Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Tuesday, March 29, 2011

Isu Merendah Diri ; Makin Berisi Makin Tunduk



Hello Geng BLOGGER yg dirindui... apa Kabar korang suma? Ehehe wen nak balik da ke blog ni. Kesibukan makin berkurangan. Berjaya siapkan 3 tugasan today. Hehee tapi masih kena verify la. Huhu...
**** 
Eh cerita aku hari ni... tadi kul 10.03 minit ( aku sempat tengok jam), aku dalam OTW ke Fakulti aku, nak jumpa letc untuk show up hasil kerja kami sebelum kami gerak ke TASKA untuk tindakan selanjutnya... ( leee panjang pla introduction kan)
Nak cerita ni, aku terserempak dengan Lecturer aku untuk Subjek EDU sem 3 dulu. Nama Lecturer ni Prof. Rahmatullah Khan. Pelik kan nama dia, tapi orang dia baik dan sangat murah dengan markah.. tapi tugasan dia suruh buat berlambak le... dengan selamba je Prof ni kayuh basikal keluar dari Faulti aku ( IPSI). Wah... to see a scenario such like that make me realize a minute. Make me think about me myself... this scenario actually means a lot to me.
All of sudden burden as a student, but in the mean time, do we as students community are good enough and taught enough to be humbleness like what he did. Ikut resam padi, makin berisi makin menunduk, and it wasn’t show by only in certain things but our daily life... DO We???? 



Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

2 comments:

mrs.sabri said...

mcm akak la selalu merendah diri apabila di luar mahupun di dlm blog..hikhik..tapi lecturer tu bgus laa...walaupun begitu,dia masih lagi tidak segan utk mengayuh basikal....

LennMommaChubby said...

Pelik sungguh nama lect ko wen... huhu

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91