Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Thursday, January 26, 2012

Dub Dab Dub Dab Menghitung Hari.

Isnin ni.. praktikal akan bermula di Tapah. 30 Januari 2012. 

Agaknya apa aku akan buat yea?

Isnin ni baru proses melapor diri... Dub Dab Dub Dab Dub Dab.

Aku terpikir banyak hal...

Mampu ke aku berhadapan dengan suasana baru nanti? Praktikal tu beb. Kalau kerja Office mungkin aku boleh lagi sebab ada pengalaman kan. Tapi, Sometimes.. REALLY? I am a Teacher? Macam Tak percaya.... hihihi'

And sometimes aku terfikir... mcm mana la aku nak ajar budak2 preschool tu nanti. Macam mana ye environment sekolah sebenar? Walaupun sebelum ni da berpuluh kali pergi mengajar kat preschool, tadika, taska dan juga buat observation kat Sekolah pendidikan khas. Tapi aku still nervous.

Kadang tu aku terfikir lagi, kalau ada masalah macam mana aku nak manage?  Takkan nak sedut dan hembus tisu kot. (Menangis) haha.

Tempat baru, Rumah baru, bilik baru, semua baru. Aku kena ‘BARU’kan diri aku juga la ye?

Macam mana ek aku berpraktikal nanti?
Tapah, here I come. Hihi...  macam sangat semangat nak start Praktikal tapi... then macam tak nak je praktikal... penat tak abis lagi untuk 27 jam kredit sem ni. Hii... ni kot namanya NERVOUS melampau. Alahai... doakan saja la aku yeee...

Lepas ni, praktikal dalam masa 4 bulan, 30 Jan – 25 Mei (tarikh ni juga la bah) Kemudian cuti start 27 Mei – 8 Sept. Then balik Tg Malim untuk Final Semester pada 9 Sept 2012 hingga Januari 2013. Dan mungkin januari hanya sehari untuk exam sahaja. J selepas tu aku dah habis Pengajian. Macam tak caya je. Semakin singkat masa aku di UPSI @ USI. L à J à L à J. Ni lah perasaan aku skang. J

Semoga semuanya berjalan dengan lancar... AMEN!
P/s: btw... untuk 1 bulan ni broadband mungkin masih tidak ada. Takdek duit beb...

Yang Penting HATI Bah.

5 comments:

dill said...

wah2! selamat mengajar ya kawan :)

dill.

Tukang Karut said...

wah2! selamat mengajar ya kawan :)

tukang karut.

dhiera said...

selamat menjadi pendidik yang cemerlang wen!

syura ramli said...

gud luck for ur practical :)
comel la blog nih...
nk follow laa :)

missSenget said...

wen..

jangan nangis2...!

hahaha..malu budak2 tengok..

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91