Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Tuesday, December 18, 2012

Hari yang Memalukan



Kelmarin, dalam kelas terakhir untuk subjek minor… seorang rakan menegur dengan gerak tangan dan isyarat. 

Dia: Kenapa muka banyak jerawat.

Aku rasa sangat malu. Terus turun rasa konfiden diri jatuh di bawah paras 0 yo know. Aku tau la aku ni sapa kan. Dan cukup sedar bahawa aku x sempurna. Tapi aku coolkan diri dan senyum je dengan die.  Dengan harapan berakhirlah ‘tease’ dia tu.

Aku ignore je bila dia cuba memandang sekali lagi dan mengisyaratkan hal yg sama. Once kelas dah habis, aku balik rumah dan sempat ‘tapau’ nasi for lunch. Jumpe die lagi. kemudian:

Dia: Eh wen… apesal you punye muka banyak jerawat ah?
Not again?!! Aku pon tengok dia dan senyum je,
Aku: U ni…
Dia: wen… apesal? You romen eh?
Aku : dalam ati (what the f***). 

Aku lihat beberapa lelaki dalam restoren tu paling muka tengok aku, Malu aku macam nak masuk longkang ok. Seriously!

Dia: wen, produk apa you guna …
Aku: Eh, u, tak pe la. Sy nak pergi ni…

Aku terus berlalu. Dalam hati aku sudah menangis. Malu kot di layan macam takde perasaan.  Tpi bila fikir balik… 

“It is not me, but it is he who should feel shy.”

Why? Sebab fikiran negatif dia terhadap aku. Aku malu. Sampai sekarang aku masih rasa malu dan tak teringin nak ke kelas esok. 

Man, you should not embarrass others like that. That’s not cool dude.  

P/s: menangis sampai tertidur petang tadi. Teruk kan aku.

Yang Penting HATI Bah.

15 comments:

Tukang Karut said...

apa kaitan romen dengan jerawat lak ni... aduyai...

Wenwink Kidu.Duki said...

Sy tak tau otak dia macam mana. SKng ni xleh tengok mka dia tu. Huhu

Just said...

Dia pernah romen la tu kali.. sot! Sgt tidak patut!

Wenwink Kidu.Duki said...

@Just @Just tu la pasal sis. tadi kat kelas tu buat do no je. geram pun ada. hilang trus hormat sa sama dia nie,

krole said...

aduh..sapa tu pren..bkin panas jgk~adakah tnya soalan2 camtu dkat public lg...adus...dia fkr dia perpek sgt ka?sabar pren...biasalah tu lumrah manusia..msti ada dia jelez tu sma ko, tu yg ckp smpi gtu skali~

Wenwink Kidu.Duki said...

@krole itu la pasal krole... lumrah manusia. xde sivik punya orang. memang sakit hati la juga kan. tp buat macam mana. My sabahan punya kawan pun teda yg cakap ba. jerawat ni besalah kan, sesetengah org ada... yg tak da tu beruntung la.

Wyne Mouren said...

Buduhnya dia tu. Sengaja mau kasi kana ko bah tu, lebih-lebih lagi dia tau ko sabahan.

Berjerawat ini kadang2 sbb kita tdk cukup tidur disbbkan belajar bah...ada kah patut romen pula!

Wenwink Kidu.Duki said...

@Wyne Mouren malu ba sis... ko bygkan ja d restoren. memang sakit hati. mau abis study ni buat hal mau kasi sakit hati org lain.

tp x pa la... mungkin dia tak faham pasal hormon dan masalah kulit sensitif bagai sesetengah orang

dhiera said...

wahhh...rasa nak lempang2 lelaki macam ni. patut ye boleh berfikiran positif. ini?? ampeh.. wen dah stop guna himalaya ke?

Wenwink Kidu.Duki said...

@dhiera stop sis... mungkin kot sebab tu... huhuhu. kena ambil balik lagaknye. huhuhuhu

Jue said...

Memang tak patut dia ckp mcm tu...Tidak pandai menghormati perasaan org..Stupid punya org...Tak payah layan org mcm tu Wen...

Wenwink Kidu.Duki said...

@Jue ya ba jue. bikin panas.tp nda pa la... sy maafkan dia. cuma sy sdh fobia bila dia mau berbual dengan saya.

Hnahdy said...

hana pernah lalui situasi tu.. jerawat tu bukan kita yang mintak. dia datang sendiri.huhu malu mmg ada dalam diri. tapi buat2 biasa ja. hana kalau boleh nak duduk dalam rumah xnak keluar. tapi nak buat mcm mana.

Prince of Noob said...

apa celakanya lelaki mcm tu memalukan kaum wanita depan org ramai lak tuh? Wen kenapa tak sound balik dia masa tu, jgn biar diri kita dipijak org lain terutama org lelaki yg tak reti nak hormat org macam tu... marah pulak rasa huhuhu...

btw done follow u dear - Noob

My Dear Carol said...

sapa tu lelaki..meh sa tampiling dia...

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91