Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Saturday, December 8, 2012

Rumah untuk Telefon



Okay, entry dalam bahasa Malaysia.  English? Tinggal sekejap. Kakaka. Baik mengaku je xbisa nulis dalam English, ye tak?

Tadi ke pasar malam sebab nak beli sayur dan buah, seperti kebiasaannya kan. Hmm kebetulan nak ke kedai telefon sebab Housing untuk handphone yang baru dibeli pada ahad lepas agak longgar. Takut kena tipu la kan. Hihi
          Singgah kat kedai tu, aku dah susun ayat dah dengan acai cina tu. Sampai je aku tunjuk hp dengan housing:
Aku: aiyaa… ni kou chow aa… tengok housing handphone ni. U buat sy rugi la, you suruh beli mahal-mahal… tengok…
Acai: Apa mali bos… sini. Mana saya tengok… (sambil ambil hp aku)
Aku: yelah, you tengok ma.. itu housing sudah longgar…
Acai: Mana
Aku: itu sana la.. tepi kamera sana.
Acai: You ada Kopak dia ke?
Aku: Mana ada…( monolog dalam ati -  pandai juga cina ni cakap bm ye…)
Acai: ini memang ini macam laaa…. You ada buka ka tara ( muka dia senyum saja)
Aku: mana ada…. (mana aku ngaku aku ada kopak sekali). You try another  housing la… try tengok….
Acai: saya mana ada lagi…. banyak orang beli.. cepat habis punya.
Aku: Tu…. (aku main tunjuk je)
Kebetulan memang ada dan acai pun try… ahaha…
Aku terdiam… yg baru sama dengan yang ada pa HP aku.
Acai: haaa saya tau… lia (dia) sengaja ma buat ini macam supaya u a.. bila mau buka sinang. Tapi ini macam pun tada jatuh punya…

Well.. nampak sangat kan ke’kuno’an aku di situ. hehe



Yang Penting HATI Bah.

4 comments:

Jue said...

Jadi..dpt ganti yang baru kah wen..:-)

Wenwink Kidu.Duki said...

@Jue hahaha xdapat ni sis hehehe. tp nda pa. sa puas ati juga dengan tu housing.

missSenget said...

mmg housing dia gitu ke cmne wen..?

Wenwink Kidu.Duki said...

Ye ngenget... memang gitu.. huhu seb baik la. kalau tak rugi la beli housing tu... tak berbaloi dengan harga die... :)

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91