Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Wednesday, November 30, 2011

Cepat Sangat Dia Ni.

kadang2 kita selalu cepat menilai orang lain. 

Nampak dia kasar sikit terus kita label bukan2. 

Nampak orang tergedik sikit, mula la canang hal dia dengan orang lain. 

Nampak orang muka sombong, terus buat statement 'muka dia kelat sangat' nak tengok pun takut. 

Dengar orang tercakap sinis sikit, terus label orang tu sebagai "The Sinis Person" (adaka the sinis person aaa? haha). 

TAPI KAN,
PERNAH KITA SEDAR? MUNGKIN DIA LEBIH MENGERTI, LEBIH MEMAHAMI, LEBIH MENGASIHI JIKA DI BANDING DENGAN DIRI KITA SENDIRI?

 FIKIRKAN sekejap yeee..... 

maksudnya, berpada-padalah. jangan nanti kena PADAH sudah. Yang tu kau jawab sendiri la.

p/s: sabar wen....

Yang Penting HATI Bah.

18 comments:

dill said...

usah mudah melabel orang lain. kita tak tahu diri sendiri bagaimana.

kuatkan semangat, wen!

dill.

dhiera said...

ada orang guide wen yg bukan2 ke?

zahidahwahid said...

sebab tu orang kata 'don't judge a book by it cover'...boleh pakai ka?? hehehe


New Entry: 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself

Cabaran 30 Hari

Arief said...

terharu awa'!

Wen said...

@dill ye dill hehe tak pe.. org memang mcm tu kan? tapi dah sampai msanya sabar pun ada juga batasan die hehe

Wen said...

@dhiera lebih kurang dhiera...

Wen said...

@zahidahwahid boleh bah. apa pula tak boleh hehehe

Wen said...

@Arief erkkkkk ape ko nak terharu terharu pla ni arief? hehe

p[A]n[A]d[O]L said...

dari namamu, suda ku tau engko montel..

#bolehkah macm tue?hahaha

Wen said...

@p[A]n[A]d[O]L haha sot ko pan memang da bersuluh pakai salait tu sia montel hahaha ko tny gik? hmmmmmm (geleng pala)

Selendang Merah said...

jd sebelum kita kenal seseorang tu jgn cepat sgt melebelkan mereka tu...kadang2 mereka lebih baek dri yg kita sangka

fiezah91 said...

tak kira aku nak lebel jugak ko montel. lalala. adeyyy..

Wen said...

@Selendang MerahbTOLLLLLLLLLLLL 100%

Wen said...

@fiezah91 haha tapi kau lagi montel haha

nazira said...

So, dont jugde a book by it cover.. huhu..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

apik pehe said...

itulaaa pasal..kena tengok hati budi dulu

Wen said...

@nazira huhuhu thats y... yeah totaly true actually

Wen said...

@apik pehe apik pehe doh ko? hahha... yerp bukan men hentam saje kan?

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91