Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Monday, January 30, 2012

Melapor Diri


Pagi tadi bangun kol 5.55am. lewat daripada housemate. Tu pun die yg kejutkan.
Arghhh....

Praktikal bermula hari ni.. rasa tibe-tibe nak muntah dan nak buang airbesar. Nak berlari jauh pon ye juga tapi... Arghhh tak bestnye perasaan ni...
Then syukur laaa pagi tadi selepas selesai Morning assembly SKDK, aku dengan kawan pun melapor diri di Prasekolah Sk. Dato Kelana (Pra SKDK). Pra.SKDK ada 3 kelas. So Guru besar SKDK hantar kami ke kelas secara formal pagi tadi dan diperkenalkan dengan beberapa orang staff, Sorang cikgu dan dua orang pembantu. 

Kelas Jasmine, Kelas Sunflower dan tak ingat kelas lagi satu). Aku diletakkan dibawah bimbingan cikgu Ayu di kelas Pra-Jasmine. J. Tapi hari ni Cikgu Ayu tak dapat datang keran kes emergency. Kelas Pra-jasmine dikendalikan oleh cikgu Peralihan. Cikgu Ain namanye. 

Mula2 tadi kena gi kelas Pendidikan Khas. Atas arahan Guru Besar. so pegi jelah, Then kena suruh balik ke kelas Pra Semula sebabnye tak diperlukan. Syukur laaa.... kalau aku di kelas Pendidikan Khas tu, aku memang tak tahu nak buat ape...

So cerita pasal kelas Pra-Jasmine ni, which is my class for 4 months la kan. Murid-murid kelas ni ada 25 orang. 19 orang berumur 6 tahun dan lagi 6 orang berumur 5 tahun. Aku cuba buat muka masam semasa nak masuk kelas ni. Tapi sungguh tidak selesa rasanya...ha ha ha Nampak budak je aku rasa mahu senyum. So aku buat xnampak mereka. Walaupun mereka banyak kali try to get my attention. Aku kalih perhatian ke siling dan dinding kelas atau pura2 sibuk menulis padahal tak ada apa pun nak di tulis.  KEJAM tak? Aku rasa aku KEJAM sangat. Bukan diri aku. Tapi aku ikut nasihat orang yang lebih berpengalaman. Jangan bagi muka semasa 1st day masuk ke KELAS even mereka tu hanya budak.

Menyesuaikan diri di sekolah ni taklah susah mana. Sebab cikgu dan staffnye yang lain sekejap je dah serasi. Yelah sama2 ada naluri Pendidik Kanak-kanak kan? Hehe Syukur pada TUHAN. Lagi satu jimat beb... makan di prasekolah je... tapi syaratnye kena tahan sikit laa... lewat sikit makan. Dahlah takde sarapan pagi tadi... 

Dan sebelum balik tu perkara paling tak diingini berlaku secara tiba-tiba ialah... aku kena mengajar esok. Ganti cikgu Ayu yang tak dapat datang hari ni. So sekajap lagi kena buat RPH la ni. Rasa tak sabar je nak habis. Macam mana aku esok ni. Nak mengajar tu boleh. Tapi nak interaksi dengan student tu payah. Dahlah belum kenal kan. Tapi tak pe lah. Cabaran kan. Sebagai sorang cikgu praktikal aku kena tunjukkan aku boleh. 


Baiklah-OUT-


P.s: sowie lee entry panjang. dah lama tak update. dan aku dapat conection free daripada PPD TP LINK. he he.. sementara broadband takde.. boleh la aku curi pakai wireless ni.

Yang Penting HATI Bah.

11 comments:

missSenget said...

alaaa wen..senyum je laa... hhehehe..

mesti ko sgt comel kan..?

HyatiMolly @ Tunung said...

Chaiyo..Chaiyo kio mandak!

dill said...

amacam tapah? ade mcm2 kah? bile2 datang kampar (tapi saye tak tau bile balik kg. ahaks)

dill.

dhiera said...

wen, nanti boleh la jaga kan anak saya~

Jue said...

Waa..First day pratical...Apa perasaan anda...:-)

Wen said...

@missSenget hahah senyum?????? JERIT dah ni ahhaha

Wen said...

@HyatiMolly @ Tunung pounsikow kio...

Wen said...

@dill tapah takde satu ape pon... bowringnyeeeeee

Wen said...

@dhiera boleh jeeeee.... hihi hantr anak kat sabah yeee hihi

Wen said...

@Jue perasaan? macam mau muntah 1stday tu hehe

zulhilmi tempoyak said...

bz bebeno skrg ye... hhihihi

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91