Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Tuesday, January 22, 2013

Medical Chek-Up



Semalam (Kalau orang sabah ni prefer cakap kelmarin/kemarin yg bermaksud, jika hari ini adalah hari selasa (22.1.13), maka yang di maksudkan adalah hari isnin (21.1.13) aku selamat menjalankan Medical Checkup. Semua berjalan lancar.  Smooth ja. Layanan staff Assunta Hospital pon best. Sangat la best. Baik dan berbudi bahasa. Aku beruntung sebab sampai awal dan mendapat giliran paling awal as my appointment were at 8.30 am and an urgent one. Tinggi ok, berat ada kurang sikit, yeay. Urine test then blood test and X-ray…Yang paling aku takut iaitu, masa nak kena cucuk dengan jarum untuk ambil darah. Yang tu sangat menakutkan. 


9.15am aku diminta bersarapan dan datang semula selepas pukul 10.30am. Aku makan mee goreng dan segelas milo, tapi rasa masih lapar, mungkin sebab aku makan sikit saja malam sebelum kejadian dan tidak mengambil sebarang makanan pada waktu pagi kerana aku diminta  berpuasa. Nak oder semula malu la. Haha, aku keluar dari kantin hospital tu dan masuk ke cafe fruitastic. Ada wifi free… so aku lepak sana sampai 10.30 am. Had ordered Apple Struddle and Bluberry Muffin. *MAHAL. 

 
Kaunter Pendaftaran dalam HSC. Belum ada orang. Aku je.

Patut la tak ada orang, aku ada kat situ dalam kul 8.10am. hahhaaha
 

 
Terasa ingin mengajar sang Abang untuk menulis Huruf dengan betul hahaha.
 
Tangan kena cucuk. TAKUT.. *~*

Blueberry Muffin!


10.30 am… masa yang ditunggu-tunggu ni. Hehe… aku di bawa jumpa Dr. Hmm.. semuanya normal. Cuma ada beberapa soalan pelik dari Dr. tu.


“ Hi Winda, I am…dr. _ _ _. So far, hmmm… luckily you are not pregnant..and…”
Ketawa aku berderai bila Dr. cakap macam tu. I get it, she is joking. Haha.
“Your urine test is all negative which is good and the X-ray showed nothing to worried about”
Tarik nafas bah aku. Lega hati sebab kalau baca entry ini, sebenarnya aku kurang konfiden dengan analisis x-ray oleh dr. tu dahulu.

Have you been…,”
“Yup”
“When did you feel it?”
“I did not notice it.” The truth is I don’t care about it, it was usual to me.
Lay down on the bed please..”

Dr. tekan2 bahagian jantung aku dan perut aku. Suluh mata dan telinga aku. Pastu ketuk lutut aku. (teringat mr. Bean pnya scene masa  kena periksa lutut haha).

Okay, sebenarnya aku dah tahu aku ada masalah hemoglobin. Tahu sejak aku berumur 10 tahun lagi. Darah aku tak cukup. Tapi aku abaikan sebab aku tak percaya. Haha. Plus malas nak telan ubat banyak ni.  Dan stu lagi, aku rasa aku masih kuat sebab mampu berlari 1500m, 800m, 400m, 200m, 100m ketika bersekolah dulu. Hebat kan aku. haha itu dulu, cuba suruh aku lari 20 meter ja sekarang. Pengsan kali.

“You better check your hemoglobin. You can make it here or everywhere. It is not normal for you. You must know what caused it and retreat it as soon as possible. There are some causes like genetic, diet, cancer… bla bla bla”

Baik betul doc. ni... Baiklah, ujung bulan Februari nanti aku p cek kot.. risau juga. Itupun kalau bajet cukup la. Malam tadi buat pembacaan mengenai kesan jangka masa panjang pasal masalah aku ni… paling takut bila ada beberapa hasil carian kata akan menyebabkan dysfunctional of organ… well… I experience some of them.. Yay… haha.


~lebih baik satu hari dipelataran-MU, daripada 1000 hari ditempat lain…~
Tuhan lebih tahu yang terbaik.


Yang Penting HATI Bah.

6 comments:

Just said...

mkn bayam banyak2 spy hb naik..

Wenwink Kidu.Duki said...

@Just puas makan bayam sis. masih juga ni. hehehe...

krole said...

betul tu wen makan bayam..biar masak rebus2 tu...barula~jaga diri disana ya..kesihatan tu penting bah :)

Wenwink Kidu.Duki said...

@krolebuhsan sudah ba ni krole tp tetap mkan bayam juga la. dulu nda suka bayam ni, skang syukur sdh boleh terima. Yap... tq krole...

Wyne Mouren said...

Ada jual vitamin bikin tambah darah..kalu tidak mcm c Just ckp, makan sauyr bayam banyak2 hehe!

missSenget said...

bila start keje wen..? ke dah start..??

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91