkwink update arini yeeee... hehe... sekarang ni orang ada kat  depan Kampus. nak tunggu kul 5 ni.. sebab ada kelas jap g.. kelas Futsal.. Pandai ke aku main? Ahaha.. jangn di tanya. Aku sentuh Bola Futsal baru sem ni. Dan baru pada tahun 2011 ni stelah orang berumur 23 tahuhn.. hahhahaa.... Nak tending bola tu pun aku kena belajar banyak sangat okay.... hehehhehe
Ari ni aku ada “Kepelikan” sedikit dengan upsi.. kenapa aku cakap macam ni? Sebab tadi aku Nampak orang buta.. pompuan lagi sedang berjalan kat sebelah BE Learning... aku terkejut juga.. dan aku pun bisik dengan kawan aku.. tengok orang buta. Tapi sebelum tuu aku da lama perhati pompuan dua orang tu dengan tongkat orang buta mereka.. huhu.. Terbit rasa kesian kat ati... pernah Nampak Campus-mate ( lelaki) yang OKU kat UPSI ni. Dia selalu pakai kerusi roda.. sebab he Has No leg.. Both of it’s. I think it was since he birth. Dan Nampak g 2 orang budak pompuan ni... dey all ni “xsempurna” tapi boleh belajar sampai ke university... terharu saya tengok...

But....




Suddenly.. bila tongkat dua orang tu kena kat besi penghadang jalan, suddenly dey all bercakap... dan buka mata... oooooOOOOOoooo My... aku Tertipu.... baru nak feeling dah kena.. huhu kawan aku ketawakan aku. Dia cakap diorang tu vudak kos Pendidikan Khas.. ( kira sefakulti la dengan kami) dan sedang praktis.. hahaha Wen tertipu laaa aku kali ni.. hehe...

Lagi satu, bila aku dengar dey all bercakap.. ingatkan IBAN rupanya Filipino.. ahaha lagi tertipu laaaa International student rupanyaaaa.. But good for UPSI.



ini draft jadual exam aku.. tadi g tanya kat Exam Unite.. dia cakap belum konfirm... aduiksss pula macam ni? agak2 la orang nak beli tiket ni.. cepat la konfirmkan....


Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

4 comments:

Just said...

ko d upsi tg malim ka?

Wen said...

yap.. d UPSI ni. hehe napa? ada sedara skolah sini?

Just said...

teda la.. dulu pernah limpas sana... hahahahah.. pekan cowboy tu kami panggil tg malim.. heheheh..

Wen said...

iya memang.. penah tu sa punya letc tanya comparison with my hometown.. sa cakp mine is better hundred times.. clean, proper, xbusuk dan bangunanan dia xla usang macam sini hahahha trus dia kasi betul o hahha

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91