Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Thursday, January 17, 2013

Job Haunted Story 4



Cerita Masih bersambung. Haha.Baca yang ni dulu kalau tak baca dari awal. Job Haunted Story, Job Haunted Story 2, Job Haunted Story 3.

Selepas interview dengan CEO, aku laju menuju ke lift dan terus mendapatkan tunang yang setia menunggu di Oldtown.. Kesian dia seharian menghabiskan masa menunggu. aku ceritakan semuanya pada beliau dan dia hanya senyum. 

“Kalau tak dapat… tak apa. Kita usahakan cari kerja lain”

Aku senyum agak terpaksa. 

Aku terus balik kerumah dan berehat sekejap sebelum memulakan sesi mengangkat air dari level one ke level 4. (air tak ada di kawasan perumahan  kami selama 2 minggu lebih).  Lupakan sebentar kekecewaan hati kan. Penat bah angkat air. 

Lebih kurang pukul pukul 9.00am pada pagi berikutnya, aku terbangun kerana panggilan daripada nombor yang aku termiss sebanyak 5 kali semalam (semasa aku angkat air).  

“Hallo, may I speak to Miss Winda please” suara tu asing bagi aku. (mamai kan, ingat mimpi)
“Yes, speaking.”
“Owh, good morning aa” keluar Chinese slang dia. :)
“Morning, hehe”
“ Okay ar winda, I am Miss _ _ _ _ _ _ _, from CL Computer…..”

Yeaahh… I GOT THE JOB!

So at the same day I go back to CLCM and get the appointment letter and take the letter to Hospital Assuntha for Medical Check-up. It should be on last Monday on 14th Jan. but suddenly I got period, (padahal memang sudah mau due pun). So tunda lagi kemasukan kerja. Mungkin akan start minggu depan ataupun sekali tunda ke 1 Februari. Baru la betul2 the END. Terima kasih sebab sudi membaca.

Yang Penting HATI Bah.

3 comments:

Tukang Karut said...

oooo dapat jugak bah...

Just said...

yg part 3 sia terkonfius sdh. hahaha.. wah.. siap kena suruh medical check up lg oo.. agak mintapuji. eheheheheh.. nyway, congrats sbb dpt keja.

Jue said...

Tahniah..dapat juga akhirnya kan..heheh

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91