Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Thursday, December 11, 2014

Membersihkan Gusi anak/bayi

Perlukah anak sekecil Leona berus gigi atau tepatnya berus gusi? Jawapannya...

Salah satu barang yang saya beli sekali dengan baby bullet dari lazada adalah Baby Japlo Gum Brush. LEONA kini mencecah umur enam bulan dan semestinya akan makan solid food dalam 2 minggu lagi.

Bayi yang sudah mula makan harus dan sangat penting untuk kita bersihkan gusinya bagi menjaga kebersihan mulut... dan juga menjamin pertumbuhan gigi susu yang elok.  Mengelakkan karies gigi bayi kata doctor.

Berapa kali kena berus gusi bayi ni? Buat lah dua kali ke tiga kali sehari... senang cerita macam orang dewasa ler....

Kalau tak nak pakai alat ni pun boleh... pakai towel basah je... tapi aku prefer alat ni. Sarungkan ke jari kita dan masukkan ke mulut bayi. Mudah nak gerakkan jari kita dalam mulut anak... kalau kena gigit... tahan sajalah ye.

Comel je kan.... ada dua pieces pla tu...berbaloi kan...
Paling penting BPA FREE dan Cute. Haha


Saya agen shaklee

0 comments:

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91