Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Sunday, November 18, 2012

Toner Muka 2

Seperti Entry wen kat entry sebelum ni, semalam dengan gigih wen mencari Toner Muka yang sesuai dengan kehendak wen dan juga kulit muka ini. 

Selepas makan, wen terus Ke Watson Tg Malim. Mencari toner yang berkenan di hati. Cari punya cari, dalam hati wen cakap 'harus dapat ni'. Banyak sangat pilihan kat Watson, ada 5 jenis yang wen masukkan dalam *comparison checklist*
 Antaranya yang ini lah. Agak menyesal pula tak ambil yang ini. No paraben dan cantik pakagingnye. Tapi besar sangat. hehehe
Errr aku tidak pernah tahu peduli dengan produk ni tapi boleh tahan rupenye. Tapi still tak berani nak ambik cuba sebab banyak chemicals...( Boleh baca ingredients dia bah.)
Kemudian, sangat tertarik dengan yang ni, botol comel, ingredient pun cantik. Hehe tapi.... tak tau kenapa aku masih tak mengambilnya. Bukan rezeki product ni dengan aku kot.
Follow Me adalah antara produk yang aku gunakan semasa awal remaja dulu, sekarang dah dewasa, akhir, remaja matang hehe. So berdasarkan pengalaman aku tu, produk Follow Me memang tidak sesuai dengan kulit aku. Aku tertarik dengan pakaging die... comel. hehe
Yang ini adalah antara produk yang sudah lama diintai-intai oleh Wen. Hehe tapi... kebetulan sangat Watson kehabisan stok untuk produk ni, so??? Hehe... tak de tuah Bio Essence dengan aku.


 Akhirnya, entah kenapa, Wen pilih produk lama yang wen guna suatu ketika dulu(ancientnye ayat). Huhu.... produknye less chemicals berdasarkan apa yang dia tulis la... huhu... dan sangat sesuai dengan kulit ni. harga pun murah... :) wen dapat porch lipstick percuma. tapi sayang betul wen bukan la pemakai lipstick tegar. cukup dengan lipbalm aje hehe

Tapi sebenarnye.. WEN nak sangat cube yang ni... huhu... tapi tidak mampu nak beli setakat ni. hehe Mahal. :( 

Okey la, terima kasih sebab sudah baca k. :) 

P/s: Korang pakai toner apa ek?

Yang Penting HATI Bah.

19 comments:

Fariz Reza said...

reply :

apa komen Fariz tentang panda montel?

--------

herm maybe blog panda ni banyak iklan la...maybe yang dekat bawah entry tu boleh di-remove . . . sebab rasa sidebar lagi strategik...tapi thats okey...

erm...lagi satu masalah...

panda tu comel sangat (^_^) huhuhuhu

Wen said...

@Fariz Reza Yeke? ehe okey nnt wen buang iklan kat bawah entry tu hehe.. wen pun rasa semak juga sebenarnye...

btw, alaaa Panda Tu comel satu pujian ek? hehe tq tq... (wen jenis yg lurus bendul) hehehe kalau bukan pujian, sile bgtau wen ye. hehe

Bui Junaidi said...

HI ORG SABAH..^_^

KAK BUI PAKAI TONER DR SAFI JE,MURAH TP SANGAT SESUAI DGN KULIT MUKA KAK BUI

YG SK2 MMG MAHAL..X MAMPU NK BELI

Wen said...

@Bui Junaidi ramai kawan gune safi dan cakap elok...tpi wen ni memilih ingredient kak... huhu terukkan? leno ni satu2nya yg sesuai dengan wen setakat ni.. hehe.. dan less chemicals.

Jue said...

Saya..pakai toner biasa2 saja wen..Yang cap papaya tu..heheh

Wen said...

@Jue hehe adik sy pun pakai tu sis... dan kulit dia sangat la gebu! aku punya kulit ni sensitif ba. memilih betul ni... huhuhu... jadi aku kena cerewet sikit pilih produk hehe

Nur Azila said...

hai wen.. sy pengguna safi sejak dari zamn sekolah rendah lagi.. amik kau, sekolah rendah dah pakai krim.. skg zila guna safi rania gold, produknya sgt bagus :)halal

Wen said...

@Nur Azila omakkau... hehehe hebat hang... hehehe safi tu memang ramai ckp ok tpi kandungan paraben tu buat wen x menerima produk tu walopun dah eberapa kali interview roduk tu hehe

Nur Azila said...

yeke da paraben.. tak ada perasan pula.. paraben mmg tak elok

Azhafizah Md Nor said...

susah kan nak cari yg betul2 serasi dgn kulit muka ni..tapi SKII tu teringin jugak,but sadly,tak mampu nak beli lagi kan..sob sob

Wen said...

@Nur Azila hehehe sepanjang pembacaan wen la kan. safi memang contains paraben. hehe

Wen said...

@Azhafizah Md Nor hehe memang ar kan... sebab selalu kot nmpak kat tv.. hehe... then terpengaruh tpi ada baca blog somebody hari tu... katanya memang best. hehe...

miz ruha said...

sy pakai yang biasa2 aje...
tak pernah cuba pun produk yang disenaraikan tu...

Wen said...

@miz ruha heeee wen pun x pernah cuba. yg last tu je da cuba dan skang pakai semula hehe

shu said...

org kt hada labo sma kualiti mcm skII tp versi murah..skrng sy pkai hada labo whitening lotion..best! pricey skit tp tahan lama..

Wen said...

@shu owh hada labo tu? hehe.. yeke okay? takut la nak gune... hehhe.. sebab muka ni kategori sensitip...

hnahdy said...

xpernah tengok plak toner yang wen pilih tu.. Hana impikan toner SK-II.mmg kita ada link.. simply ct ada tonner x? hana ingat kan kalau dah kerja nanti nak pakai simply ct..hehe

Wen said...

@hnahdy hehehe toner ni dapat kat LENO ja... nama pun brand leno kan. Murah je.. hehe... Simply CT? mungkin ada. sy kurang minat produk simply ct. :)

Sakinah Lo said...

Klau mau sk2 yg mura sikit, cuba survey d World Best Buy, yg water treatment essence tu 30 ml, ble dapat dlm rm 110, klau market price, dlm 2oo sumting, website tu authentic .... :)

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91