Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Tuesday, November 23, 2010

Tutorial Button "Like" Facebook

1st ly.. saya nak korang suma say thanks sama2 ngan aku kepada kak Ceeramoon sebab sudi kongsikan maklumat ni... sangat2 berguna bagi saya dan pastinya kengkawa len kan?
Tutorial kali ni, cara nak letakkan "Button LIKE" Face Book Tu dalam blog entry kita..Mesti suma org nak kan? hehehe... well try la...Begini ceritanya...
Senang saja u all,kalau u all xmahir ngan blogging ni pun jgn risau... bleh bagi u all suma information dengan teliti.... baiklah...
Ok begini..
Mula2 sekali pergi ke sini;
  1. Dashboard - design - edit html
  2. Click 'Expand Widget Templates'
  3. Bila dah click carik coding ini ( data:post.body ), kalau tak jumpa,  ( data:post.body/ ) pun boleh. Tekan ctrl + F kalau nak mencari..
  4. Lepas tu, paste coding yang aku bagi ni di bawah coding ini  ( data:post.body ). Right under it tau…
  5. Dan ini kod nyaaa..jangan nak memandai tukar tau…

    <iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=" + data:post.url + "&layout=standard&show-faces=true&width=450&height=60&action=like&colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:450px; height:60px'/;&amp />
Ok, show-faces=true, u all's boleh tukar kepada false. Itu fungsinye if u alls tak nak gambar orang yang click tu terpapar. So, jom try it... memang memuaskan hati... 

SELAMAT MENCUBA SEMUA


2 comments:

MuHaMMad JaiMeH =jayjay= said...

hye...dah follow, follow back ok... nice blog.. =)

Wen said...

hi rasanya i da follow u blog kan? hee

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91