Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Thursday, January 12, 2012

Cakap Pasal Matching Color Baju


Aku bukan star, aku bukan super,
Aku bukan superstar nak ckp macam ni... tapi...
Aku memang solute dengan orang yang boleh match kaler kain die..
Suka tau tengok... tapikan ada juga yg sandi...
Contoh:
1.     Seluar Itam, Cardigan Kelabu, Baju Light Oren, tudung Pink belang coklat.
2.     Suar itam, baju biru, jaket Maroon...
3.     Baju biru, suar kuning, lagi la...
4.     Byk lagik....

Hehe wen bukan la pakar sangat nak match kain.. hehe.. tp agak2 le dey.... kalau kuar g rambu ramba.. xpe.. ni majlis formal... FORMAL okay... hehe....

Orang pakar Cakap:
          Jangan pakai lebih dari tiga kaler... stick on 2, and u never get wrong...”  tapi dua pun kena la juga agak2... kalau dark blue dengan striking orange? Erghsss.... hehe...

p/s; aku punya pendapat. Dan pendapat aku tak semestinya sama dengan pendapat orang lain k... 


Yang Penting HATI Bah.

13 comments:

missSenget said...

skrg lagi colorful lagi menarik wen..


ekekekeke...

Hati Batu said...

banyak2 warnakan cantik, macam pelangi canti je hehe...

betul2..lain orang lain pendapat :)

ORLANDO AHMAD said...

gua paling masalah nak match kan tie ngan kemeja, adoi

dill said...

kalau majlis formal, pemilihan warna sangat penting. elakkan pakai warna striking. habis berpinar2 mata orang nanti. hihi

dill.

MaYa MustWany said...

kalau tak silap this year more to clouful.hihihi..
<<xberani oo nak warna2 'bhya'hihih

Wen said...

@missSenget jumpe nnt ko pakai kalerpul k... aku nak tengok ko sanggup tak sanggup hehe

Wen said...

@Hati Batu pelangi memang cantik tapi kalau nak buat pakaian harian sanggup ke?

Wen said...

@ORLANDO AHMAD ang ni nak susah pe.. @dill kan ada hehee... Pendapat wen kalau Nectie and baju ni.... kalau baju plain... (1 kaler je) better pakai neck tie yg ada corak sket. tp kalau baju jalur2 (kan tu trend skang) jangan la pula pakai nektie jalur2 juga... pakai kosong... So terbalikkan die.. hehe tapi dari segi kaler... mmm tu quit difficult.. hehe

Wen said...

@dill tu la pasal wen ckp. attend for formal event.. pakai mcm ni hehe erksss memang tak kena laaa

Wen said...

@MaYa MustWany this year? x penah pla dengar.... hahahhaha yg bernai saja la kali.. tpi for sure... itu bukan gaya.. itu pelik hahaha

nuyen said...

I think, dark blue dengan striking orange cantik. Match kalau kena gaya mematching kan. betul lah kata wen, pandgn stiap org berbeza :)

Cik Bib said...

haha...aku penah buat masa pegi Kuching dgn panadol-fiezah99-senget-anis. kasot biru-baju ungu-tdung hitam. 3 kaler weh..ok la.

shera haifa said...

lagi colourful lagi org nk tngok.. sbb pelik.hehe

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91