Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Wednesday, January 16, 2013

Job Haunted Story 2



Ok, dah post intro pasal pencarian kerja di Job Haunted. Sekarang, ini sambungan ceritanya. Panggilan temuduga tu diperolehi 4 hari lebih awal, jadi ada masa nak bersedia apa pon.
Oh ya, lupa nak bagitahu, semua interview invitation yang aku maksukan sebelum ni aku perolehi melalui permohonan kerja di JOBSTREET. 

Bertemankan tunang, aku ‘melawat’ menara UOA di bangsar dua hari sebelum temuduga sebenar. Saja nak kurangkan nervous dalam hati. Haha. Semuanya okay, dan tempat pun aku dah tahu. Hebat juga menara UOA, nak masuk je kena register, every in and out. Fuhh… ke aku je yang kejakunan ni? Haha.

Then on the actual day, I wore this to interview.


I aware that I should not wore those types of shirt to interview. But I don’t think my other shirts are more suitable than this. To be honest, I have no money to buy a new one. Haha. So, aku pakai apa yang ada. Mula2 kat rumah tu memang nak pakai heels. Tapi entah kenapa la kaki ni xboleh terima. Last2 pakai sandal Hawkeye Flat tu a.k.a kasut Kuliah aku. Dahlah warna cokelat. Hahaha. Ada aku kesah. Eh, aku kesah okay, kalau xdapat keja, padan muka aku!

Then go to interview. Tunang sangat baik sebab sedia menjadi peneman aku. ^_^ hehe nervous boleh hilang sikit tengok muka dia. Haha. So tepat pada masanya aku naik ke level 28. Keluar je dari lift, terus ternampak CLCM printed dengan logo Merah dia. :)

Sebaik aku masuk, Ms. Yap terus tempatkan aku di bilik mesyuarat dan kat dalam tu aku kena isi some form. It’s a behavioral test actually.  Aku dah biasa dengan soalan-soalan macam tu. Kan psikologi tu bidang ‘Engineer Manusia’ haha.

Kemudian aku di arahkan menunggu. Tunggu bukan sekejap tau. Hampir sejam atau 51 minit aku duduk termangu sampai nak tertidur pun ada. Bila aku betul-betul rasa mengantuk, nervous pun dah hilang, berganti geram dan aku capai HP aku, nak main game, then at the same time the door open and come in two people in different gender. LOL.  Hampir terlepas handphone ko tau. Gabra kan. Haha. 

“Hi, Ms Winda right?” (Male)
“Yes I am sir”
“I am sorry for keep you waiting” (Male)
"It's okay"
“Okay winda, I am E_ _ _ (aha she is the one who called me and I feel my cheek lil bit red of shy) and this is MR. C_ _ _, the one who responsible in ……”(Female)

Okay, sebaik duduk, the future boss (hope so) terus ceritakan pasal job description, working hour,  work environment, colleague, their  branch in Kota Kinabalu,  Sandakan, and tawau, kuching, sarikei, Singapore, China, Brunei and there is another one or two else. 

Segala yang aku practice tak dapat digunakan. They did not ask me, they describe to me. The HR keep writing something, probably she is watching my attitude. That’s make me really uncomfortable. Because, that was like someone who can predicted anything about me and she will get me ‘naked’ by just watched my action, eye contact and so on. But I tried hard to comfort myself and as I getting the job description, my guess was totally wrong. For the first time I heard about the company’s name, CL Computer, I thought that I will work as a front desk a.k.a customer service for any inquiry about a computers from the customer of a computer retails. (Even i am about to decrease my expected salary, but lucky my fiancee stopped me.) BUT IT IS NOT! 

1st, the company was not a retails, and they have none. They are in charge of all the banks Cash Deposit Machine, ATM, Check Machine for most of the banks in Malaysia.

Haha dalam hati aku ingin gelak. Sebab aku buat persediaan lain. Mengenai pekerjaan sebagai seorang customer service. Hahaha. Lawak memang lawak. Aku punya confident level sudah turun lagi… dalam hati memang tak dapat la kalau macam ni.

So kita sambung nanti okay… :)

Yang Penting HATI Bah.

3 comments:

Tukang Karut said...

aduyai... banyaknya sambungan...

Just said...

sama la.. dulu mau cari kerja tp teda baju yg ngam utk p interview ni.. hmm.. lps ni, buli la shopping baju ofis sdh. :)

dhiera said...

hahaha... dapat kan job ni?

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91