Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Sunday, November 28, 2010

Klinik Panel Teruk


Hi all.. geramnya today…
Saya g pekan sekali lagi dengan my roommate…
Kami berdua plan nak  g klinik panel U kami…
Sebab sya terasa simptom2  yg da lama xde dalam diri ni… sakit pada pinggang kanan ( right on my tulang  pinggang tu)
Selepas makan luch dekat a fav restaurant dekat tg malim ni,
Kami ke Klinik panel…  masa tu da jam 2.15pm.
Sampai kat klinik,  akak pembantu klinik tu tnya:




 
Akak P.Klinik            : Ye, nak jumpe dokte ke?
Saya                            : Ya. Saya nak jumpa doctor ( Baku sabah
la katakana )
Akak P. Klinik            : sakit apa?
Saya & kawan     : Adalah tu.

( yelah takkan kami jumpa dokte kalau kami tau sakit apa, then
takkan nak  bagitau dia. Kan? )
Buat pa jumpa doctor kalau dia boleh tolong tanyakan.

Akak P. Klinik            : Yelah kalau tau sakit apa, boleh tau nak refer kepada
doctor perempuan ke laki.

Dalam hati, kat hospital kerajaan tukang bagi number tu tak de pun
Tanya macm tu. Service apa ni? sebelum tu saya ada pegi 3x klinik
tu.. xtau la pla kalau dia ada  Tanya benda yang sama.
And I tell her my sakit la.

Saya                            : saya sakit di bhagian sini dan nak minta
ubat gastric.
Kawan                         : saya pun nak masuk juga…
Akak P. Klinik            : Awak berdue  ni  student ****  ye?

 (Ya Tuhan apa yang be**** sangat  akak ni, dah muka sabah pure
non-malay ni, Tanya pula. Mana ada budak sabah tgal d tg Malim
Kalau bukan Budak **** or org  lain bagi sticker kesihatan seperti
yang kami sedang hulurkan padanya. Dan kami menjawab ya)

Akak P. Klinik            :Skang takde doctor. Datang dalam jam 2.30 ke 3.00 pm
mcm tu terpulang korang nak tunggu dulu ke nak
datang  kemudian. Datang sebelum jam 5.
 


Pulak dah? Ada ke org rehat sampai kul 3? Ya, tapi take senang dia terus bagitau kami yang boss dia takde? Haiyoooooooooooo… how come oo… dan kami keluar. Nak pegi bank in duit kejap dan cari hadiah. Kawan sya nak balik sabah cuti ni…
Dah siap semua tu dalam kul 3.00 pm mcm tu tiba2 selepas bank in duit kat CIMB, hujan turun mencurah2… dengan sangatlah lebat menyebabkan kami hampir lterkandas di bangunan tersebut sehingga pukul 4.15pm. Hujan masih turun lebat ketika saya dan kawan meredahnya ke klinik. Nak g jugak kan. Nak dtg ke klinik juga… jarak  ><100m tu mungkin bukan  jauh sangat tetapi Hujan menghalang semuanya danbila kami sampai klinik tu, dia da tutup sedangkan jam baru kul 4.40pm apa ni?!!!!!!

Ikut hati nak je pecahkan pintu klinik tu… huhuhu betul betul la…. Geram….
Dah dia janji sbelum kul 5.00pm kena dtg… tutplah klinik tu 5.01 pm. Apa lah….
Sakitnya hati….. nanti kau klinik panel.. masuk kau dalam aduan…

Ketika waktu berjalan, masa memberiku ruang berkarya.

9 comments:

aRuL aSh.. said...

haha..ape la akak tu

btw..follow u~

Wen said...

hehehe tu la.. nak kata apa? balik da.... haha ok i follow u k... rajin2 baca post... komen banyak2 haha

hans said...

hahaha
kakak tu blur tak makan tengahari la kut
ekekeke

P/S : Followers Blog Tu Banyak! Komen Beratus - Ratus! Tapi Apa Yang Hebatnya Blog Tu?

Wen said...

Hans u gelak? kekek i pun gelak juga ngan akak tu.. tapi memang panas hati la juga.. especially bila dia ckp dok takte. hahaha NVM.. biarlah dia.. kesian juga kena post dlam blog i tapi i dah geram i post dlm blog, xmention nama pon.. if dpt d kenalpastipun mana satu klinik tu, rama staff dia.. hehe

hans said...

hahaha
biasalah tu
pengalaman ku pun banyak juga dekat klinik ke hospital ker
lebih kurang
hehehehe
apa2pun thanks sudi follow blog saya

P/S : Followers Blog Tu Banyak! Komen Beratus - Ratus! Tapi Apa Yang Hebatnya Blog Tu?

Wen said...

yerp..
betul ckp u..
fikir balik ( skang da xpanas kan..) hehe
fikir balik len org len ragam.. hah
da kena pon i...

tapi xpa la. kan? yerp no hal.. blog u best apa.. gelak2 i baca post yg lawak2 tu esp dr. rozmey haha...

plankton said...

ha3..layanan yang sangat 'rare' dari kaunter pendaftaran klinik..da mcam kaunter menanya klinik pula~

BUNGA said...

sabar yer.. jgn pecahkan pintu klinik tu.. nnti doktor x dpt jumpa, kena bayar ganti rugi pulak.. hehe

Wen said...

Plankton: Tu la pasal.... "menyedapkan" hati tol layanan die... hahah


Bunga: haha nasib bek i tak buat tau... hehe... tapi emmang da ada plan ngan member nak tulis amaran kat dowang tapi sempoi... pen pun tak bawa apatah lagi kertas? ngat nak ambil pic.,.. tapi lupa bawa camera lak.. HP? huhu tak terfikir pula...

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91