Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Sunday, October 24, 2010

Kenapa Kulit Nampak Tua?


Well all...
Nampaknya gian saya berblogging da semakin menjadi2.. Hehe
Eam semenjak dua menjak ni kawan2 selalu kata " ko ni nampak da semester 6 dah" padahal saya baru semester 4. :( so sad kan? Mula2 tu saya ignored je... Tak kisah kata orang, tapi bila da selalu sangat di mention, saya agak berkecil hati la juga... But... Sama macm pepatah kan, pokok tak goyang tanpa anginnya kan? Jadi takkan kawan2 tu.. Junior tu ckp sesuka hati kan kalau tak de benarnya? 
So saya puan buat la juga, tengok2 kenapa wajah saya ni nampak makin tua? Dan saya juga berusaha menyedari dimana silapnya saya semenjak dua menjak ni... Then guys... Cek list ni.... And dont do k... Nanti korang nampak tua macam saya juga. Hehehe
1.      Selalu tidur lewat (siapkan asg)
2.      Menghadap laptop terlalu lama
3.      Kurang senyum
4.      Tension dengan kerja dan grup member ( padahal aku yg tak bek kut)
5.      Tidur tiarap…
6.      Selalu berjemur.. ( aku kawad banyak sem ni)
7.      Xpernah pakai sunblock ( cream sja)
8.      Picit jerawat yang timbul ( tangan gatal kan.. hahahha
9.      Kurang makan epal hijau
10.  Kurang minum sup
11.  Takde pencuci muka scrubber
12.  Jarang rawat muka.Cleanser, facial, urut dsb
So da cek semua list tu.. korang ada buat tak? Mana2 yang korang boleh kurangkan tu kasi kurang la ye. Nanti tak pasal2 kamu pun Nampak tu macam saya. Hehehe :D tapi betul kawan2 elakkan buat hal2 ni semua…
            And walaubagaiana pun saya suka nak share dengan korang pasal link ni dari sini
Saya baru saja buat dan saya bercadang nak amalkan terus petua ni, kenapa? sebab tomato tu senang nak dapat. rumah saya di mana2 pun senang dan sangat gemarkan tomato sebagai salah satu barg dapur yang wajib di beli... ( senang nak dapat). dan lagi satu.. air suam je... tak de yg susah2... sonak try petua ni... jum la kita try ramai2... nanti kita show result pun sama2.

Made by wenwindawink

7 comments:

ken said...

semua orang mau nampak muda :)

Wen said...

memang la. saya pun mau.. hehe jadi elakkan apa yang saya senaraikan di atas tu untuk elak daripada nampak tua ye

izza said...

hahahah ala yg tdur tiarap, lwt tdr mlm n mnghadap lptop trlalu lma ssh maw elak 2 pren...

Azeanthy NEY'zam said...

matai laaa....yg mmg ksukaan pla taw wen.hahha.

Azeanthy NEY'zam said...

yeng memang kesukaan pula ni wen.haha.

Wen said...

hehhehe

Pren: jan lagi kamu buat semua tu, nanti nampak tua tauuu hahaha mau ka?

Ya: darl, haha tu la susah juga mau elak ni... xixixixixi tapi harus kalau mau cantik (padahal diri snd blum tentu bleh buat) hahaha

mademoiselle liana said...

yess must try...semua org nk nmpk cntik dan sihat tu yg penting..cntik tp xsihat xbest jgak kn

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91