Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Friday, November 28, 2014

Gas Stove Baru

Lepas satu,satu masalah muncul. Adatlah kan.. nama pun kehidupan. Mau sabar dengan tidak ajelah.
Semalam selepas berjaya pasang gas tu... gas stove pula buat hal... stove sebelah kiri tak berfungsi. Api tak keluar. Geram sangat... tapi nak Buat camana juga kan. Nak mengamuk rasa xtak patut la pun... sebab stove tu brand Pentec... yang murah je.. beli kat tesco...rm40 je.. hehe dan  dah berbakti selama dua tahun... lama kan...
So nak tak nak memang kena beli baru sebab da berkarat da pun tungkunye...
Semalam operasi mencari dijalankan saya dan suami. Kami ni prefer beli barang online...  pilihan kami adalah Lazada... dah beribu juga kot kami spend kat lazada... haha.. malas nak berjalan kan .. nak beli barang dapur baru kami ke Jusco atau Tesco atau Aeon Big.
Aku punya gaya.. aku suka perap lama2 item yang aku nak kat wishlist tu. Jenis yang susah nak buat keputusan kata encik suami. Hehe... aku sebenarnya menunggu kot kot ada barang lain yang lebih murah.
Tapi encik suami ni jenis kalau dah berkenan dan kena pula harganya... hurmmm tanpa aku tahu fia proceed to checkout semalam. Aku tau pun melalui email notification kat phone.
Mula - mula kami pilih Elba... aku suka Elba ni. Nampak cantik aje kan... warna hitam bersinar gitu... simpan dulu kat wishlist.
  
Then aku teruskanmembelek gas stove lain kat lazada tu. Ternampak pula brand Faber dengan parten sama. Cuma kaler je beza... hehe dan Mahal RM10 daripada brand Elba.
 
Aku belek pula satu lagi.. yang ni glass stove. Ada 3 tempat masak... wah... 32% diskaun.. tapi mahal la pula nak dekat RM200. So aku simpan kat wishlist.. niat hati nak perap dua tiga hari lagi. Hihi...
 
Tahu tahu... je si suami beli yang Glass Stove tu. Katanya murah sebab ada 1 year warranty. Dan dia cakap bukan aku sorang je nak masak... hahaa... tak pelah dia tak consult aku pun.  Aku nak kata apa lagi.... dia dah beli. Aku pun suka juga stove tu sebenarnya. Tapi aku ni susah nak keluar duit.. haha... sekarang ni tengah tunggu item sampai. Esok la kut... hehe.

Berminat dengan product Shaklee?... cepat Pm aku kat FB Wenwink. Nanti sy bagi no wassap untuk aksess lebih cepat...

1 comments:

Dhiera nadhirah said...

wah... cantik kot glass stove tu. jimat duit. suami yang beli. hihi

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91