Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Friday, November 23, 2012

Miss Independent!


Berapa ramai dalam kalangan kita yang mampu dan selesa seorang diri? Sudah tentu aku tak maksudkan status perkahwinan. Aku maksudkan pergaulan seharian. 

Aku? Aku suka melihat orang selesa. Aku tidak suka memaksa orang untuk menjadi sesuatu yang bukan dirinya. Aku dengan ikhlas akan berasa gembira bila  orang lain selesa. Tetapi sebagai orang, aku juga buat salah.Tidak bermaksud aku tidak suka berkawan, I do make friends tapi aku suka berkawan dengan mereka yang mungkin sama seperti aku. Aku pilih mereka yang selesa dengan aku apa adanya aku dan tidak membandingkan aku dengan sikap mereka rasakan sempurna.

Aku suka kegembiraan yang ikhlas. Aku rasa kegembiraan adalah sesuatu yang baik dan bila aku gembira aku mudah teruja. Tapi sesetengah orang akan menegur bila melihat orang lain teruja... 

' Eh, you! WEN, overnye awak!' 

Kenapa nak kisah wei, teruja saja, bukannya buat benda tak elok. Aku juga gembira melihat orang lain teruja. Bila teruja, aku dapat melihat dengan jelas kebahagiaan yang mereka rasakan. Secara langsung mereka akan menjadi spontan. Dan aku sukakan tindakan yang spontan as long as it acceptlabe la.
 
Aku cakap macam ni pun aku bukanlah orang yang korang fikir suka bersukaria in -(ve) way. Aku ikhlas berkawan bila aku berkawan. Aku suka give and take. Sharing adalah fav aku.

Yang Penting HATI Bah.

12 comments:

Len Inouie said...

Betul2.. sy suka entry ni. kadang-kadang rimas la. Hahahaha.. lg2 dapat kawan yang clingy macam gf/bf. hahahahaha..

Sy tidak suka paksa memaksa. Ada masa memberi.. ada masa menerima. Ada masa lagi suka tersenyum.
Kadang2 berkawan ni pun macam komitmen pulak. hahah..mengalahkan hubungan kekasih.

Wen said...

@Len Inouie Sy mencarut pun ko suka ka geng. hehehhe

krole said...

besala wen..kebyakkn org camtu..suka hati kitala kan? bukan nyusahkn org lain pong~

miz ruha said...

yang penting niat di hati kita sendiri.. :)

cweet pinky said...

CP pown same , CP bkn jenis nak bergroupin sepanjang mase , ape org kate alone ranger , hahaha ! istilah tuh pown ade owg gtw kat CP ..

tak suke pakse and happy the way i am , tp owg slalu gelarkan owg macam ni as syok sendiri kan ??

Wen said...

@krole hehehe tula pasal mr krole hehe

Wen said...

@miz ruha hehhe correct!

Wen said...

@cweet pinky wow.. like that.. its okay if people staring at you and said she is alone, pity... haha... boleh jawab i am Alone ranger! hewhehehe

Tukang Karut said...

tak salah pun kan...

Hnahdy said...

hana xkisah.. apa dia nak buat dia buat asal dia hepi.. lgpun hana suka diam.

Wen said...

@Tukang Karut yeap memang tak salah langsung hehe..

Wen said...

@Hnahdy hmm sama la kita hana. lebih suka diam bila bersama dengan org yang xdpt terima wen seadanya. kalau jumpa geng bising la juga mulut ni hehe

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91