Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Wednesday, October 26, 2011

Journey To Tapah


Selamat malam all... 

Memandangkan rambut aku belum kering ni, aku pun merajinkan diri yang penat untuk mengapdatekan blog ni. Kali ni nak share pasal perjalanan siang tadi.  Well sebenarnya pagi tadi kan aku bangun dah pukul 6.53am. memang da lewat sangat dah. Okay aku buat update seringka2nya.. k...



6.58am - take Bath
7.18am - Get ready + iron baju
7.45am – Go to KTM.  Tq for sending me my dear best friend,
                             Hendry.
7.58 am – At KTM
8.05am - being told that the only train to Tapah is on 10.30am... 
T___________T sedih tau
8.15am – Take a ‘Prebet’ to town. (Bus Station) grrr.. and cost me 
                            RM3. (no duit kecik)
           
    (tunggu kawan)

8.30am – Got a bus, Seri Maju to Bidor and cost us RM5.50
perperson. (Cheap * wink)
9.40am – At Bidor. Go grab some gardenia bun and
  a chrysanthemum- takut gastrik bah.
10.00am – take Bus to Tapah. Didn’t know how we can manage it.
10.30am – at Tapah and I can see that my town to be for 
                                    4 months later ha ha

We asked a taxi to SMK Buyong Adil, it’s took us less than 2 minutes  Hahaha...crazy right,  coz the school is only 3 or 4 minutes from town by walking. Haha dekat kan and still the uncle cost us RM5. *sigh.  
Kami ambil sikit masa untuk mengetawakan a.k.a menggelakkan diri kami berdua. Then kami terus masuk ke Sekolah tu and you guess what....”we went to the wrong place ba,”  orang office bagi tahu yang untuk pengurusan rumah tu kami kena berurusan dengan pihak Pejabat Pelajaran Daerah. The places is located somewhere” on the way to Bidor (gulp) and ha ha ha is the back sound of the scene,  :p * not again
Alahai... then we manage to pegi makan la dulu... choose KFC dan satu Combo Zinger Burger dan Combo Toasted jadi pilihan. :P. Makan makan makan.... siap makan we bought tickets to BIDOR. And we passed the PPD which is only 2km from tapah instead of 8km from BIDOR.... GRrrrr... nak salah kan sapa ni? Hahaha...

But 'clever' we are, coz we had called the PPD (number got from SMKBAs Staff) and the person in charge for the home isn’t in office and will be right back by 3pm. So we need to wait. And we are on the way to Bidor. (‘,’) but didn't manage is well.
'Petai' sangat banyak di BIDOR. Aku tak makan so aku tak hairan pun. :p. Nothing there. Kami sempat masuk Cosway dan mengintai2. Tapi tak beli apa pun. Haha... then masuk ½ jam ke Cyber Cafe. :p Sebenarnya kami mencari MALL haha.. at least mall seperti Grand Union d Tg Malim tu. K. tapi tak jumpe, ke kami tak habis tour pekan tu.

Then on 2.00pm we go Tapah and betul2 mau make sure kami berhenti PPD Batang Padang. Haha... . And finally we are there.... sekolah yang boleh tahan. Dan agak menarik. :P. Kami di sambut oleh Encik Guard dengan senyuman dan layanan terbaek.... membenarkan kami shortcut dan bla bla bla.

3.00pm... we are inside the office of PPD Batang Padang. Lepas tu hanya dapat BORANG sahaja. (wink) and dapat penerangan. *sigh. Kena ulang alik lagi at least 2 times lagi ke TAPAH. Apa nak buatkan dah prosedur dia macam tu huhu. Aku dengan si kawan aku ni happy juga la... kenapa?

                        * rumah memang ada. dan akan ada untuk kami.
                        * sewa sebulan hanya RM70 sahaja  (70 x 4 =RM280 )
                        * so thats mean RM140 (divide for 2 of us) seorang. Hehe.. Lucky we are. :P

Sangat murah rumah tu akay... tapi ada sumber mengatakan rumah tu takde ape2... cuma rumah, tilam pun tak de... er... nak beli la ni maksudnye? erm... (Macam mana aku nak manage ni, *nyanyi* duit duit... it's all about money, money, its all about money money...)

Then cerita semasa balik adalah.... banyak lg.. nanti la esok2 la aku buat entry untuk Suasana HOT MEHOT dalam Bas  Sri Maju ke Tg Malim. Tak sangka aku akan nampak semula scene tu setelah lama tak Nampak. Haha.

Ok see ya.. mengantuk yang teramat sudah mata c wen actually.... 
~ Tq pada yang beri pendapat. Hehe... aku memang penat sangat. Tapi excited juga nak update. tengok sendiri k.. huhu*grin.

The tickets for Us. and the right one is BIDOR's Bus Station



  Look, it was my friend's smile, cute, isn't she. haha :P


O.k, langit yang cerah ni tandanya apa? Yeah.. pandai.. Very HOT day yo Know.

Coke jadi pilihan sebagai usaha untuk hilangkan boring haha
 


 Did you got the reason? coz its AVON ma hehe (aku suka barang AVON)
Maxis untuk aku beli KREDIT haha
Makan d KFC TAPAH. hehe.. and aku sempat Texting with somebody...



Snapping the scene la keja aku. hehe
 
Gerai ni betul2 tepi jalan "Besar" d Bidor. errr.. No Comment.



tuan punya diri sedang otw ke SMKBA.

    
Tengok la jalan lengang dan pondok bus yang scary mary ni... er... kalau ada snake?

Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

8 comments:

dill said...

saye selalu teman mak g tabung haji kat tapah :)

dill.

Anonymous said...

hahahhaahah....funny..wen,kau x simpan skali gmbr tiket bas kita yg 50 posen,1.60 sen tu...nostalgia tu..kiki

Ct Aja said...

nape cam serang je bus stop die...hihihih

Nuriy Arisa said...

bus stop dye...

laen mcm...hehehe ^_^

Wen said...

Dill: hehe yer ke? ade can nak jumpe teman blog ni hehehe

Audrey: nnt ku simpan. napa tak pakai Blog ni?

Ct Aja: tu la pasal. macm serang kan? huhu aku pun sreang jga 1st time dtg haha

Arisa: bukan laen.. memang laen haha

fiezah91 said...

baik ko jalan kaki jak wei dr byr rm5 tu.bkn jauh pun.haha.lucu

emieysandra said...

mmg seram pondok bus tuu.. huhu

Wen said...

Fiezah91: well tempat tu tempat orang kan hahahhahaha mana la tau ba... hahaha

emieysandra: hahha seram? ye memula sampai memang seram gile... hahaa

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91