Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Tuesday, August 25, 2015

D.I.Y Pad Lutut bayi

Kebelakangan ini, aku rajin terlebih. Banyak benda aku buat.

Salah satunya browse pasal macam-macam projek D.I.Y. Yelah sekarang ini musim GST. Musim duit Mesia dah sia-sia. Kena rajin D.I.Y. kalau semua nak beli.. boleh pokai tahap hilang akal.

So aku jumpa macam-macam web yang bagi idea macam-macam. Oh ya.. aku guna bahasa inggeris ye untuk google tu. Banyak sangat entry dan idea yang sangat2 wow.. daebak..  awesome...

salah satu cara yang paling simple untuk buat 'D.I.Y KNEE PAD' ni ialah dengan memotong stokin kita tu. Gulp... aku punya stokin aku sayang wooo. X mo potong woo... huhu

Aku teringat leg warmer Leona yang aku beli banyak dulu-dulu. Bah boleh buat. Aku ambik leg warmer dan tampalkan nursing pad (yang ada double tape) pada bahagian dalam leg warmer.. cun cun kat lutut dia.  And there you go... siap...

Selamat Lutut Leona.

Tapi kalau korang xde leg-warmer boleh la pakai stokin korang kot.. atau buat (jahit leg-warmer) sendiri. Aku ada buat dress /jumper untuk Leona dari lebihan kain seluar panjang yang aku potong sebab nak kasi pendek. nanti aku update kalau aku masih rajin. Hehe...

2 comments:

liana sulaiman said...

kreatif

Ummul Azkee said...

rajinnya mama nihh...skrg semua kena jimat kn..sob.sob..bw dr www.housewifearts.blogspot.com slm perkenalan..

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91