Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Monday, November 10, 2014

Dua Jenama ‘Running Shoes’ Terhebat di Pasaran

 

Korang suka berlari tak? Ke tak suka? Alaaaa kalau kena kejar anjing ke… orang jahat ke.. mesti korang lari sekencang angin kan? Hehe Dulu aku ni suka berlari… lari-lari adalah hobi aku… eh… bukan lari dari rumah juga… maksud aku.. dulu aku ni kuat berlari dalam sukan… aku bantai acara larian dari 100m ke  1500m. tu zaman aku belasan tahun kat sekolah leee…sekarang ni dah hampeh… ok cukup… 

Sebagai seorang pelari ataupun bagi mereka yang suka berlari, pemilihan KASUT adalah part yang SANGAT penting. Tak kiralah, amateur ke professional ke… material kasut sangat penting.
Okay senang nak explain… ‘kasut untuk berlari’ ataupun dikenali sebagai running shoes ni harus dipilih dengan teliti berdasarkan beberapa kriteria. Salah pilih karang, prestasi larian tak memuaskan… haaa sendiri juga tekanan maaa… boleh sakit kaki pon yeee juga…So kalau nak pilih kasut sila ambil kira elemen-elemen running shoes ini;  

·         Kasut yang ringan
·         Rekabentuk ‘aerodynamic’
·         Mempunyai tapak yang fleksibel
·         Mempunyai struktur ‘cushioning’ untuk menyerap hentakan.
Fabrik yang membolehkan system ventilasi (pengaliran udara) berjalan lancar

 


Soal nak pilih jenama pula, majoriti ‘runners’ memilih NIKE. Aku pun suka jenama ni. Banyak pilihan dan ada ‘running shoes for women’. Bukan ‘ Running Man’ Yee… hehehe… Reka bentuk kasut  Nike yang dinamik dan kualitinya yang superb tidak boleh disangkal. Dah berdekad kasut ini menerajui pasaran dan menjadi Pilihan Favorite No.1