Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Saturday, November 24, 2012

Kegunaan Madu Asli



Petang tadi macam besa… 

Kalau haris sabtu ni pergi pasar malam le. Hihi…

Masa nak tunggu bas tadi wen berbual dengan sorang perempuan. 

Usually I don’t talk a lot to the stranger. 

But, I don’t know what kind of ‘aura’ that she had and make me really me… LOL.

When you know me really, I mean really really really know me, you might see I can’t stop talking! LOL

Naik dalam bas, dan kami bersembang lagi sehinggalah ke pekan. Semasa nak turun tu, I noticed that she speak lil bit different and as I asked her, she told me that she is from Acheh. Ok… kinda weird…
 (dalam ati, tak tau napa aku rasa pelik)

Kemudian turun tu aku gi amik duet aku gi beli Sayur dan Buah…

Ingat nak beli durian sekali tapi… Tamak haloba la sangat kan? Hehe

So aku beli mangga, Limau, Apple, rambutan, Pomergrant,  jagung, ciku, rambai, manggis, pala, saga, salak…(meraban )

Last sekali aku beli MADU ASLI botol kecik = RM15.
Sebiji dengan yang aku beli tapi aku beli botol kecik je... :0

Apa nak buat dengan Madu Asli ni? LOL


Yang Penting HATI Bah.

5 comments:

Cik Bib said...

wen..madu tu ko buat makan dengan roti ganti kaya/jem stroberi wen uik...hiks!

Fariz Reza [FR] said...

madu memang favourite Fariz...plus...madu memang baik tuk imun badan.....

owh ya..fariz tak sakit la...

fariz praktikal dekat wad la hahaha

Wen said...

@Cik Bib Laaa yeke? tak manis sangat ke? hehehe

@Fariz Reza ooo baru tau ni tapi nak ambik tu macam mana yek? ehhe

Hnahdy said...

mahal x madu? hana buar air..sedap.hehe

Wen said...

@Hnahdy mahal? entah mahal kot. botol kecik je dah rm15. huhu

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91