Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Saturday, October 23, 2010

Koc Wanita




Hai all,
Actually kan sebelum saya nak tulis sal post ni, saya terfikir gak, tajuk tu sesuai ke tidak.. hoho maklum sajalah. Saya ni asal sabah. Sampai semenanjung pun sebab nak study.. kalau d sabah mana da kereta api segala ni? hehe nak cerita punya hal la ni, eam rabu lepas ( 20.10. 2010=tarikh lawa tu) saya gi la naik keta p daripada tanjung Malim Ke Kepong.  Dah lama da saya tak naik kereta api ni. ada dalam 5 bulan la juga. Sebab sebelum ni nak g KL saya pilih bas. Nak tau kenapa? Sebab kat bawah rumah sewa saya ni ada kedai tiket bas hehehehe…
Tapi hari tu nak jimat duit teksi punya pasal saya pilih naik kereta api. Haha.. dan saya telah meilih untuk duduk di dalam Koc wanita… selamat la sikit… Hmm kereta api bergerak dari tanjung Malim ke rawang so kena tukar komuter la tu d rawang.
Saya masuk je dalam koc wanita tu, hohoho.. guess what, rasa asing pula, sebab semua wanita, plat u sombong la. Tak de senyuman langsung… ( mana da adat ni) tapi tak pa think postif punya pasal, saya fikir yang dey all ni penat sebab da petang kan… hhehehe….
Nak dijadikan cerita, time nak tukar stesen ke rawang tu, semasa d tempat menunggu tu, sy heran gak tengok  dah besar2 tulis kat ruang tunggu tu “koc Wanita” siap ada beberapa jenis tulisan lagi tapi.. u can see that yg laki pun dok situ. Sudahnye saya pun diri jela.. hehe xkisah la kan.. sapa sampai dulu dia la duduk.
Hehe yg paling lucu u all tau tak apa dia? Ada soarng bdak laki tu masuk koc wanita, nak tegur salah, tak tegur salah, last2 sy dengan student2 ( saya kira)  yang duduk sekitar saya seolah sepakat toleh2 kat dia. Akhirnya dia pun prasan kut, semua dalm koc tu wanita, so dia berdiri dengan muka da merah pergi ke koc sebelah. Hehehehehhe Berjaya…..
Tak best betul tem tu, nak kata xtahu baca semua jenis tulisn rumi, tamil, Chinese dan bahasa inggeris ada kat pelekat yg ada d dinding komuter tu. Terang lagi bersuluh dikprint “HANYA WANITA SEPANJANG MASA”  tapi tetap aka nada lelaki salah masuk koc tu. Apo la dorang ni. tak hormat langsung.  Tapi sebenarnya tak boleh juga salahkan lelaki ni seratus%, koc wanita ni baru saja diperkenalkan di MALAYSIA. Pelaksanaannya baru setahun.
Menurut pemerhatian saya secara peribadi tanpa kaedah saintifik, MALAYSIAN ni, perlu diingatkan selalu… mula2 kena mcm tu, perlu diingatkan selalu, supaya lama2 akan biasa.
muka pucat nak naik komuter

Made by wenwindawink

2 comments:

ken said...

tak pernah tengok coach wanita kerana selalu pandu kereta :)

Wen said...

hahahha... yelah org tu da keja. org ni masi blajr... mesti la jadi pengguna setia keta p... hehe...
tapi best bro.. kalau jenis yg suka perhati org.. nek la keta p.. hehe

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91