Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Thursday, January 24, 2013

1st day at CLCM



Hari ni cuti. Cuti kerja. Lalala… baru mula kerja… sepatutnya tak cuti tapi bos bagi cuti. Lalala..
Mula kerja *yang kamarin (23.1.2013). *Shiooooookkkkk.  Hehe

Aku sampai kat office tepat pukul 9.00am.  terus di suakan dengan pelbagai dokumen yang perlu dibaca dan difahami dengan teliti. Introducing session to the whole company. Paling aku tak lupa, dengan tandas pun aku di introducekan. Haha.

Diikuti dengan pembentangan HR tentang syarikat. (agak minta puji kan? Padahal kerja cikai2 je. Aku ni kuli je, tapi dia buat apa.) CLCM had Established since 1985. Sebelum aku lahir ok, haha. Satu lagi, CLCM adalah sub branch daripada CHINA. Hanya ada tiga Negara setakat ini iaitu CHINA, MALAYSIA dan SINGAPORE. Kat China tu memang CLCM ni lah yang buat segala macam part computer yang sedang kita guna sekarang ni. For Malaysia, tumpuan lebih kepada membekalkan ATM dan CDM kepada pelbagai bank yang ada di MALAYSIA. Tiada kilang proses part-part computer. (*kalula ada ba kan, bagus o,  bleh ni sa minta tukar screen computer dengan harga yang lebih mura… hahaha)

Kemudian urusan financial. Kemudian Company Access system. Kemudian beberapa briefing penggunaan beberapa software. Sampai aku pening gila-gila. 

Pening-pening pun aku tetap juga happy, sebab sekarang aku dah ada kerja… which is mean I earn something la… 

Lagi satu, I had a free lunch because it is a treat from the company. Sedap spaghetti tu. Hohoho… memang baik company macam tu. Hope dapat stay lama kat company ni. :) 

 1st day... Purple and Black. No Heavy makeup. LOL.bag tak ubah. teruskan pakai my kuliah's Bag. haha.

 Some of the GIFT from the Company. Mungkin korang da biasa kan dapat benda2 ni. Sebab tu tak bising2 pun, well aku 1st time so aku bising2 dan kalau buat u all meluat, harap d maafkan yea. hehe

*  Sabahan slang


Yang Penting HATI Bah.

7 comments:

Jue said...

Best kan klu ada duit sendiri sdh...huhu..

Len Inouie said...

tahniah!!!!!! God is great!
Dia pasti buka jalan kalau kita selalu percaya Tuhan itu selalu mencukupkan kan?

:)

On board experience sudah cukup bagus.
=)
Kerja bagus2 a ging!

Just said...

ada gift dr company yg siok.. company kami teda bg gift. btw, company sy sama umur sama sy... hahahahah

Wenwink Kidu.Duki said...

@Justhehee suka sia sis. tu towel.. so high quality. suka sy... towel khas tuk rambut sdh hehe

Wenwink Kidu.Duki said...

@Len Inouietma kasih ging. hjeheh ya God always great to us kan. just have to keep in faith and lay down to GOD.

yeah.. btul tu ging. experience tu snagat penting. susah tapi pasti boleh buat.


yeap i willl kerja bagus2 ni. no hal punya hehehe

Wenwink Kidu.Duki said...

@Jue hehehee nda sabar tau ni hehehe

dhiera said...

dapat tengok. menda apa tu.
terus kn berkerjaya ye wen~

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91