Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Wednesday, March 2, 2011

AKU MENYAMPAH BILA KAU ORANG SABAH TAPI CAKAP DENGAN AKU ATAU OTHER SABAHAN DALAM SLANG SEMENANJUNG!!!

 
Suatu perkara yang normal bila orang sabah yang berada di semenanjung atau dimana saja, bercakap dengan slang Semenanjung dengan fonetik /e/ pada hujung perkataan berhuruf “a”. Hal ini sangat sesuai dan patut diamalkan bagi menunjukkan kita seorang yang boleh beradaptasi dengan situasi dan tempat kita berada. But I warn u… ia akan menjadikan aku nak muntah bila orang SABAH cakap Slang semenanjung dengan sesama orang sabah. Kalau belum kenal dia orang sabah xpa tapi dah kenal, please okay, aku tak suka orang macam ni.. apa yang kau malukan dengan NEGERI SABAH tu? U are should be proud by born as a SABAHAN okay… jangan Tanya aku kenapa… aku kepuk kau nanti.
Aku betul2 menyampah dengan rakan seunivesiti, kawan2  d tempat lain,  dan sesiapa saja orang sabah yang aku kenal tiba2 bercakap dengan aku guna slang semenanjung. Apa lah. Menyampah tau ka.
Pesanan aku pada orang macam tu: Sedar diri tu sikit and if I could stop u I want to do that, It make u look like idiot you know!! Huuu geli geleman aku dengar.. hahahah….GRrrrrr %$#@*&^%^&%$ memang aku geram sangat ni….
Mungkin kau baru sebulan dua di sini, kau tak tahu lagi bila kau jumpa aku.. ku tibia kau cakap SABAH sana… sebab ko orang sabah. So jangan nak memandai speaking slang lain selain SABAHAN STANDARD SLANG WITH ME.!!




Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

6 comments:

Ellen said...

bangganya dengan adik ni..hebat...berani..hidup sabahan ..hehee

p[A]n[A]d[O]L said...

haahha
mmg mnyampah tahap gaban..
ngan slang2 yang ntah apa2 tapi masih karas bha sabah nya..
adeii..
muntah jak nda..
ahahaha

Nurul Faezah said...

Haha! Aku pon xsuka woo.. Kitorang. diorang..=P

Wen said...

@KAk ELLEn: Ehehe bangga ka kak? ngehngeh baru intro kak. haha nda la... jumpa yg real sa sindir juga la hahhaha

@Panadol: Itu la saya ckp ba.. sudah ku bilang tidakkkkkk!!!! (aku benci) hahhaha (menyanyi sudah sa)

@Nurul Faezah: haha tau nda pa.. jadi kita berawas la disni haha kalau sa silap. tegur sa d UPSI ni hhahaha

anym dan dunia said...

haha .. saya suka dengo slang sabah tuh ..

Wen said...

hahha suka? ni bukan orang sbh kan ANYM? hehe tengokj sabahan sendiri tak suka.. huhu

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91