Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Sunday, December 9, 2012

Soalan dan Jawaban


Beberapa soalan dan pendapat yang agak bodoh untuk aku jawab dan respon… 


1.     Wen, awak Kristian kan? Tuhan korang macam mana ye… DIA seekor kuda berwarna putih dan ada tanduk satu kan?

Dalam hati aku, where did you got that? Harry Potter? Show some respect bro! but then suddenly in my thought… poor you… don’t you have any idea in respecting others faith? Then I give a smile… enough.

2.     Wen, awak kan Kristian, sudah tentu awak boleh pakai mini skirt.

In my heart…What should I say?  Do you ever learn about human’s politeness? It is not my Christian that allowed me to dress like that. There is no such thing in BIBLE. In fact the BIBLE contains warn to girls to be polite and be humble in attracting others (man) attention.

3.      Eh, wen, awak baca buku Islam ni ke?

My monologue, Why not, I am not read it as what you might think! I am read it for my knowledge.

4.     Hey, ko tau nda dia tu bersin punya main kuat…. Lepas tu ketawa…

Adoii la… kalau dia bersin kuat sangat pun kenapa la. Its uncontrolled u know. In fact aku hairan dengan orang macam ni… mahu saja suruh dia bersih dengan senyap sambil tutup idung dan mulut…. meletup salur darah dalam kepala. Haha

5.     Tipu la kau ni wen kalau nda minum (arak). Kan itu kamu punya tradisi…

Well, up to you to judge.

6.     Eh kau tau nda, dia tu kan ke KL tu mesti buat sesuatu yang tak elok kan. Dia p jumpa si anu laitu… wah… apa la durang buat tu aaa…

You,  bongok. P KL pun mau fikir yang negative. Never mind… now you are gain the negative aura to yourself.
7.     Berani betul dia begitu kan, satu cakap tak elok, satu mulut lagi bersyukur…

I know it was not good for her to be like that. But, apa kaitannya dengan kau? Orang lain punya pasal, sibuk kau nak masuk campur. Orang lain dah berbaik, kau yang mencipta musuh. Entah apa lah yang kau dengki sangat dengan dia ni.

8.     Saya dengar dia tu ada sugar daddy, dia sudah jatuh (berdosa). Saya dengar ramai orang cakap dia ni buat benda tak elok untuk dapatkan semua tu. Saya dengar dia ni playgirl dan pisu cukur…

Kau dengar saja kan? Tidak nampak. Masakan pokok goyang kalau nda ada angin? Ya, baiklah, tapi pilih lah untuk jadi pokok, jangan jadi angin… (faham-faham k)

9.     Dahlah muka garang, perangai teruk… Has no human heart.

Thanks… I’m really hurt to know your opinion about me. From that moment, I had stopped to get your approval, coz I never made it. You will always see me as a bad. I don’t mind anymore. Don’t need your approval as well coz now I sort out who are my real friends. Address what, singa, monster, harimau? Si hodoh (well I accept this). Then what about you? The one who is perfect? I see…


Yang Penting HATI Bah.

8 comments:

Len Inouie said...

Haha.. selalu org salah faham bab2 pemakaian.Pdhl dlm Bible cakap, apabila pemakaian kamu membuat lelaki mengingini kamu, kamu sudah berdosa.

Nda payah la mau seek approval orang. Bikin sakit jiwa jak tu.

Wenwink Kidu.Duki said...

@Len Inouie memang tu selalu amcam tu... marah tidak guna. sinyum saja la hehehe

missSenget said...

sapa berani kaco hati ko ni wen..?

iskk.. abaikan je orang2 gitu..

Wenwink Kidu.Duki said...

@missSenget bodohkan sy nget. nak peduli org macam tu padahal mereka hanya peduli kesalahan sy. xpe la. cukup la dulu cuba menjadi salah seorang dalam kumpulan itu. now i don't want it anymore

Just said...

narrow-minded kan! ignore seja and cheersss...

Tukang Karut said...

ala... yang penting hati bah...

Wenwink Kidu.Duki said...

@Just Thanks Sista! hehehe

Wenwink Kidu.Duki said...

@Tukang Karut hahaha jadi trademark tukang karut sdah hehe

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91