Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Wednesday, March 2, 2011

JENAYAH KAK ELLEN



Hai semua... hmm entry today... ( rajin aku wat entry pepagi) dulu sehari aku leh buat tiga atau 4 n3 sehari... tapi skang ni paling banyak pun dua saja.. huhu.. kenapa? aku sibuk ba.. banyak itu ini mau urus. Maklumlah, aku semakin naik sem ni kan, ckp orang makin senior makin mudah ( cousin aku ckp) tapi tengok lah aku... xdenye aku makin mudah. Makin sibuk adalah. Huhu...

Aiyakk... kpd yang setia nak baca n3 aku, knp aku nya words Nampak semacam ni? Ehehehe ke aku jew yg perasan? Huhuhu... n3 aku kali ni sekadar melepas batuk Kahak ditangga. Wahaha.. no la, aku nak buat dan luahkan kegeraman aku pada KAK ELLEN... nak tau apa yang kak ELLEN wat? Hehe (sorry ye kak ELLEN) dia buat aku teringat kat something. Aku bebaik da lupa benda tu.. aku teringat balik bla kak sebut dalam SB aku. Menangis aku ingat benda tu... (dalam ati ja la), dah lama kak, itu dah lama aku xrasa.. huu dan sangat menggeramkan bla teringin nak.... sedih pon ada... terpaksa kot aku buat macam ni hohoho... huhu nak tau apa yang aku maksudkan? Tapi korang jangan ketawakan aku ye... JANJI tau... huhu JANJI dulu... okay...

 

Tu dia pic at atas tu, aku nak letak watermark aku serba salah la juga sebab gambar tu bukan aku snap guna PINKY aku, tapi google.. hehe so aku tak letak watermark le...  Bagi mereka yang tak tahu, kuih ni lah namanya KUIH PINJARAM (popular disabah). Kuih ni aku tau resepi dia tapi tangan aku tak mahir nak goreng. Huhu.. dan pula tu, my mumy pakar buat kuih ni, hingga kan kalau ada majlis kami buat dekat rumah, orang berpusu2 nak datang sebab nak rasa kuih pinjaram si mumy.. haha LOVE u MUM.  Kalau masih ingat, aku penah tulis entry sal Betday aku... The BufdaY PartY in My Kampong huhu, time tu kami jemput ramai orang kampong makan. Ada 8 kek betday means ada 9 orang betday sebab yang dua orang tu tarikh lahir dia sama.  Pinjaram pun banyak, dek kerana terlalu sibuk memasak (I m Chef  Of  The Day) aku sampai terlupa simpan kuih tu. Sudahnye, da siap majlis aku cari benda tu, (kalau kita masak, selalunya  kita tak berselera nak makan kan?)  nak makan la... tau2 mumy ckp da habis d “tapau” (packed to takeaway) oleh orang2 kampong.... uwaaaaa.... aku sedih yow... sudahnye mami terpaksa la goreng balik kuih tu by next day.. haha untuk bagi aku puas makan.. hehe. THANKS mumy... heheh LOVE U SO MUCH... warm hug to you...

P/s; to kak ELLEN, Watch out dear sis, nanti ada pulis tangkap ko hahahaha



Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

2 comments:

Ellen said...

Hahhaaa..akhirnya akak berjaya mengeramkan Wen...miahahaaa...bah ko kenang2 dulu sekejap ahh atau minta mami ko p goreng dan courier p sana..asal ja ko nda kopunan..hehe

Wen said...

wahaha.. kak o kak, itu pinjaram semopat basi kalau nek kapal ba. hehehe sedih sani...

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91