Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Monday, November 7, 2011

Tips Memikat Hati Lelaki


Morning all... aku nak buat enrty Basi boleh? Hehehe aaahhh tak kire... nak buat juga...
Keh keh keh..

Semalam aku g Kampus... yeee semalam. Ahad kan? Haha... Yee dan aku Tau Muslim Friends celebrating their Aidiladha... Pergghhh Sunyi senyap macam pekan Koboi ko tau... 

Aku naik bas UPSI kat depan tu pun aku jadik penumpang 1st. Haha... Lucu... dah hampir 15 minit menunggu, a guy come up and terus Tanya aku, dia nak minta Taxi number. Muka dan gaya pong memang Nampak akan berjalan jauh (in my mind balik kot)

Guy: Bagi sia number taxi... (tiba2 dia ni teda  hi ke hello ke)
PandaMOntel: owh, ba kejap. ( mencari dalam tipon yang tunggu nak kena ganti jek agi T_T)
Guy: ....... smiling
Guy:....... ko Chinese ka? Banyak kali suah (sudah) sa Nampak ko ni? Sudah 4x nda silap...
PandaMontel: (???? Tapi aku diam jew hahaha)
PandaMontel: Nah..ko try ni. India tu. (sambil aku bagi phone aku)
Guy: tengok aku mcm tak puas ati sebab tak jawab soklan dier.. (haha dlm ati aku gelak)
PandaMontel: okay, mana ko jumpa sa?
Guy: deam (diam) . dia sedang kol la tu.. hahaha...
Guy: ko sarawakian ka?
Pandamontel: Nop Johor...
Pemandu bas: (tibe2) ha hahaha dengar pond da tau borneo..
PandaMontel: hahahaha. Napa juga ckp sya swak?
Guy: ko Chinese ka? (erkk ko tuli ke pekak ek?)mcm cina ko punya loghat.
PandaMontel: (adess-1st time dengar alas an mcm ni, selalu org salah sebab muka aku yang comel dan cantik mcm chinese ne. Haha)  Nda la... sa sabahan ba. Wo laizi ranau. Wo shi Sabha ren. Ni ne? ( hahah kan kuar jugak mandarin tak berapa nak betul aku tu...)
Guy: O. Sa dari Kota Marudu. Nama saya *****.
PandaMontel: adaka pla nama ko sama mcm Hotel ***** *****. Haha (tp dia tunjuk o kad matrik, aku tengok Memang ****** ) (haha.. kalau la org ni terbaca entry ni hahaa sowie yeee...)
Panda Montel: Kos apa kau?
Guy: Engineering. Sem 1.
PandaMontel: alaaaa ko muda setahun jak dari aku...
Guy: bagus la tu... ada can ( sebut c-a-n bukan K-ea-n))
Dah nak sampai kat Kampus tu...
Guy: ko tak mau minta ka number sa? (hahahah wat da.... aku gelak je hehehe.. dan abg pemandu bas tu pun senyum2.)
Guy: ba bagi la number koooo... plesss
PandaMontel: hahahhahaha.... kalau mauk minta kasi tau jab a terus terang.. hahaha
Guy: nah cepat taip sini. (muka tak puas ati)
PandaMontel: bak sini... (menaip dan ‘mengkol’ number aku sebab tak nak dia memainkan aku) haha

......
Tapi aku bagi number salah. Haha aku bagi satu digit number salah. Wakakakaka kesian muka dia. Hehe kalau number tu exist, jodoh die la dengan org tu (tu pun kalau pemilik tu adalah gurl) hahaha... lawak... minta maaf ye. Hensem juga mamat tu. Sabahan lagi. Tapi, my heart is terClose dah. Hahaha...

~aku ke kampus nak teman bestie g Kedai Komputer. Tapi tutup plak kedai tu. Haha..dan tajuk tu abaikan .~



Yang Penting HATI Bah.

8 comments:

fiezah91 said...

hahaha. wei jaga2 ko dia baca tu.kehkehkeh. yang ni la ko kata smlm ek.ngahaha

Wen said...

haha biar la dia baca fiezah... haha bukan ada nama. hanya kau dan dia dan pemandu bas jek yang tau. hahahha... yaa ni la tu... da basi baru kasi post d entry haha

dill said...

panjangnye ko berceramah~

dill.

Wen said...

dill: hehe panjang ke? bace tak tu? hehe

tricksrex said...

haha wennn
cerah mata aku tengok blog ko niiiiiii
sebelom ni blackmetal ekekeekek

hahaha asal ko tak kasi no aku je wen
kan senang tuuuuu

gabril said...

waa hebat..bukan main lagi..

gabril said...

waa hebat2..

Wen said...

Trex: Hohoho sampai ati ko ckp black metall ooooo hahah tak pe.. thanks pada cikgu fiezah91. hahhaha

nak bagi number ko? okey kalau aku jumpe lagi dak tu aku bagi number ko...


Gabril: :P teda pa la... kan baca sendiri, i didn't give him my number laaaa :P

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91